Здравейте на всички.
Скоро смятам да си подавам документите до Виена, но при попълването на първите документи ми възникват следните въпроси:
1) имам две бакалавърски дипломи.по принцип и двете трябваше да ги завърша по едно и също време +- няколко месеца т.е. около септември 2003 но тъй като бях в чужбина по първата специалност се дипломирах март 2004, а по втората септември 2005.
Та въпросът ми е какъв период на следване да посоча-реално би трябвало да бъде 1999-2003 но в дипломите по принцип не пише от-до, а само годината на завършване т.е. 2004 за едната и 2005 за другата.
2) във въпросът за местата,където е живял кандидатът in past 10 years предполагам се пише и градът където кандидатът е учил(ако това не е родният град).т.е. ако пиша 1999-2003 Варна, но през това време съм бил на студентска бригада в чужбина трябва ли и това да го пиша като място на живеене.
моля за съдействие защото нешо се омотах.
проблем с попълването на първите документи
-
- Обратна връзка:
Здрасти Bucca, нямаш си на представа колко е права Миленка, като те съветва да не обявяваш стаж в чужбина над 6 месеца. Ако сториш това, ще ти искат моментално свидетелство за съдимост и може мноооооого да се проточат нещата ти с кандидатстването. И при мен беше подобна ситуация, но аз си намалих стажа на 5 месеца прибл. и нямах никакви проблеми. Също така, се замислям, като си учил едновременно на две места, дали няма да обереш всичките негативи (моля несъгласните да не нападат, а да споделят мнението си
), и в този случай, дали не е по-добре да се кандидатства с 1 висше и работа, вместо с второ и да те въртят на стола с въпроси: как така си учил на двете места, това не е възможно и разни други негативни компромат въпроси. За жалост имахме случай, в който момчето беше завършило 2 висши (за което му се възхищавам) и в същото време беше работил. Още при влизането си, е бил "атакува" как така, това не е реално, не може да бъде и изхода на ситуацията не беше в негова полза (за жалост разбира се и му желая другия път просто да ги разбият с приятната си съпруга).
Не знам, разбира се ти сам решаваш. Аз само споделям мислите си
Успех в процедурата.

Не знам, разбира се ти сам решаваш. Аз само споделям мислите си

Успех в процедурата.
Az znam che ti znaesh che az znam 

За първия въпрос: Трябва да посочиш каква е продължителността на стандартното обучение, а не за колко време си успял да завършиш. Те не падат от марс и са наясно коя диплома за колко години е.
А за втория въпрос, моето мнение че е рисковано да скриеш престой в чужбина. Това разбира се ще наложи изваждане на полицейско свидетелство или удостоверение за съдимост от съответната държава, ако престоя е по- голям от 6 месеца. Не знам дали ще има и какви ще са последиците ако се скрие такъв престой. Какво разбираш под ТОЧНО 6 месеца? Дори и един ден по- малко престой от 6 м., може да ти спести разни бюрокращини. Просто ще напишеш 5 месеца.
И накрая, разбира се че трябва да покажеш и двете дипломи. Това са точки в края на краищата. Проблема не идва от две обучения, а от РАБОТА по време на редовно обучение.
А за втория въпрос, моето мнение че е рисковано да скриеш престой в чужбина. Това разбира се ще наложи изваждане на полицейско свидетелство или удостоверение за съдимост от съответната държава, ако престоя е по- голям от 6 месеца. Не знам дали ще има и какви ще са последиците ако се скрие такъв престой. Какво разбираш под ТОЧНО 6 месеца? Дори и един ден по- малко престой от 6 м., може да ти спести разни бюрокращини. Просто ще напишеш 5 месеца.
И накрая, разбира се че трябва да покажеш и двете дипломи. Това са точки в края на краищата. Проблема не идва от две обучения, а от РАБОТА по време на редовно обучение.
Je ne pense jamais au futur. Il vient assez tôt.
(Einstein)
(Einstein)
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Я да ви светна малко на некои неща, че така от време на време като чета, ужасно ви се ядосвам!
Тия глупости с работата и ученето си ги избийте от главата! Едва ли точно канадците имат нужда от обяснения за това как се учи и се работи едновременно! Тук даже е странно, ако само учиш и не бачкаш! С други думи - проблемът си е лично твой колко дипломи си изкарал, по едно и също време ли е било обучението, работил ли си, за да се издържаш! Важни са фактите и крайния резултат!
А ако не можете да се защитите пред някой, който ви задава тъпия въпрос "Ама как така си учил и си работил едновременно" - това е друга тема и търсете проблема във вас!
Тия глупости с работата и ученето си ги избийте от главата! Едва ли точно канадците имат нужда от обяснения за това как се учи и се работи едновременно! Тук даже е странно, ако само учиш и не бачкаш! С други думи - проблемът си е лично твой колко дипломи си изкарал, по едно и също време ли е било обучението, работил ли си, за да се издържаш! Важни са фактите и крайния резултат!
А ако не можете да се защитите пред някой, който ви задава тъпия въпрос "Ама как така си учил и си работил едновременно" - това е друга тема и търсете проблема във вас!
Представителна извадка тип "паплач"

-
- Обратна връзка: