Нова таблица с точки

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

Zdr. na vsi4ki, ako e verno tazi informacia na 100% samo se zamislete kolko narod 6te se urne KASMET VSEKIMU. po novite pravila mai 6te stane dostaaaaaaaa lesno - koeto 6te dovede do goliama CETKA i za baviane na procedurata da no nesam prav no koito misli da si puska DCS da pobarza :wink:
Xfile

По отношение на старите кандидатури

Мнение от Xfile »

Здравейте отново,

Ето един цитат, който касае хората подали документи преди 16.10.2006г. ,
който честно да си призная не мога да разбера напълно. Звучи ми леко
двусмислено. Мисля, че е добре да се коментира:

Applications filed before October 16, 2006

If you have filed your application before October 16, 2006 (effective date of the new selection grid), your file will also be reviewed, if applicable, with the selection grid that was in effect before this date. In this case, the List of occupations in demand in Québec for 2006 and the List of preferred educational background for 2006, updated on October 15, 2006, will apply.

Ето и линка:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html

Същото но за почитателите на френския език:

Demandes déposées avant le 16 octobre 2006

Si vous avez déposé votre demande avant le 16 octobre 2006 (date d'entrée en vigueur de la nouvelle grille de sélection), votre dossier sera également examiné, s'il y a lieu, avec la grille de sélection qui prévalait avant cette date. Dans ce cas, la Liste des professions en demande au Québec pour 2006 et la Liste des formations privilégiées pour 2006, mises à jour le 15 octobre 2006, s'appliqueront.

Ето и линка:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html

Моля, коментирайте как го разбирате вие.

Успех на всички!
Аватар
Helena

Re: По отношение на старите кандидатури

Мнение от Helena »

Xfile написа: Звучи ми леко
двусмислено. Мисля, че е добре да се коментира
Ами двусмислено си звучи. Ни риба, ни рак.

Според вас може ли да е: да се използва старата таблица (с приятел Кебек, др. точки за възраст и т.н.), но точките за привилегировано образование и търсена професия да се взимат от новите списъци?
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

И на мен ми звучи двумислено ,нещо като българското "според зависи " :D

Някои може ли да даде буквален превод от френски на s'il y a lieu ,мисля че тук се крие истината
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

kurta007 написа:

Някои може ли да даде буквален превод от френски на s'il y a lieu ,мисля че тук се крие истината
Ако има основание. - Ако има смисъл - Ако е нужно.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

с 2 думи и според моя опиньон, субективизма ще играе яко дорде е мътна водата... що ли усещам лоша предколедна сесия...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

:D :D :D :D
alkaponbg написа:с 2 думи и според моя опиньон, субективизма ще играе яко дорде е мътна водата... що ли усещам лоша предколедна сесия...
Капоне лошия Фкус в устата ти е от франсето направо си получил сертификата но ти още него знаеш трябва лично датиго врачат на 8.12 :wink:
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
alkaponbg написа:
с 2 думи и според моя опиньон, субективизма ще играе яко дорде е мътна водата... що ли усещам лоша предколедна сесия...
Капоне лошия Фкус в устата ти е от франсето направо си получил сертификата но ти още него знаеш трябва лично датиго врачат на 8.12 Wink
Ахахахахахахахахахахааххахахахааааааа.....! Ееее...Мишо, тук направо ме разби! Е така не се бях смял от доста време!!!!!! Еххх! Дано за всички да е така както казваш!
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

RobinHood написа:
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
alkaponbg написа:
Капоне лошия Фкус в устата ти е от франсето направо си получил сертификата но ти още него знаеш трябва лично датиго врачат на 8.12 Wink
Ахахахахахахахахахахааххахахахааааааа.....! Ееее...Мишо, тук направо ме разби! Е така не се бях смял от доста време!!!!!! Еххх! Дано за всички да е така както казваш!
:D :D
ako ne etaka vsi4ki skasani imat ot men po :beer: i nakraia sam 6te si pia 6to nema davi ima tuka kato pukne proet - to o6te kolko ne6ta 6te puknat tuka zimat :D :D
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Защо така "няма да ВИ има"???? Няма да НИ има! :D
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

:beer: :beer: :beer:
zmeikinq

Napravo se obarkah ve4e.

Мнение от zmeikinq »

Na men tova novo to4kuvane ne mi izglejda tolkova dobre,4ak me hvana strah.
Аватар
mastika

Re: Napravo se obarkah ve4e.

Мнение от mastika »

zmeikinq написа:Na men tova novo to4kuvane ne mi izglejda tolkova dobre,4ak me hvana strah.
abe mai si e golema toiga i kak 6te ni prinudat mai vsi4ki da badem FRANKOFONI da kompensirame to4ki na obed mi be6e sme6no no sega kato se za mislia :roll:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Няма нито двусмислие, нито каквото и да е противоречие в цитираните текстове.

Наистина молбите за селекция, подадени преди тази дата - 16.10.2006 г., ще се разглеждат и оценяват по старата таблица и съгласно новите списъци с търсените професии и привилигерованите образования.
Това не е нещо ново и изненадващо. В официалните сайтове на бившето MRCI (сега MICC) винаги си е съществувало черно на бяло това предупреждение - че трябва да се следи за актуализацията на тези списъци с професиите, тъй като независимо от датата на подаване на молбата, тя ще бъде разглеждана съгласно актуалните списъци.
Някои хора помнят как имаше списък и със забранени професии, който беше изчистен и от доста време стои празен. Това не означава обаче, че един хубав ден няма да го видим отново попълнен.
Просто трябва редовно да се следи за всякакви актуализации в изискванията по тези процедури.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

Linko Zdr.
Mnogo se radvam 4e pak si na vahta dano si se NASLADIL PORIADA4NO NA NOVOTO SI STATUKVO :D drugoto 6tesigo kageme na :beer: :beer: . Ta pitam novite spisaci ,kriteri,formuliari i deklaraci sa Fakt , pi6at 4e vliza v sila ot 30/10/06 .Togava pusnati DCS m/u 10/10/-29/10/06 kak 6tese oceniavat :?: po-podobrata s-ma za vseki imigrant ili 4inovnika prilaga striktno zakona .
Заключено