Защо така се получава......

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
nvterziev

Защо така се получава......

Мнение от nvterziev »

Разглеждайки таблицата с точките се натъкнах на следните странни неща
1. при фактор№1 дават максимум 29 точки но когато съберем 1.1+1.2+1.3+1.4 а именно 13+6+12+2=33 точки
:?:
2. за професионалния стаж от таблицата за точките никъде не е опоменато че той се изчислява за последните пет години както в онлайн теста
3.за стажа на придружаващия от 6 до 12 месеца една точка над 12 месеца пак една точка :?: е при стаж над 12месеца колко точки да пешем
И най-накрая най-голямата изненада на онлайн теста при посочени нива на владене на френски език 6/6 и английски 4/4 го минавам успешно
а при сравняването с таблицата за точките получавам за образование общо 10т за стаж 7т за възраст 18т за езикови познания общо 10т така сметката става 45т т.е някъде се губят цели 8 /осем/ точки
За да бъда по-конкретен в онлайн теста съм отметнал че нямам деца ; нямам втора специалност ; професията и образованието ми не са от предпочитаните ;нямам престой в Квебек ;нямам оферта за работа ; нямам роднини ;нямам стаж като самоосигуряващ се
Това е картинката очаквам вашите коментари
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

1.Тва означава че може да вземеш максимум 29 т. а не теоретичния максимум 33
2.Няма значение кво пише или не ,таблицата НЕ Е официален документ /тва не значи че не е вярна/
3.При стаж > 6мес. се взима 1точка пък ако ще и да е 20г :)
За по нататък незнам нещо си изпуснал
nvterziev

Мнение от nvterziev »

В крайна сметка кое от двете неща имам предвид онлайн теста или таблицата с точките е по-вярно или по-малко грешно
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Аз, лично, никога не съм се доверявал на он-лайн теста. В таблицата е истината.
Би ли написал коя точно специалност посочваш като образование и като стаж? Но така, както е преведена на френски от преводача, а не както ти си мислиш, че би трябвало да бъде.

P.S. Само да допълня, че всяка професия е "вързана" с точно определен тип диплома т.е. с вид учебно заведение (колеж, университет и т.н.) и минимум години редовно обучение. Не е достатъчно да съответства само едното от двете неща при търсенето на професията в който и да е от списъците.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
nvterziev

Мнение от nvterziev »

На френски нямам преведена диплома но Линко ти с твойте академични познания по-езика ще схванеш за какво става реч :)
За това ще ти напиша дословно какво пише в дипломата
1.транспортен колеж - гр.София
2.постъпил на 30.08.1994г завършил 02.08.1997г - редовно обучение
3.ОКС-специалист
4.специалност-железопътна техника - дизелови локомотиви
5. професионална квалификация-механик
6. с решение на Държавната изпитна комисия се присъжда квалификация -локомотивен машинист на дизелови локомотиви
Относно стажа съм работил като машинист от 1998г до 2001г три пълни години и от 2003 до сега военнослужещ а между 2001 и2003 нямам стаж
В общи линии това е дано да съм те улеснил максимално
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Е, доста съм далече от "академичните" познания по езика, но се оправям криво-ляво и с тези, които имам. :)
Та при така дадените от теб данни, макар и да не са съвсем прецизни, то ти наистина минаваш минимума от 50 т. (от възможните 87 т.) за професионална мобилност по фактори от 1 до 5 на таблицата. И точките ти са точно 51 на брой. Грешката в твоте изчисления е при точкуването на владеенето на езиците. Точките ти са 16, а не 10. При предварителната оценка т.е. при оценката на кандидата само по посочените от него нива в молбата за селекция (DCS) точките са различни от тези при крайната оценка. Погледни документа, към който е дала линк Helena - GPI-5-11, от 42 стр. до 47-ма страница и ще разбереш за какво говоря. При оценката за селекция на самото интервю ако докажеш посочените нива, то тогава ще ти дадат наистина 10 т.

Твоят случай е поредното доказателство за капаните които ни залага този он-лайн тест понякога. Не ти дава точна информация, кара те да вярваш в несъществуващи неща и после - разочарования и ядове. Не те съветвам да стартираш процедурата при сегашното положение на нещата.
Но знаейки за какво точно става въпрос, ти може да вземеш мерки за увеличаване на своите шансове. Може например да си "осигуриш" трудов стаж в периода 2001 - 2003 г. по специалността си и да докажеш, че професията ти е в областта Techniques de génie mécanique (DEC - 3 ans) или поне в тази - Mécanique de moteurs diesels et de contrôles électroniques (ASP - 810 hres / 1 an), защото от 3-те години в колежа 1 г. и повече си учил дизелови двигатели да речем и т.н. Тогава шансовете ти нарастват и варианта нищо да не ти признаят вече е вариант Б - "лошият вариант", при който пак ще получиш сертификата. Но да тръгнеш при единствен вариянт - лошия, за мен си е живо безразсъдство. Освен ако не вярваш безусловно в щастливата си зведа де. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

nvterziev написа:В крайна сметка кое от двете неща имам предвид онлайн теста или таблицата с точките е по-вярно или по-малко грешно
Tаблицата дава много по-точна предства
Заключено