МАЛКО ПО ПОВОД КВЕБЕКСКАТА НАЦИЯ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
jordi

МАЛКО ПО ПОВОД КВЕБЕКСКАТА НАЦИЯ

Мнение от jordi »

la veille du dépôt de la motion du bloc, soit le 22 novembre, le premier ministre Stephen Harper coupe l'herbe sous le pied du parti souverainiste en y allant de sa propre motion, qui reconnaît que « les Québécois forment une nation au sein d'un Canada uni. » M. Harper précise toutefois que les Québécois ne forment pas une nation indépendante du Canada. « La réponse est non et sera toujours non », dit-il.

Мисля 4е става ясно за тези които малко разбират френски
Аватар
Todd

Мнение от Todd »

Нищо не е ясно! E...ти идиота! (Имам в предвид Харпър)
Хем иска да угоди на Кебекарите, хем да не ядоса другите провинции.
В резултат всичко живо в Канада го "благославя" и се чуди дали само той е малоумен или всички негови съветници!
:nenam:
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Mi razbira se 4e nqma da e qsno, tva e politika, v rqdkite slu4ai kogato e bilo qsno sled tva sa se izmqtali i se kriqt u usukvat kato gi pitat kvo stava s konkretnite obe6taniq ( napr. da mahnat danyka DDC sled edi kolko si vreme ).
:beer: :beer: :beer:
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Абе Харпър си е казал правилно човека. Все пак ролята му е да бъде и обединител на нацията. Това му е идеята, може би, като казва че това си е нация призната в пределите на Канада. Та тука има познати над 150 нации, а кебекарите не бяха сред тях досега. И ето дойде момента и те да се почустват различни, както винаги са искали да бъдат. Да са обособени в някаква отделна нация.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Svilko написа:Все пак ролята му е да бъде и обединител на нацията.
На коя нация, канадската ли :shock:
Svilko написа:Та тука има познати над 150 нации, а кебекарите не бяха сред тях досега.

За какви нации става въпрос ? За индианците ли ? Нито едно от племената, признати за "първи нации" (Premières Nations/First Nations ) не е нация в истинския смисъл на това понятие.
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Именно, важно е какво валагате в тая дума. Като казвам нация, имам в предвид, че има много народности. Индиици, пакистанци, араби, и мноого още, няма нужда да ги изброявам. Ама всъщност не ми се занимава с глупости и не ми се влиза в некви излишни спорове ;) Това е просто безмислено.
Заключено