Иначе за Аги, сред белите също има малоумни

Ама ти, ако си хванеш жена с тъмна кожа, какво? Няма да позволиш на щерката да общува с брат'чедчетата?Kan_Tangra написа: И може и да ме смятате за ненормален, но ако имам дъщеря, не искам да има "нищо общо" с черни, пък ако ще и да са много свестни хора.
Значи не харесваш нечистоплътни хора.IRA написа:Ми на мен не ми пречат. Но не понасям миризмата на маджи , все едно какви т.е не ми е приятно да контактувам с човек който смърди на манджа независимо от каква националност е.
Дрън-дрън. Те също убиват крави, или може би стейковете по ресторантите ги берат безкръвно по дърветатаmama_kenga написа:И ние в очите на "кебекуа-то" сме странни кръвожадни типове, които убиват прасета и чоплят храна за папагали.Направо ненормална работа.
Дрън-дрън - в Кебек не съм виждала да колят прасе насред мегдана и кръвта му да се стича по земята или пък да търчи из селото със забит нож в гърба.И тук ги убиват, ама стерилно. И не се събират 20 човека да ядат и да пият във връзка със смъртта на прасето - песни и танци на народите.miteto написа:Дрън-дрън. Те също убиват крави, или може би стейковете по ресторантите ги берат безкръвно по дърветатаmama_kenga написа:И ние в очите на "кебекуа-то" сме странни кръвожадни типове, които убиват прасета и чоплят храна за папагали.Направо ненормална работа.
По въпроса за расизма - като видиш некой с тъмна кожа, отдавна непрани дрехи и смърди на пот и манджи, първото което ти идва да му кажеш е "мангал". Щото с това го асоциираме в родината. Ако видиш в БГ същия такъв тип, но с бяла кожа, най-вероятно ще си кажеш "селянин", дори да е софиянец 4-то поколение. Това не значи автоматично, че си расист, т.е. да се имаш за нещо повече от расата на тъмнокожия смръдльо (или че имаш нещо против селяните в БГ-примера). Не, просто се имаш за нещо повече от конкретния индивид. А думите "мангал" или "селянин" са станали нарицателни.
Дрън-дрън - ти колко села и ферми си обиколила че знаеш със сигурностmama_kenga написа:Дрън-дрън - в Кебек не съм виждала да колят прасе насред мегдана и кръвта му да се стича по земята или пък да търчи из селото със забит нож в гърба.И тук ги убиват, ама стерилно. И не се събират 20 човека да ядат и да пият във връзка със смъртта на прасето - песни и танци на народите.
Да беше му го обяснил на Батето (оригиналния) това...miteto написа:А тва с мегдана и със забития в гърба нож - или много филми си гледала или имаш супер-странно село, щото прасе не се коли като го ръгаш в гърбаmama_kenga написа:Дрън-дрън - в Кебек не съм виждала да колят прасе насред мегдана и кръвта му да се стича по земята или пък да търчи из селото със забит нож в гърба.И тук ги убиват, ама стерилно. И не се събират 20 човека да ядат и да пият във връзка със смъртта на прасето - песни и танци на народите.