Ей, онтариовци, как сте ? Нали не сте се уплашили ?
Black out
-
Гост
Black out
Стана тъмно в Онтарио и Ню Йорк- ско. Казват, че е повреда в електроцентрала, но някой си мислят, че е Алкайда. Не работят летища, магазини, движението по улиците е утежнено.
-
Plamen
Абе Обдусманке, душо непоръбена...ти още ли не си разбрала че компютрите работят с ток, а точно това сега хората из Онтарио и Ню-Йорк си нямат...като им дойде тока ще ти отговорят...за мене обаче си е просто въпрос на електроразпределителна система...като гледам канадската /сигурно и американската не е цвете за мирисане/направо ми се плаче...БГ електропреносната мрежа е поне 50 години напред...може и повече...

-
Гост
Че то имало ли е електроразпределение в България преди 50 години?Plamen написа:Абе Обдусманке, душо непоръбена...ти още ли не си разбрала че компютрите работят с ток, а точно това сега хората из Онтарио и Ню-Йорк си нямат...като им дойде тока ще ти отговорят...за мене обаче си е просто въпрос на електроразпределителна система...като гледам канадската /сигурно и американската не е цвете за мирисане/направо ми се плаче...БГ електропреносната мрежа е поне 50 години напред...може и повече...![]()
А ХидроКебек пък повишава тока - ама не казва с колко на киловат ! Защото държавата му искала по-високи данъци и въпреки че е печелившо предприятие е решило да си ги събере от данъкоплатците. Тъй, тъй ... Средно годишно на средностатистически кебекар - 40 долара. А като им пуснат тока - да напишат за "страшната криза с тока" българо-онтариовчани /ориент-онтариен
"But the Department of National Defence said it was indeed lightning that wiped out power."
http://www.canada.com/national/story.as ... F961A2816F

http://www.canada.com/national/story.as ... F961A2816F

-
ssttoo
- Администратор
- Обратна връзка:
Е, нали някъде вече има ток - около Ниагара и оХолните градчета. Скоро и до Търонтоу ще стигне 
Най ме изуми реакцията на некви хАмериканци - ама не разбрах политици ли, та кмета на Ню Йорк ли беше... Още от началото като спрял тока и крекнали "ах, тия канадци, тяхната верица, пак нещо са се наа..." Сигурно доста тъпо са се почувствали, като са разбрали, че проблема всъщност е на хАмериканска територия...
Тия южните комшии само се гъбаркат с Канада, ама това е прекалено, имам чувството, че сигурно и децата си плашат не с баба Меца, а с Канада
"ако не си изпапкаш сириълчето мойто момче, ще те дам на чичо канадец!"
Най ме изуми реакцията на некви хАмериканци - ама не разбрах политици ли, та кмета на Ню Йорк ли беше... Още от началото като спрял тока и крекнали "ах, тия канадци, тяхната верица, пак нещо са се наа..." Сигурно доста тъпо са се почувствали, като са разбрали, че проблема всъщност е на хАмериканска територия...
Тия южните комшии само се гъбаркат с Канада, ама това е прекалено, имам чувството, че сигурно и децата си плашат не с баба Меца, а с Канада
Hi ot Ontario!
Takmo syadam dnes az i treperya ot valnenie, che edna mechta stava realnost, shtoto stignah do lyubimiya si moment v dipomnata rabota, klaneto pri Fort William Henry, 1757 i hop toka spira v Ottawa. Obache, az imam agenti v Quebec i te mi kazvat kakvo stava.
Hazyaynat mi zvani ot Hull, bonjour, taka i taka, stanala avariya i nyama da imame tok moje bi nyakolko dni, ako vidim zor evakuaciya vika kam kashtata na mes parents. Ne e Alkayda, ami prosto avariya e stanala. Toku-shto doyde toka. Sprya v 16:06 i doyde v 23:40. No, interesnoto e drugo, kolko sa predvidlivi teya kanadci. Tokat spira, obache asansyorite rabotyat, kakto i lampite v koridorite na sgradata, v koyato jiveya, shtoto se okaza, che imalo dizelov generator, koyto zahranva bloka. Nyama da komentiram, shtoto kakvoto i da kaja shte bade prieto kato antibg komentar pak. No, sam vpechatlen. Hubavoto e, che i 3 stranici trud ot dnes ne e otishal na kino, autorecovery e napravil kompyutara na dokumenta mi.
No, tolkova se kefya, che sega ya myatam pak taya istoriya i maya taya vecher nyama da spya. Skoro, kato priklyucha ochakvayte da postna kratka istoria na Quebec, she neshto sam vav forma.
Bon nuit!
Takmo syadam dnes az i treperya ot valnenie, che edna mechta stava realnost, shtoto stignah do lyubimiya si moment v dipomnata rabota, klaneto pri Fort William Henry, 1757 i hop toka spira v Ottawa. Obache, az imam agenti v Quebec i te mi kazvat kakvo stava.
Bon nuit!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид
-
Plamen
Ако разсъждаваме като ползватели- увеличението е рошо нещо...обаче в Канада всички модерни технологии са обречени на провал поради ужасно ниската цена на тока /може би най-ниска в цял свят/. Просто каквото и де инвестираш си обречен на провал...и какво ще стане след 10-20 години...Канада ще има най-ужасната електросистема в света- стари технологии, стари генератори, стара мрежа...това дето стана вчера ще стане ежедневие...Да живее по-високата цена на тока...
Важното е не каква е цената на тока, а каква ти е заплатата...
Важното е не каква е цената на тока, а каква ти е заплатата...
-
Гост
Ами помпите и те работят с ток.Sneji написа:Браво бе - Отава, пак сте с предимство. При нас тока дойде в 4:20 сутринта. Лошото е, че с тока спря и водата. В България бяхме тренирани и винаги имахме поне една бутилка за всеки случай, но тук си беше изненада.
Сега трябва да внимавате да не включвате много електроуреди едновременно, че може да повтори. Американците ги предупреждават да не включват климатиците, ама в тази жега ...
Снежи, припомнихте ли си годините на режим на тока