Въпрос за Skilled worker class immigration

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
canat

Мнение от canat »

axiomatic написа: САЩ по принцип са ми неприятни и ги намирам за народ с промити мозъци (в преобладаващата част от населението ...
axiomatic,
hubavo e, che si zapoznat s EU situaziata, no kato se izkazvash za US
ne se bazirai samo na mnenia na saforumzite.
Mozazite na amerikanzite ne sa promiti, a izmiti... t.e. = chisti!
Te misliat za sebe si, za semeistvata si i za obshtestvoto.
(Tova, che Bush e prezident ne e dostatachno osnovanie za tvardenieto ti.)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ми там беше уловката, Вор, циганите НЕ СА МАЛЦИНСТВО в България :wink: Поне според официално приетите в ООН признаци на едно малцинство ... и не само, че не са малцинство, но не са и признати за такова нито от бг правителство, нито от която и да е световна организация
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Ne sam napisal che sa maltsinstvo, napisah samoopredeliashtite se kato tsigani. Sruva mi se che e vazmojno da se samoopredeliam kato neshto dori ako vaprosnoto neshto ofitzialno ne sashtestvuva, da?

Tova che ne sa ofitsialno priznati pravi li gi po-obrazovani? Ili po-polezni za obshtestvoto?

Ako imash problemi s klasifikatsiata na tsigainte, dai da vidim kak stoi vaprosa s balgaromohamedanite?
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

semeen написа:Ей, Кримон, разочароваш ме :wink:
Освен гласувалите за Сидеров и Първанов (40%) много хора въоще не гласуваха или пуснаха празни бюлетини. Образованите хора предимно.
Glasuvalite za Siderov i neglasuvalite fakticheski glasuvaxa za Purvanov.
Iazuk im za obrazovanieto, shtom tova ne sa razbrali.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

VorGrigorov написа:Ne sam napisal che sa maltsinstvo, napisah samoopredeliashtite se kato tsigani. Sruva mi se che e vazmojno da se samoopredeliam kato neshto dori ako vaprosnoto neshto ofitzialno ne sashtestvuva, da?

Tova che ne sa ofitsialno priznati pravi li gi po-obrazovani? Ili po-polezni za obshtestvoto?

Ako imash problemi s klasifikatsiata na tsigainte, dai da vidim kak stoi vaprosa s balgaromohamedanite?
Вор, не следиш темата внимателно ... т.е. репликата ти не е на място ... за циганите де.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

E, vse pak na rabota sam. :-)

Stori mi se, che zastapi tezata, che lichnite vpechatlenia na axiomatic za neobrazovanostta na maltsinstvata ne se iaviavat statisticheski izdarjani danni. Ta poiskah da vidia mojesh li da prodostavish takiva koito dokazvat che ne e prav? Koe ne sam razbral?
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ами ставаше въпрос за българските турците /въпреки че и те не са малцинство, ама не ми се обяснява сега/... Мога да предоставя лични впечатления, защото по обясними причини не си нося статистическите данни в джоба в Канада. Но навремето, когато ги ползвах българи/турци бяха със сравнимо образование /някой може да си спомни как са ги приемали в университетите и защо/. Та за 16 години нито броят им е нарастнал толкова, че да промени статута им, нито образованието им е толкова паднало ... а ако говорят в болниците на турски език и ходят с преводач :) ... абе нямам думи до къде сме стигнали.
axiomatic

Мнение от axiomatic »

@krimon: тва за болниците важи за циганите. мохамеданите са значително по-добре, поне по големите градове с преобладаващо мохамеданско население. по селата положението е същото като при циганите

@canat: както казах, мнението ми за САЩ е изцяло в следствие на предубеждения. т.е. не твърдя, нито пък убеждавам някой, че е правилно
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ми предположи тогава на какъв език говорят циганите - на цигански може би :)
semeen

Мнение от semeen »

Некоректно зададен въпрос, Кримон :D
Едни цигани говорят диалекти с индииски корен, други говорят турски, а трети само български :lol:
И да ти отговоря - нямам нищо против циганите или турците. Всеки ден работя с тях и нямам проблеми. Вярно, че понякога цигани ми досаждат да си купя нещо, което не ми трябва или просят натрапчиво, но не ги мразя. Приемам, че те са различни и толкова. Пък и ние сме от една раса с тях, какъв ти расизъм. Етническа нетърпимост се казва :shock:
Имам един приятел, който казва - мразя расизма и негрите. Но това не е мой девиз.
Досадно, е че тези хора са обект на манипулации - правят каквото им кажат. Гласуват под строй, а може да се каже за някои, че са организирани по военно. Това не е демокрация.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

леле, тръгнАл циганка на цигании да учи, не те ли е срам :lol: :lol:
semeen

Мнение от semeen »

Питай ме за цигани и ще си намериш майстора. Жена ми е етнолог :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ми туу :)
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

semeen написа:Питай ме за цигани и ще си намериш майстора. Жена ми е етнолог :D
krimon написа:ми туу :)
Krimon, toia da ne e maja ti?
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

едва ли, моя мъж не е семеен :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Заключено