Към автомеханиците в Торонто, въпросчета- има ли колеги?
Към автомеханиците в Торонто, въпросчета- има ли колеги?
Ако има такива във форума моля да ме информират за всичко относно работата като автомеханик.
-намиране на работа- чрез сайт, резюмета или лично
-заплата и работни дни
-какви са курсовете- Ivet ми помогна малко но търся инфо за Торонто
Аз съм в Бг още, мъж на 30 год. Нямам официален документ или курс за автомеханик от някое българско учреждение, защото аз ще трябва тях да уча какво има пода капака на коли различни от Волга и Москвич. Работил съм като автомеханик на черно за кратко /незадоволително заплащане/, но реално се занимавам с коли, ремаркета-колесари /произвеждам/ и мотори от 15 години! С английския се справям ! Посъветвайте ме .... :nenam:
-заплата и работни дни
Аз съм в Бг още, мъж на 30 год. Нямам официален документ или курс за автомеханик от някое българско учреждение, защото аз ще трябва тях да уча какво има пода капака на коли различни от Волга и Москвич. Работил съм като автомеханик на черно за кратко /незадоволително заплащане/, но реално се занимавам с коли, ремаркета-колесари /произвеждам/ и мотори от 15 години! С английския се справям ! Посъветвайте ме .... :nenam:
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Re: Към автомеханиците в Торонто, въпросчета- има ли колеги?
namiraneto na rabota stava i po trite nachina ,no nai-dobre lichno.i s vrazki sashto stava .zaplata truden vapros ,bez licenz rabotish za malko pari.a i ne navsiakade shtete vzemat.rab. vreme 5-6 dni sedmichno.rabota ima stiga da ti se raboti.triabva da imash i sobstven instrument.drugo uslovie da te vzemat na rabota .mnogo ot mehanicite sa ,hvani edinia i udari drugite s nego,no ima i kadarni hora .kato i v drugite profesii.iv написа:Ако има такива във форума моля да ме информират за всичко относно работата като автомеханик.
-заплата и работни дни
THE LAST LINE OF DEFENSE
Сто да е станно просто системата в Канада е раzли4на от тая в Бг. Мога да ти наzова осте 10 професии дето састо си ходят на работа с собствени инстументи.iv написа:JoroF мерси за инфото, но защо трябва ти да си осигуриш инструмента, малко е странно...?
Оба4е тва не е проблемъ не помня каква марка инструментиънекекви американскиъ цялата матараъоколо 100 до 200 неста ватре срува6е кьм 150 долара и са с доживотна гаранция.
мога да ти кажа каква е системата в сервиzите на мерседес и БМВ *естествено може да си има некои специфи4ни неста в Канада* но по принцип е еднаква zа целия свят. оба4е zа там сте ти искат документ плус евентуална класификация.
А сьсто така много от уменията ти от бг в тая област са бих каzал са неупотребими просто например в по свясните сервиzи не искат да направи6 от нисто несто а да свьр6и6 работата много барzо и много ка4ествено
ВСЕКИ ремонт има гаранция и не е кат в бг абе ела утре сте го оправим.
та сьвета ми е постараи се да си иzкара6 некакав документ не 4е е кои zнае какво ама е по добре от ни6то в Канада така и така не са 4ували zа бг та и до утре да им обяснява6 все тая
- Ivet
- Обратна връзка:
bp_de, извинявам се, че ще те поправя, обаче едно оборудване на автомеханик идва към 1000 и кусур, да не забравяме и тулбокса, който си е цифра също, та ако си избереш някой по-така може и до 2 000 да стигнеш. Няма вариант да минеш със 150 долара.
Наистина хубавото му е доживотната гаранция.
А документ, че е работил това в БГ задължително ще му трябва, ако иска да се яви на изпит за лиценз, без да учи тук! Без документ отива на училище. 

Let it go...
Ивет ваобсте не се и сьмнявам 4е мооже и до 2000 и пове4е да стигне6 , това е ясно . Сте се поправя с 150 200 сте му е минимума с които все някаде да по4не. Не вярвам новодо6ал да даде 1000 z а оборудване беz да има гаранция 4е сте го вzемат някаде.Ivet написа:bp_de, извинявам се, че ще те поправя, обаче едно оборудване на автомеханик идва към 1000 и кусур, да не забравяме и тулбокса, който си е цифра също, та ако си избереш някой по-така може и до 2 000 да стигнеш. Няма вариант да минеш със 150 долара.Наистина хубавото му е доживотната гаранция.
А документ, че е работил това в БГ задължително ще му трябва, ако иска да се яви на изпит за лиценз, без да учи тук! Без документ отива на училище.
но все пак инструментите (марковите ) са по евтини от немско и Бг дори бих каzал. бях в един магаzин zа неста от тоя сорт в Лангли в
Б. колумбия и например там продаваха Гедоре на цени много по ниски от немско ,направо се втре6тих zастот ГЕдоре си е немска реномирана фирма и пла6тат мита при в нос в канадата и пак имаха по ниски цени.
- Ivet
- Обратна връзка:
Бе човек! Няма начин да мине със 150-200$! Това е положението! Може и да почне работа без инструменти за пробата евентуално, но така или иначе ще трябва да си ги купи още първата седмица, след като е почнал. А новодошъл или не, ако иска да го работи това ще трябва да ги даде тези пари. Нали и затова човека е пуснал темата - за да разбере за какво иде реч, не го подвеждай, моля те!
Ето ти CRAFTSMAN, , като сложиш едно по едно всичко, което му трябва като инструменти - чукчета, отверчици, разни не знам какви бъзикни, дето не им знам името, и като сложиш металните обувки, без които НЯМА ПРАВО да работи (около 100$), работните дрехи (винаги си ги купуваш, дори и да ти ги предоставя работодателя, около 100$)и т.н. толкова излиза. Евентуално може да си намери мааалко по-евтино при яко търсене, но сумата си е около 1000! Това не ти е да си бърникаш колата в гаража за хоби събота вечер.
Ето ти CRAFTSMAN, , като сложиш едно по едно всичко, което му трябва като инструменти - чукчета, отверчици, разни не знам какви бъзикни, дето не им знам името, и като сложиш металните обувки, без които НЯМА ПРАВО да работи (около 100$), работните дрехи (винаги си ги купуваш, дори и да ти ги предоставя работодателя, около 100$)и т.н. толкова излиза. Евентуално може да си намери мааалко по-евтино при яко търсене, но сумата си е около 1000! Това не ти е да си бърникаш колата в гаража за хоби събота вечер.

Let it go...
Ив няма да се плашиш,всяка инвестиция си заслужава парите,особенно ,ако е направена в пе4еливш бизнес.Ако се чувстваш достатъчно подготвен и добър в даден занаят действай смело и с инструмента и с работните дрехи както направиха две мои познати украинки танцьорки.Отначало като дойдоха в Канада само с по един чифт прашки бяха много възмутени от изискванията на импресариото на Го Го бара в който бяха наети,всяка вечер да са с различно артистично/работно/ облекло.Но под угрозата да си загубят работата се набутаха някой и друг лев като първоначална инвестиция,която в последствие им се върна стократно.И двете в момента правят по хилка на вечер и карат шибидаси. 
obesnenieto s instrumenta e mnogo prosto.PROFESIONALNIA instrument e skap i zadaljitelno se pokriva ot "dojivotna garancia ".samo dilarshipite i golemite servizi ,e i ne chak tolkova golemite mogat da ti osiguriat instrument ,no tam ne se popada tolkova lesno .kogato instrumenta e tvoi ,si go pazish i ne ti e vse edno .za sobstvenika e po izgodno da naema hora s instrument ,otkolkoto da kupuva i niakoi da go chupi .po tejkoto oborudvane se osiguriava ot serviza .ima i mesta kadeto mojesh da pochnesh i bez dokument ,kato za nachalo .ti ela s poveche pari ,tuk ima kakvoto ti triabva .za daden tip rabota ti e nujen i specifichen instr. ta hiliadarkata ti e prosto nachaloto.a za biznesa na koito te "otvaria " bateto se raboti samo s sobstven instrument "made in mama i tate " ,za sajalenie ne se pokriva ot dojivotna garancia i reklamacii ne se priemativ написа:JoroF мерси за инфото, но защо трябва ти да си осигуриш инструмента, малко е странно...?
THE LAST LINE OF DEFENSE
Тук автосервизи има колкото искаш. Без лиценз плащат много малко но е достатъчно за оцеляване.
За да се лицензираш искат определено количество работни часове като механик. Вземи си от БГ документ че последните 15 год си работил и че си натрупал часове.
Следващата стъпка е да прочетеш няколко книги и да се явиш на изпит за лиценз към министерството.
След като вземеш лиценза можеш да очакваш около 20- 25 на час.
За да се лицензираш искат определено количество работни часове като механик. Вземи си от БГ документ че последните 15 год си работил и че си натрупал часове.
Следващата стъпка е да прочетеш няколко книги и да се явиш на изпит за лиценз към министерството.
След като вземеш лиценза можеш да очакваш около 20- 25 на час.
"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
~ Winston Churchill
Idvash tyka i se zapisvash na social,posle zapochvash rabota na cherno nai mnogo za 10 cad na chas ,ponatrypvash opit i posle izravniavash ako imash dokymenti ,kato si gotov otivash s dokyment ot bivshia rabotodatel na po visoko plateno ,tova za instrumentite si e palna nabytka ,parvo se ogledai i togava deistvai, yspeh
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
slushaite takiva kato muhata i dovolni shte ostanete .dovolen sam che ne poznavam takiva bg-ta kato nego i niamam nujda ot savetite im .a 25$/h shte gi vzemesh kogato si gi zarabotish .niamash li rachichki ,mojesh da im razviavash kolkoto izkash licenzi,nikoi niama da te tarpi ako ne nosish prihod na kompaniata .inache si tarsi darjavna rabota ,kakto savetva nashia cipokril saforumnik
THE LAST LINE OF DEFENSE
JoroF написа:slushaite takiva kato muhata i dovolni shte ostanete .dovolen sam che ne poznavam takiva bg-ta kato nego i niamam nujda ot savetite im .a 25$/h shte gi vzemesh kogato si gi zarabotish .niamash li rachichki ,mojesh da im razviavash kolkoto izkash licenzi,nikoi niama da te tarpi ako ne nosish prihod na kompaniata .inache si tarsi darjavna rabota ,kakto savetva nashia cipokril saforumnik
He he Gosho neshto izlagah li?:)
A i ne mi pyka dali si dovolen ili ne ,choveka pita ,kazvam my istinata a i v postinga ti ne vijdam nikakva pomosht a samo plynki

Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo