Продадохме апартамента - няма връщане НАЗАД!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
bateto

Мнение от bateto »

Mersi ,to i az v poslednite 3g. predi Canada byah blizko do taya sfera,no ne mi stava mnogo yasno kak taka ,kato sravnyavam ot predi 2g. i sega kak cenite na nedvigimuto imushtestvo sa skochili dvoyno.Vsichki se pravim ,che razbirame ot pazar i ikonomika,ama az lichno ne moga da si go obyasnya ,tova pokachvaneto na cenite se obuslavya ili ot lipsa na predlagane ,demek tarseneto e po golyamo ot predlaganeto ,koeto znachi ,che naroda se e zamognal i po veche hora mogat da si go pozvolyat ,a stroitelite ne mogat da stroyat ili pak ne iskat ,shtoto ne im e na smetka .
Sega ,znam che v otgovor ste polucha tezata ;bankite zapochnaha da davat zaemi;,no iskam da chuya neshto po seriozno ,stoto te bankite na sulyo i pulyo zaem ne davat ,a na hora ,koito sa potencialni vrashtachi,dage i po bg. kriterii.
Abe mnogo mi e chudno kakvo stava ,nyama rezon naroda kupuva kato zapredi umirachka ,anglichanite i germancite i te doydoha da kupuvat v nay skapanata dargava /ayde za tyah mi e yasno imat pari/, av sashtoto vreme givo se interisuvam ot mnenieto na balgarite giveeshti v Balgariya i cheta kakvi li ne ugasii-naroda mre ot glad,na vseki agal te debnat mutri ,glutnica osverepeli cigani da ti vzemat portomoneto ili gsma,naemni ubiyci ,narkotrafikanti ,pedofili ,gerantofili,korumpirani policai i chinovnici,chetoh i za drugata kraynost ,che vsichki v Bg. iskat da ;izbyagat; ili da se ;spasyat; navan.
Ami ne mi se sardete za nerazbiraneto,no vaprosat mi e ZASHTO pri gore opisanite tvardeniya stoynostta na nedvigimite imushtestva raste ,kakvo gi e napravilo atraktivni i privlekateln i koi sa tiya hora koito kupuvat ,razboynici ,haymani ili kradci ,iskam mnogo da znam stoto kato se varna da sam nashtrek i da vnimavam ,vav vseki imoten i uspyal da vigdam vrag i predatel.
Ako naistina obache ima hora ,koito s chesten trud sa ;vdignali cenite na nedv. imoti; znachi neshtata varvyat na dobre ,zapochvame da gonim Canada ,ako balgarite sa se ottarsili ot bolshevizma vsichki da sa ravni i golemiya yumruk im e dal da razberat na koy kade mu e mestoto znachi narodat e iztreznyal.
I nakraya molya plyueshtite Balgariya da vzemat pod vnimanie po gornite mi sagdeniya i po vazmognost da poglednat sebe si ,s nay priyatelski chuvstva ste im e mnogo polezno za sobstvennoto im ocelyavane.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Ами, бате, да се пробвам аз да си кажа мнението по темата - увеличават се цените само на имотите в курортните области - Черноморието и зимните ни курорти, също и в двата ни най-големи града - София и Варна (да ме извинят пловдивчани, ама от съгражданите им чувам, че положението там се влошава и не им отива да се водят за втория по големина град в България). За курортите е ясно защо се увеличават цените - защото чужденците се интересуват от тях и разбира се, щом те имат пари - защо да не плащат повече (което всъщност не е толкова далеч от пазарната икономика). В момента поне за зимните ни курорти (визирам най-вече Банско) тече някаква масивна рекламна кампания, ориентирана към чужденците, разбира се - там май вече е трудно да припари българин... Не знам подробности по темата - само това, което съм чул оттук оттам.
Що се отнася до имотите в градовете - не вярвам някой чужденец да се е засилил към тях... но цените се увеличават пак поради увеличаване на търсенето - много хора се местят от провинцията към градовете (познай защо - глаад майка глад...) и къде да живеят - тук хората не са свикнали да живеят под наем - и купуват апартаменти... И покрай тая цялата психоза със влизането в ЕС - цените на имотите в ЕС, виждаш ли, били мнооого по-високи от нашите, значи трябва да се изравнят (баси глупостта) - затова ще се вдигат цените... И имам чувството, че ще се избие народа да купува имоти, ако не за друго, за да изкяри после... ама както писах вече, не знам къде ще му излезе края... и заеми, които ми се струват непосилни за повечето хора, се взимат, и надежди големи... ще се спука балона и кофти...
Та това мисля аз по въпроса - надявам се да не съм звучал като метеоролог, даващ компетентно мнение по въпроса за външния дълг на България :-) ама какво да правиш, толкова разбирам :-)
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:37 pm, променено общо 1 път.
Гост

Мнение от Гост »

Rosi написа:
PoLuX написа:Що се отнася до имотите в градовете - не вярвам някой чужденец да се е засилил към тях... но цените се увеличават пак поради увеличаване на търсенето - много хора се местят от провинцията към градовете (познай защо - глаад майка глад...) и къде да живеят - тук хората не са свикнали да живеят под наем - и купуват апартаменти...
Zna4i da obob6time.Gladnite ot provinziata se mestiat kum gradovete i paf - sus djobnite pari kupuvat po edin apartament za 50 000 Evro.Ei na tova mu vikam az goliam glad. :D :D :D :D
:P :D :P :D :P :D Умрях от смях, Роси.
bateto

Мнение от bateto »

Dobre de Polux saglasen sam ,che imotite po nasheto chernomorie sa atraktivni za chugdencite ,koito sa i plategospsobni po ponyatni nam prichini ,no pitaneto mi beshe ,te ne chetat li vestnici ,nyamat li informaciya kolko e opasno da giveesh v Balgariya ,pak kamo li da pritegavash zakonen imot ,ne si li davat smetka ,che nyakoya mutra utre ste im potarsi smetka na kakvo otgore imat pravoto da pritegavat toya imot ili nyakoya banda osvirepeli cigani nyama da gi pitat dokato im prebarkvat dgoba .
Az sam se otkasnal ot deystvitelnosta v Balgariya i zaradi tova iskam da chuya mneniya na balgari vse oshte giveeshti tam ,dali moga da se chuvstvam siguren i zashtiten ,no tuk vav foruma otkrivam palno protivorechie v tehnite dumi,hem balgariya e nay nesigurnoto mesto za giveene poradi po gore izredenite prichini,no vapreki tova chugdencite napavat da kupuvatimoti po nasheto chernomorie .
Iska mi se da cuya dobro ili losho mesto za giveene e taya Balgariya .
I drugo ne moga da si obyasnya ,kak taka horata v Bg. mogat da izvadyat pari i da se premestyat ot po golyam grad v po malak ili obratno,otkade gi imat tiya pari ,stom pologenieto e tragichno i Balgariya e blato .
joro

Мнение от joro »

bateto написа:Dobre de Polux saglasen sam ,che imotite po nasheto chernomorie sa atraktivni za chugdencite ,koito sa i plategospsobni po ponyatni nam prichini ,no pitaneto mi beshe ,te ne chetat li vestnici ,nyamat li informaciya kolko e opasno da giveesh v Balgariya ,pak kamo li da pritegavash zakonen imot ,ne si li davat smetka ,che nyakoya mutra utre ste im potarsi smetka na kakvo otgore imat pravoto da pritegavat toya imot ili nyakoya banda osvirepeli cigani nyama da gi pitat dokato im prebarkvat dgoba .
Az sam se otkasnal ot deystvitelnosta v Balgariya i zaradi tova iskam da chuya mneniya na balgari vse oshte giveeshti tam ,dali moga da se chuvstvam siguren i zashtiten ,no tuk vav foruma otkrivam palno protivorechie v tehnite dumi,hem balgariya e nay nesigurnoto mesto za giveene poradi po gore izredenite prichini,no vapreki tova chugdencite napavat da kupuvatimoti po nasheto chernomorie .
Iska mi se da cuya dobro ili losho mesto za giveene e taya Balgariya .
I drugo ne moga da si obyasnya ,kak taka horata v Bg. mogat da izvadyat pari i da se premestyat ot po golyam grad v po malak ili obratno,otkade gi imat tiya pari ,stom pologenieto e tragichno i Balgariya e blato .
Дали е добро или лошо място за живеене си зависи от теб, също както и в Канада. познавам доста хора, които работят в частни фирми и получават големи заплати, за тях не е проблем да взимат кредити и да си купуват жилища. Има и много чужденци, които идват и то не само на Черноморието. Тук в Банско за 2 години цените се вдигнаха не 2, а 20 пъти, хората си продават вече нивите по 50 евро квадратния метър. В околните градове също почнаха да растат цените. За съжаление повечето хора в България, особено от по-старото поколение все още не могат да свикнат с провала на социализма и с новите условия, затова врънкат и все намират кусури на всичко- че сме умирали от глад и не знам какво си. Всъщност не познавам някой, които да умира от глад- работа има за целия китайски народ, пари също има, стига да си размърдаш задника, а и престъпността не е толкова висока сред обикновените хора, има мутри от миналото, дето се трепят все още, но и това ще отмине.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Maliii vsichko jivo kupuva zemq i imoti kato ludo samo az ne. Aaaaaa vreme e da si kupq nqkoe apartamentche na zlatnite :wink:
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Роси, смешно ти е на теб, а на мен ми е странно :-) ама нали затова са кредитите... Аз не съм от хората, които са тръгнали да си купуват имоти, а тези които познавам и си купуват, могат да си го позволят и никой не е тръгнал от провинцията от глад - това си е само мое предположение - може и да е вярно, може и да не е, ама наистина звучи тъпо :-)))
Бате - аз никога не съм се съгласявал с хората, които казват, че тук е опасно, че тук не може да си живее и т.н. - България е прекрасно място за живот, но ако имаш пари - и не говоря за милиони, ами да си изкарваш пари, за да не се лишаваш от това, което ти е нужно.
Работата е там, че най-често хората които имат пари, са ония дето се гърмят по улиците и заведенията - и те са в новините съответно. Останалите, които имат пари, за да живеят добре, си живеят мирно и тихо и са доволни от живота и не ходят по форуми да плюят България.
EL Ганьо

Мнение от EL Ганьо »

Като чета по-нагоре редовете, ще взема да изпадна в умиление,ще отида да изтегля и аз един кредит. После ще си купя още едно жилище, макар да не ми трябва. И к'во като имаш тухлата? Това ли е достатьчно за нормалния живот? За сьжаление bateto, тия неща се усещат само "на живо". Нещо подобно като това дето го казвате за там при вас. Колкото за чужденците, това не са частни лица естествено! Обикновенно са инвестиционни консорциуми или там както се наричат, с доста свободен кеш, дошли да направят изгодна инвестиция с оглед на бьдеща изгода. Нормално от тази работа скачат цените и ако искаш жилище или купуваш на всяка цена или като мама и тате- чакаш цял живот. Това "купуваш" само ти си го мислиш, че го правиш. Естествено сметката е че ще имаш работа поне още 20 години и че курса на еврото е наистина 1:2 за лев и така ще бьде завинаги. Нищо ново под сльнцето, биха вьзкликнали някои! Обаче все си мисля, че има значение дали пиеш шампанското в пластмасова чаша или каквато трябва.
EL Ганьо

Мнение от EL Ганьо »

Като чета по-нагоре редовете, ще взема да изпадна в умиление,ще отида да изтегля и аз един кредит. После ще си купя още едно жилище, макар да не ми трябва. И к'во като имаш тухлата? Това ли е достатьчно за нормалния живот? За сьжаление bateto, тия неща се усещат само "на живо". Нещо подобно като това дето го казвате за там при вас. Колкото за чужденците, това не са частни лица естествено! Обикновенно са инвестиционни консорциуми или там както се наричат, с доста свободен кеш, дошли да направят изгодна инвестиция с оглед на бьдеща изгода. Нормално от тази работа скачат цените и ако искаш жилище или купуваш на всяка цена или като мама и тате- чакаш цял живот. Това "купуваш" само ти си го мислиш, че го правиш. Естествено сметката е че ще имаш работа поне още 20 години и че курса на еврото е наистина 1:2 за лев и така ще бьде завинаги. Нищо ново под сльнцето, биха вьзкликнали някои! Обаче все си мисля, че има значение дали пиеш шампанското в пластмасова чаша или каквато трябва.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Е, на нас плебеите ни е все тая - можем да пием и бира от бутилката :-)
Ганьо, надявам се, че не изпадаш в умиление от моите писания :-) защото ако не е станало ясно, аз съм крайно против тези работи, за които писах - не мисля, че сега му е времето да се взимат и имоти, и кредити, и не знам си какво още... просто според мен ситуацията сега в БГ е такава, а цените на имотите, съответно на живота като цяло се вдигат нереално (макар и закономерно - според търсенето). Само че България не е опасно място за живеене, и инвестициите тук може да са рискови, но пък си заслужават рисковете. Чужденците (били те частни лица или консорциуми) не са толкова глупави - повече печалба = повече риск - така е навсякъде по света.
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Ами ето според мен как стоят нещата. Нашите клиенти бяха 80% само чужденци или пък българи, живяли години зад граница. Говоря за София и за скъпите квартали и център.

1. Цените се вдигнаха, защото се обърнаха от USD в Euro.
2. Чужденците могат да си позволят да закупят по-скъп имот, който се намира на хубаво място, да има потенциал, после да го обзаведат и да го отдават под наем както за дългосрочно, така и за краткосрочно.
Краскосрочните наеми много нашумяха в София. Удобно е за чуденци, които идват за кратко и вместо да дават пари за хотел, се настаняват в един такъв апартамент, където всичко му е осигурено и му излиза по-евтино.
3. Вярно е, че банките отпускат заем и има и българи, които могат вече да си позволят да закупят имот.

Например чужденец купува 120м2 на Витошка за 65000 евро, слага още 20000 евро за да го ремонтира и обзаведе. После го отдава или за 1200 евро.месец или за 80евро/нощ. И парите малко по-малко се избиват.

Това е от моя скромен опит, в една от най-големите real estate компании в София, която е и една от най-големите и в Канада.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:52 pm, променено общо 1 път.
mika

Мнение от mika »

miloto написа: Това е от моя скромен опит, в една от най-големите real estate компании в София, която е и една от най-големите и в Канада.
Miloto, bi li mi kazal (ako ne e tajna, razbira se), koja e tazi agencija :?:
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

EL Ганьо написа:...сльнцето, биха вьзкликнали някои! Обаче все си мисля, че има значение дали пиеш шампанското в пластмасова чаша или каквато трябва.
То хубаво да се тегли кредит ама првиш ли сметка за обзавеждането. Я некое мебелче на лизинг, я нови радиатори, я някое свястно климатиче на изплащане и хладилник за зареждане от Метро :wink: , няли разбираш леко така големичък. :) :idea: ... Че и за майстори ще трябва за някое ремонтче или например да си изциклиш паркета. Бе 80- кв. + материалите(лакове, химии)+ парсата на баш маисторите не го виждам по малко от 1-2000 бгл.
Заключено