Niama da wi warnat, dori i samo 1000 da deklarirate. a 5000 sa powe4e ot kolkoto powe4eto hora tuk sa deklarirali na wlizane w CA.anju написа:Аз бях задала конкретен въпрос - ще ме върнат ли от летището ако покажа 5000 и писмо, гарантиращо, че има семейство, което поема пълните ни разноски ? Получих 2-3 отговора - благодаря им. ...
Сумата 18 000 я видях в сайта на Канада и затова се придържам към нея с въпроса си - ще ме върнат ли ако я нямам?
Съветват ме да декларирам по-малко пари при кацане ...
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аnju, няма да те върнат. Декларирай колкото пари имаш, ако попитат и настояват тогава кажи за роднините, без да питат не казвай. 5000 не е голяма сума. Пък и в Торонто може да се кандидатства за социал след 6 месец, дори и 18 000 да декларирате ще е ясно че са свършили. Пазете си касовите бележки, те са доказателство как са похарчени парите, дори вашите близки могат да ви събират бележки.
Като пожелание, дано не стигате до социала.
Като пожелание, дано не стигате до социала.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Защо да не казвам за роднините? Мислиш ли, че могат да задържат писмото им и да стигне до социалните така, че ако кандидатствам за социал да ми кажат :" Имате си гарант"?IRA написа:Аnju, няма да те върнат. Декларирай колкото пари имаш, ако попитат и настояват тогава кажи за роднините, без да питат не казвай.
- hullboy
- Изгонен от форума
Canada
Zdr
Kam Anju
Vzemi smeni imeto na temata na " Kreditora me savetva da deklariram ..........." ot
" Savetvat me da deklariram ......"
Tuk nikoi ne te e savetval takova nesto ot vsichki postingi koito se izpisaha.
Hullboy
Kam Anju
Vzemi smeni imeto na temata na " Kreditora me savetva da deklariram ..........." ot
" Savetvat me da deklariram ......"
Tuk nikoi ne te e savetval takova nesto ot vsichki postingi koito se izpisaha.
Hullboy
Нямам против да се смени името на темата - точно така си е. Нали това казвам и аз, а преди да я пусна не знам какви ще са отговорите, за да ми е ясно, че никой няма да ме посъветва така.
Питаше ме в другата тема за документите - писала съм 7000 $ - отново по-малко, но отново със същото писмо от "кредиторите", които смяташ, че ще ме преследват и в БГ
. Но от тогава минаха 4 години и смятам, че е нормално човек да похарчи част от парите си и да останат по-малко и от 7000.
Питаше ме в другата тема за документите - писала съм 7000 $ - отново по-малко, но отново със същото писмо от "кредиторите", които смяташ, че ще ме преследват и в БГ

Да, работили сме, но не е ли нормално в БГ да не можеш да спестяваш особено много от заплатите си? Ние не успяхме още повече че си правихме ремонт, родихме бебе и т.н. разходи.
Hullboy, стига си ми ровил личните работи какво съм писала, казах в един постинг че не съм била конкретна със сумите, защото не смятах, че това толкова ще ви интересува, и не е във връзка с основния ми въпрос. Аз даже още не съм взела заема макар че съвсем скоро ще тръгваме. Точно това се опитвам да си отговоря - колко точно да взема от хората, да се възползвам ли от предложението им за цялата сума, половината ли да взема? А ако взема цялата или половината всичко ли да декларирам на летището? Да скрия ли нещо с цел получаване на помощи ако не си намерим работа с мъжа ми, за да можем по-лесно да изплащаме заема?
Въобще на нас още не ни е ясно колко пари имаме така че не ме иронизирай, че съм се оплела или че лъжа за документите. Писала съм по-малка сума и въобще не ми пукаше за това и много ясно, че не може просто да имаш писмо от някой, че ще гарантира за теб. Нужна е МНОГО близка родствена връзка, за да мине този вариант пред Букурещ и подпис сложен пред нотариус от гаранта.
Hullboy, стига си ми ровил личните работи какво съм писала, казах в един постинг че не съм била конкретна със сумите, защото не смятах, че това толкова ще ви интересува, и не е във връзка с основния ми въпрос. Аз даже още не съм взела заема макар че съвсем скоро ще тръгваме. Точно това се опитвам да си отговоря - колко точно да взема от хората, да се възползвам ли от предложението им за цялата сума, половината ли да взема? А ако взема цялата или половината всичко ли да декларирам на летището? Да скрия ли нещо с цел получаване на помощи ако не си намерим работа с мъжа ми, за да можем по-лесно да изплащаме заема?
Въобще на нас още не ни е ясно колко пари имаме така че не ме иронизирай, че съм се оплела или че лъжа за документите. Писала съм по-малка сума и въобще не ми пукаше за това и много ясно, че не може просто да имаш писмо от някой, че ще гарантира за теб. Нужна е МНОГО близка родствена връзка, за да мине този вариант пред Букурещ и подпис сложен пред нотариус от гаранта.
Според мен, ако вземеш толкова, колкото си написала и ги декларираш пред имиграционните власти, няма да имаш никакъв проблем ... доколкото си спомням това са 7000 долара - до 6 месеца ще сте успели да ги изхарчите 3 пъти и ако ви се наложи социална помощ ще ви я дадат ... така или иначе преди 6-тия месец няма да можете да се кандидатирате, ако имате нужда от повече пари - роднините ще ви ги дадат на място.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
-
- Обратна връзка:
zdraveite!
Ne znam razbiram zashto se vodi tozi bezsmislen spor.
Mislia che vsichki koito sa podaliu dokumenti i sa stignali do vizi sa znaeli che shte doide momenta v koito shte triabva na vlizane da deklarirat iziskvanata suma spored usloviata na procedurata.
Ako ne sa go razbrali i tragvat s misalta za social othste ot BG ,zashto togava otivat v Canada.Izvinivaite ,no tova veche ne go razbiram.
Na men lichno mi poiskaha dokument za parite na intervuto i az pokazah 70% ot iziskvanata suma.A za pokanata za vizi otnovo mi poiskaha dokument ,no veche za 100% sumata.Pokazah go razbira se.
Ima edna balgarska pogovorka"Kato si se hvanal na horoto shte go igraesh dokrai".
Ne znam razbiram zashto se vodi tozi bezsmislen spor.
Mislia che vsichki koito sa podaliu dokumenti i sa stignali do vizi sa znaeli che shte doide momenta v koito shte triabva na vlizane da deklarirat iziskvanata suma spored usloviata na procedurata.
Ako ne sa go razbrali i tragvat s misalta za social othste ot BG ,zashto togava otivat v Canada.Izvinivaite ,no tova veche ne go razbiram.
Na men lichno mi poiskaha dokument za parite na intervuto i az pokazah 70% ot iziskvanata suma.A za pokanata za vizi otnovo mi poiskaha dokument ,no veche za 100% sumata.Pokazah go razbira se.
Ima edna balgarska pogovorka"Kato si se hvanal na horoto shte go igraesh dokrai".
Anju, още вчера сутринта ти бях изпратил Лично съобщение с обяснение защо и какво от темата е отделено и изтрито. Съжалявам че по една или друга причина така и не го прочете.
Тъй като темата пак започна да се превръща в личен конфликт последните постинги ще бъдат отделени и изпратени в Junk-а, а темата ще бъде заключена, колкото и да не ми се искаше да се стига до тук. Ако имате да си изяснявате още нещо с Хълбой – можете да си продължите спора с лично съобщения или по друг удобен за вас начин извън форума.
На Хълбой правя сериозна забележка да се придържа към правилата на форума, особено в частта им за личното пространство на другите участници.
2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.
Тъй като темата пак започна да се превръща в личен конфликт последните постинги ще бъдат отделени и изпратени в Junk-а, а темата ще бъде заключена, колкото и да не ми се искаше да се стига до тук. Ако имате да си изяснявате още нещо с Хълбой – можете да си продължите спора с лично съобщения или по друг удобен за вас начин извън форума.
На Хълбой правя сериозна забележка да се придържа към правилата на форума, особено в частта им за личното пространство на другите участници.
2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)