Magistratura -vapros?
Magistratura -vapros?
Zdraveite! Iskam da pitam ako nqkoi znae kakvi sa iziskvaniqta za priem v magistarska stepen v Quebec. Po-specialno me pritesnqva fakta 4e uspeha ot obu4enieto mi kato bakalavar e 4.15 v BG. I diplomnata rabota e za 5. Tova moze li da mi popre4i da zapisa magistratura. Gledam 4e imat iziskvaniq no po nqkakva skala s ocenki koqto ne znam kak se priravnqva kam balgarskata? Nakoi zaqpoznat li e? iskat 2.8-3 ot 4.2. Az imam magistratura ot BG tq e s uspeh 4,75 i ne znam ste varsi li rabota?:(
Re: Magistratura -vapros?
Максимума е 4.33 което по бг стандарта се явява на 6.vvaall написа:Zdraveite! Iskam da pitam ako nqkoi znae kakvi sa iziskvaniqta za priem v magistarska stepen v Quebec. Po-specialno me pritesnqva fakta 4e uspeha ot obu4enieto mi kato bakalavar e 4.15 v BG. I diplomnata rabota e za 5. Tova moze li da mi popre4i da zapisa magistratura. Gledam 4e imat iziskvaniq no po nqkakva skala s ocenki koqto ne znam kak se priravnqva kam balgarskata? Nakoi zaqpoznat li e? iskat 2.8-3 ot 4.2. Az imam magistratura ot BG tq e s uspeh 4,75 i ne znam ste varsi li rabota?:(
4.33 - А+
4.00 - А
3.67 - А-
3.33 - B +
3.00 - B , тука, според мен е бг 5
2.67 - B-
2.33 - C+
2.00 - C , тука някъде се явява бг 4-ката
1.67 - C-
1.33 - D+
1.00 - D това е бг 3-ка
под 1.00 - Е което си е бг 2-ка
Ако започнеш да сваляш по 0.33, ще стигнеш до извода, че 3.00 се равнява на 5 по бг системата.
По принцип намериш ли си професор, които наистина има нужда от теб, мисля че няма да има проблеми дори и с оценка 2.67. Това е за франкофонските университети или по-точно Лавал в Кебек града.
Най-добре е да следиш обявите на факултета в които искаш да учиш, защото често дават и стипендии (12 000-18 000 годишно), които не се връщат както при системата на www.afe.gouv.qc.ca, kъдето максимума е около 12 000$, от които 3255 е заем, който се връща и около 9000 стипендия, това при 3 семестъра на година. При 2 семестъра е още по трагично пак заем 3255 и 5000 стипендия.