Моля помогнете-престой в италия?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
canat

Мнение от canat »

milenka, mnogo madro do davash!
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

Браво Зорче, жеУезна си, както казват в моя край!

по темата: Мисля, че се притеснявате само от нещата, които ги пише в международния паспорт. Ами винаги може да си извадите нов, аз си мисля, че на този сроковете съвсем скоро му изтичат.
Когато си подавате докс, снимате само 2-3 стр., там няма печати, на интервюто е хубаво да имате паспорт, който не изтича скоро. Значи няма какво да ви питат, след като вие нищо не казвате..УСПЕХ!

Дог, мисля, че вече си избил разходите по емиграцията и можеш да прескочиш малко тави от кроасани да поизмиеш вместо пъблисаковете и недей да се оправдаваш с децата, че щели нов език да учат, колкото повече, толкова повече..аз ако мога по 3г престой да дам на децата си в Канада, Германия, Франция и Италия, мога да си се върна спокойна в БГ и да се наслаждавам на живота си и да гледам оттук какво се случва..хехе

последния хит тук в БГ по отношение на имигрантите, момче с бг л. карта, но е с неБГ произход, някой може ли да каже как работодател ще му даде работа..просто уникум положение..така стоят нещата и в Европата...хем сме там, хем не сме..а тръстиката тук в ЕС е страшна, няма семейство, няма приятели, то това не е имиграция, Дог, това вече е гурбет..
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Зорка

Мнение от Зорка »

Kanat,не се притеснявам,по-скоро може да нее тук мястото,ама все пак има в заглавието на темата Италия,та ще пиша тук-мъжът ми трябваше да обяснява защо като инженер/той така кандидатства/работи в българо-италианска фирма за производство и търговия със сладкарски изделия,и какво произвежда в Италия фирмата.Свидетелствата за съдимост от Италия ги имахме,то и нямаще как,защото нашето идване в Канада стана историческо-6 год.Бяхме офтикясали и само проклетията,че сме дали толкова пари и нерви да го учим този английски/аз 2-3 думи,де,не се призорвах/ни накара да заминем.Всички в Италия се надяваха,да,надяваха!да се върнем.Но с времето разбраха,че поне засега няма.И вече не питат и не градят планове за съвмесни бизнеси там.Достатъчно интелигентни хора са за да си направят реална преценка/от това което знаят за нашето положение тук,въпреки моите ридания/,че в Канада бихме били по-добре от Италия.Това го казват роднини и приятели,които от егоистични чувства би трябвало да са на друго мнение.
Е, на мен обаче нищо не ми пречи да съм с наострени сетива за всичко италианско тук.По- силно е.Сигурно в предния си живот съм била някъде от Тосканските колини.
А дружества има навсякъде.Даже на изток са повече.На местните италианци и отделно културен институт на държавата Италия.
За първа работа мисля,че е много по-вероятно да се намери чрез италианци,отколкото българи:по-отдавна са тук и са много повече и на по-добри позиции.Много се впечатляват от това,че знаеш езика им и при нетуърка,за който много се говори в тези форуми ,това помага.
canat

Мнение от canat »

zranze po zranze....nakraia torta se poluchava! :wink:
Зорка

Мнение от Зорка »

Canaaat! :lol:
Аз шокирах тук в учулището хората,казвайки,че след руския и италиански,сега е ред на китайския,че да мога да работя и с трите мафии. :haplio: Някои се връзваха :smhair: :wink:
Аватар
dog

Мнение от dog »

Milenka написа:...Дог, мисля, че вече си избил разходите по емиграцията и можеш да прескочиш малко тави от кроасани да поизмиеш вместо пъблисаковете и недей да се оправдаваш с децата че щели нов език да учат, колкото повече, толкова повече..аз ако мога по 3г престой да дам на децата си в Канада, Германия, Франция и Италия, мога да си се върна спокойна в БГ и да се наслаждавам на живота си и да гледам оттук какво се случва..хехе

..
Благодаря за пожеланието.

Отговори си само на въпросите:
До завършването на средното си образование
Колко пъти си смени училището?
Колко пъти започна всички предмети да ги учиш на чужд език?
Колко пъти си загуби всичките приятели и започна отначало?
Колко пъти трябваше да свикваш с нови традиции и култура?
тогава ми говори колко пъти искаш децата ти да го преживеят всичко това.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
canat

Мнение от canat »

dog написа:До завършването на средното си образование
as mislia, che tova e plius, a ne minus. Nie go napravihme 3 pati - novo uchilishte, nov ezik, nova kultura, novi priateli8 (no starite ne sme gi zagubili, nito edin!) BG-IT-US-IT-US
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

dog написа: Благодаря за пожеланието.

Ами не съм си го сменяла, мама и тати не ме пуснаха в Правец в езиковата..но след средното изкарах 2г в Свищов и от 13г съм в София. Та това пак е свикване 2 пъти на ново място. На чужд език съм учила предмети във ВУЗа, а приятели губя и печеля непрекъснато. С новите традиции свикнахме всички от скоро, а културата си я носим в себе си.
Да, наистина си мисля, че за децата е добре там, където са родителите им, докато са малки. А после, където си искат - там да живеят. Моите са малки и искам да са по-глобиш от мен.
В този ред на мисли, напоследък, чувам около себе си, като стане въпрос за Канада, ех, ако бях по-млад/а с 10г и аз бих тръгнала за Америка, Канада..Никой не казва Европа.
Не си мисли, че изпускаш нещо, като си в Ка, а не в ЕС с бг.л.к.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

dog написа:
Dog, на теб явно ти е забавно да спориш, независимо на каква тема?

Я ми кажи, какво лошо има в това да опознаваш нови традиции и култури, да печелиш нови приятели и да се обогатяваш с нови знания? Да учиш чужди езици?
Това са само плюсове, още повече че децата се адаптират много по-лесно.
Аватар
dog

Мнение от dog »

Helena написа:
dog написа:
Dog, на теб явно ти е забавно да спориш, независимо на каква тема?

Я ми кажи, какво лошо има в това да опознаваш нови традиции и култури, да печелиш нови приятели и да се обогатяваш с нови знания? Да учиш чужди езици?
Това са само плюсове, още повече че децата се адаптират много по-лесно.
:?:
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

dog написа:Колко пъти трябваше да свикваш с нови традиции и култура?

в Канада риба НЯМА :nenam:
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

dog написа: До завършването на средното си образование

:?:
Мдааа. Забелязвам, че имаш слабост към този шрифт, не е лош :lol:
Аватар
totev

Мнение от totev »

Dog, няма да навлизам в подробности, но не си прав за много неща..ако ти се живее в Европа, успех, заповядай сигурен съм че ще си намериш работа след време и може да си щастлив.Относно пътуване в Европа с лична карта, си прав, но за работа е нещо съвсем друго, не забравяй че тук е един трудов пазар с 250мил./приблизително, население 450мил/кандидати :shock: ахааа ти с какво си по-добър от тях?
само да добавя за последно-разходите по процедурата за Канада, установяването там сега ми се струват бели кахъри сравнени с тези които ни трябваха тук.За езиците, ами в по-голямата част от Канада ти трябва само английски, и да ти кажа чесно, сте големи късметлии че живеете в държава само с два официални езика, мдаа.Миналата година в Италия беше хит една малка книжка, нещо от рода на "Как да преживеем с 1000Е", оттам тръгна и фразата "поколението на 1000-та евро", та за тези пари в Италия трябва доста да се потрудиш, докато в Кебек ти ги дават като социал, и стандарта които можеш да си позволиш е същия.
Темата вече я осрахме, та само да ти пожелая успех, в Европа не е лошо, в Канада също, кой както си го направи.
...мразя мастика без айрян...
Заключено