Кондото беше 4 и половина, мебелирано, с пералня и сушилня, доста голямо. Имаше и гараж. Наоколо са само конда и няколко паркчета - аз минавам почти всеки ден през тях и много обичам това място - има борове и стари дървета, градинки с цветя /сега затрупани със сняг/, алейки. 1200 долара. Не ми се струва, че често се намират кондата под наем. Забелязвам сезонност при предлагането - в началото на зимата, когато обитателите отиват на по-топло и по на юг

или за по-дълго към Европа, :idea: какъвто беше случая със собственика на въпросното кондо. По-често ги продават - днес видях около 10 табелки за продажби. Апартаментите 4 и 5 половина вървят между 500 и 800 долара, но зависи от това къде се намира и каква е поддръжката от страна на консиержите. Може да се намери 5 и половина и за 1000 долара в "тузарските" блокчета. Ние живеем в 3 и половина за 650, но поддръжката на блока е много добра и транспорта е повече от удобен /даже в сравнение с улица Кент

/. Сега се готвим да се местим в "околията", където едно 4 и половина е 750 - 800 долара. Но си заслужава обслужването и околните сервизи. Всичко това с включени разходи, но без гараж. Външните паркинги - 30 долара на месец, а вътрешен гараж - 70 долара. Има към апартаментите и локери или мазета ако щете.
И една шега в рамките на закачката: улица Кент ми се струва като Студентски град подобрен.

Съското бебе може да плаче на български, по магазините - само приятели срещаш, заедно се возите в рейса за училище или за работа, прескачаме по чехли до съседите

...
Отправям призив: братя българи, разпространявайте се към южния бряг - наподобяващ на места "малка Румъния", за да променим малко облика на това хубаво място и да направим един нов Студентски град.
Тук между другото също живеят доста българи, но не се падат съседи по апартаменти или по блокове. Често живеят в къщи, съседни улици или децата им учат заедно в едно училище.
Заповядайте, опознайте южните покрайнини - континентални все пак, а не островни като Монреал.