Застраховка за посетител в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
claire
Обратна връзка:

Застраховка за посетител в Канада

Мнение от claire »

Моля за съвети и имена, към кого да се обърна за да направя застраховка на маика ми която скоро ще е в Канада.
Благодаря ви предварително.
Светла, Цветелин, Мартин и Алекс
Аватар
nikolovata

Мнение от nikolovata »

Ние посрещнахме родителите на съпруга ми преди седмица, а застраховката я направихме в Бг, валидна е за цял свят, имам и позната агентка тук, ако те интересуват подробности мога да ти дам коорднати на лични...
nini

Мнение от nini »

Az pitah sashtoto predi mesec. E, imashe niakoi otgovori, no ne mi svarshiha rabota. Za tova se zaeh sama i namerih eto tova-Allstate, 3.60 na den, za pensioner na 74 godini. Za po-mladite, beshe 2.90-tova si spomniam sega.
Ako beshe neshto za zaiajdane /kato temata za v-k Zornitza/ da sa napisali 100 choveka, no kogato e da se pomogne...nikoi ne e..va.
Ako vi ustroiva napishete mi l.s. da vi dam koordinatite na tazi agentka.
Аватар
dog

Мнение от dog »

Ако попиташ тези които сега идват и си правят такива застраховки за първите 3 месеца от БГ ще получиш повече отговори. Когато ние идвахме си правихме в Алианц и за 3 месеца за цялото семейство беше около 120 долара. Според мен от там е по-евтино.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
survivor

Мнение от survivor »

Ами майка ми посещава няколко туристически агенции в София и си избира най-подходящата оферта. Оттук сме си правили застраховка през Ева с българския й офис. Правили сме си и с Димка Петрова в Монреал - тя ни е намирала най-евтино от Канада, ама колкото и да е евтино е по-скъпо отколкото ако си купите застраховката от България. От България са ни изплащали сума за лечение, но става по-лесно ако си искаш парите от България.
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Ние правихме при Димка.
Може би зависи за колко време идва лицето и какво е общото му здравословно състояние - ние избрахме застраховка в Канада защото така при нужда ще се разправяме ние - ако се наложи - ние плащаме ние оправяме после парите със застрахователя - демек лицето няма грижа по темата - а от БГ знам ли кога и какво ще пратят - последните ми спомени от БГ застрахователите не бяха много обнадеждаващи - дано нещата да са се подобрили.
survivor

Мнение от survivor »

Ами в Бг по принцип това което е на застрахователния пазар са европейски застрахователни компании. Парите могат да се изискват 5 години след застрахователното събитие. Аз просто изчаках да си отида в България и я свърших тази работа. Иначе аз на застраховката не разчитам много. Застрахователите винаги могат да намерят начин да се измъкнат. На тях това им е работата :)
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Не знаех какъв е срока да се изискат парите, а и съм изхождала от принципа, че може да става дума за доста голяма сума, която да ми е трудно да чакам дълго - опита ми с тукашните застраховки е добър, затова се ориентирах към тях ... може и да размисля някой ден :wink: ама за сега твърде много завися от кредитните си карти за да чакам до следващото ходене в БГ ... :? Но пак казвам, че много зависи какво е здравословното състояние на лицето, което ще гостува.
Аватар
nikolovata

Мнение от nikolovata »

nini написа:Ako beshe neshto za zaiajdane /kato temata za v-k Zornitza/ da sa napisali 100 choveka, no kogato e da se pomogne...nikoi ne e..va.
Ako vi ustroiva napishete mi l.s. da vi dam koordinatite na tazi agentka.
Как бе, моля ти се, и аз предлагам координати, просто чакам заинтересованост, за да не се получи излишна реклама.

Пък и може и тук да се попосдърпаме (да не си изменяме на манталитета), айде сега : къде е по-добре да се правят застаховки тук, или в БГ :?:
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

nikolovata всеки сам си избира - пък и всеки споделя личен опит и мислене - както написах не съм очаквала дори да е толкова дълъг срока за да си изискаш парите - но пък съм имала едно на ум че цифрата може да е голяма - ама въпроса е че ние правим застраховка за по-висока цифра по принцип, а не за минималната възможна. Така че що да не си споделим пък всеки да си избира. Интересно ми е колко се плаща на ден през български застраховател? Ние платихме малко над 3 долара на ден. Ама то си е от значение и за колко време ще плащаш - едно е застраховка за 2 седмици друго за половин или една година :?
survivor

Мнение от survivor »

Ами поне в тази компания ми казаха че е 5 години. При нас сумата не беше голяма, 100-200 долара, та не ми беше припарило. Аз се обадих тогава до офиса им във Флорида, ама не знам дали не ми говориха от Индия, защото акцентът беше ужасен. След 3 трудни разговора (трудни откъм разбиране при мен) и един изпратен факс, за който ми казаха че не се чете добре и да го пратя пак, на мен ми писна и оставих въпроса за като си отида в България. Там пък се оказа че искането ни вече е било одобрено (явно разговорите не са били толкова неуспешни) и направо ни дадоха парите. Та с още много малко постоянство съм могла да си взема парите и от Канада, ама все пак сумата беше малка. Ако ставаше въпрос за десетки хиляди долари :? Не знам :)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

От моя опит: застраховката направихме в Канада - цената й зависи от това какво покрива. Ако например изберете с болнично лечение, инцидент от вида счупен крак скача 3 пъти. Минималната почти на всички места, където проверих е между 2-3 долара на ден, но когато вземаш застраховка за възрастен човек тя е по-скоро излишна, защото покрива преглед при лекар и изписване на медикаменти :? А възрастните хора имат по-сериозни проблеми обикновено: сърдечни и т.н. От друга страна, ако направиш в България застраховката не знаеш на какво ще попаднеш, а ако си я направи възрастен човек, дали няма да пропусне някоя клауза с малки буквички отдолу. Едни приятели така си бяха направили застраховка за първите 3 месеца в Канада и не можаха да си приберат 700 долара за зъболечение, което се наложи именно тогава, а е било покрито от застраховката. Много неприятно. Някакси предпочитам да си търся правата на място с местна компания, отколкото с някоя българска, която докато отида там може и да не е вече на пазара.
Заключено