6,5г. във федерална Канада но още не съм permanent resident
6,5г. във федерална Канада но още не съм permanent resident
Скъпи съфорумци,
имам въпрос към вас- след 6г и половина живот в Канада, се върнах в България и си създадохс емейство-омъжена съм с бебе на 11 месеца, но все още не съм подала молбата за skilled worker, отначало защото не бях събрала достатъчно work experience да прибавя като точки, после защото не можех да събера и средствата за подаване, а сега вече имам и семейство което трябва да прибавя към applicaiton-a.А сега и от известно време започнах да се колебая относно бързината и изискванията за имигриране във федералната част, въпреки че съм живяла, учила и работила само в Онтарио, в момента перспективата да имигрирам семейно в Квебек ми се вижда по-привлекателна поради 3 причини: по-лека процедура с по-малко изисквания, отнемаща по-малко време, и по-малко средства за кандидатстване. НО имайки предвид, че съм завършила университет във Waterloo и съм работила в Торонто като стажантка и след завършването си (общо 3 г. се събират, но не continuous work experience), има ли шанс молбата ми да бъде разгледнаа по-скоро от 2-3те години които се точат останалите имигранти? Ако имате някакви въпроси за доуточняване от мен, fire away!
Благодаря ви предварително!
имам въпрос към вас- след 6г и половина живот в Канада, се върнах в България и си създадохс емейство-омъжена съм с бебе на 11 месеца, но все още не съм подала молбата за skilled worker, отначало защото не бях събрала достатъчно work experience да прибавя като точки, после защото не можех да събера и средствата за подаване, а сега вече имам и семейство което трябва да прибавя към applicaiton-a.А сега и от известно време започнах да се колебая относно бързината и изискванията за имигриране във федералната част, въпреки че съм живяла, учила и работила само в Онтарио, в момента перспективата да имигрирам семейно в Квебек ми се вижда по-привлекателна поради 3 причини: по-лека процедура с по-малко изисквания, отнемаща по-малко време, и по-малко средства за кандидатстване. НО имайки предвид, че съм завършила университет във Waterloo и съм работила в Торонто като стажантка и след завършването си (общо 3 г. се събират, но не continuous work experience), има ли шанс молбата ми да бъде разгледнаа по-скоро от 2-3те години които се точат останалите имигранти? Ако имате някакви въпроси за доуточняване от мен, fire away!
Благодаря ви предварително!
When you're happy, the whole world is home!
- bis
- Обратна връзка:
Не искам да те отчайвам, но кебекарските служители не са толкоз тъпи.
Пределно ще им стане ясно че няма да кацнеш в Квебек, и ако не те отрежат още на документи, незнам какще се обясняваш на интервюто ако изобщо те допуснат.
А поне френски знаели някой от вас?
Успех все пак.
Пределно ще им стане ясно че няма да кацнеш в Квебек, и ако не те отрежат още на документи, незнам какще се обясняваш на интервюто ако изобщо те допуснат.
А поне френски знаели някой от вас?
Успех все пак.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
- bis
- Обратна връзка:
Абе що пускате теми във всички подразделения на форума?msbilt написа:Благодаря безкрайно много за отговора и напътствието. Аз пропуснах да спомена, че знам френски(е, не по-добре от английски но все пак),учила съм го там дори и имам препоръка за това от учителката ми че го знам:) А, и в никакъв случай не ми е липсвала мотивацияИмам и познати в Монреал и Квебек които могат да ми дадат invitation, и удостоверение че ще ми помогнат за настаняването и т.н. Просто в онзи момент декември 2004 реших да се омъжа за българин и да родя в българия- и без това след изтичането на моя последен work permit за една година след завършване щеше да се наложи да подавам извън канада документи за landing...а тя вече изтичаше, разбираш
това че се протаках във времето заради липса на средства също е разбираемо, особено със 160лв майчинство тук
При тази допълнителна информация нещата стават други.
Можеш да не вземеш под внимание предишния ми постинг.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
- rorcho
- Обратна връзка:
Hi!
Ne znam dali znaesh no, procedurata za Federalnata chast e uskorena MAX 2g, daje po-barzo, veroiatnostta da badesh odobrena e 99%. Taka che ne misli mnogo i kandidatstvai za federalnata chas
Ako iskash da kandidatstvash za Quebec triabva da potrenirash da stanesh dobra artistka za da uspeesh da gi zabludish. Da povtariash N broi pati, che si totalno razocharovanna ot federalnata chast i che deteto ti triabva da si jivurka v Montreal
Opredelenno si imash dostatachno tochki i za dvete chasti na Canada
TRI PATI MERI I EDIN PAT REJI.
Be happy

Ako iskash da kandidatstvash za Quebec triabva da potrenirash da stanesh dobra artistka za da uspeesh da gi zabludish. Da povtariash N broi pati, che si totalno razocharovanna ot federalnata chast i che deteto ti triabva da si jivurka v Montreal

Opredelenno si imash dostatachno tochki i za dvete chasti na Canada

TRI PATI MERI I EDIN PAT REJI.
Be happy

-
- Обратна връзка:
re
Ne snam kakvo si savar6ila, no mislia 4e ima6 vraski tuk...varni se v kanada kato travailleur temporaire ili dori kato student i kandidatstvai ot vatre...samo taka e mnogo barso po koiato i da e procedura
- ndimitrov73
e ти не си ли разбрал че тук е важното да плащаш, та ако искаш и за Манитобската програма кандидатствай, щом ще снасяш парици, никой няма да те върнеndimitrov73 написа: Може ли човек да кандидатства и по двете процедури(Федерална и Кебекарска) едновременно?
паралелно така да се каже.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!