В началото...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
юлия

В началото...

Мнение от юлия »

Здравейте!
И аз започвам процедурата и както много други се нуждая от доста помощ. За сега въпросите ми са свързани с документите и оценяването.

- Направих си тест (кандидатствам сама) и отговора беше утвърдителен при ниво на френския Intermediate (levels 5 and 6). Какво означава това като познания :?: Започвам от нулата и се чудя колко време ще ми е необходимо за да се подготвя т.е. дали приблизително 6-те месеца преди поканата за интервю ще са ми достатъчни :? Знам английски и немски, но полза от това няма :wink:
- Четох из форума и неможах да разбера за какви промени става въпрос, че ще влизат в сила от 30.10.2006. Сигурно имам статия, но неможах да я намеря. Ще се радвам, ако ми дадете линк.
- Също така се чудя има ли pdf формите във електронен вариант за попълване на компютър (вместо на ръка).
- Искам да поздравя Линко за темата озаглавена "Възрастта не е порок :)". Мен лично ме притеснява дали се счита за "порок", ако кандидатстваш сам/а!

Искам да благодаря на всички участници в този форум за това, че споделят историята си и с това помагат на новаците като мен.
polinpo

Мнение от polinpo »

Здравей, нивото на френски което можеш да постигнеш зависи от теб и твоето желание да го научиш.Според мен за 6 месеца можеш да достигнеш 7/6 или повече всичко зависи от теб. Напиши на търсачката "Научи френски " и ще ти излезнат страшно много неща за учене на френски.Аз използвам самоучителя по френски Tell Me More и съм много доволна от него.

Формулярите за сертификата са нови и засега не съм видяла да има качен с кирилизирани анекси / да можеш да го попълниш на компютъра/Може би ще трябва да изчакаш малко.
plucky

Мнение от plucky »

Смятам, че МНОГО ДОБРО научаване на материала от първия учебник (по CAMPUS или PANORAMA) ти е напълно достатъчен. Трабва да научиш малко за Квебек (няколко исторически дати, географско положение, икономика) и да можеш да отговаряш на въпроси като примерните дадени на http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... gory&id=42 и мотивация - защо си избрала Квебек, защо искаш да имигрираш т.н.
Je ne pense jamais au futur. Il vient assez tôt.
(Einstein)
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Здравей, добре дошла първо в голямото виртуално семейство на кандидат-емигранти а и самите емигранти за Канада.
по въпросите ти:
-6 месеца са и много и малко за научаването на един език до ниво в което да се чувстваш сигурен, при мен се получи същото, и аз започнах езика от 0 преди 6 месеца и не се чувствам все още уверен, защото цялото ми изучаване беше повлияно от редица субективни фактори. Трябва да си направиш вярно преценката сама, защото никой друг не може да ти я направи. Би било добре да посетиш курсове или часни уроци, за да поставиш основите на езика, а от там нататък да градиш и сама, но пак казвам всеки сам си прави преценката.
-след 30 се очаква някакво разяснение на новите правила за селекция, които касаят новоподаващите документи, във връзка с измененията които са от тази седмица 16.10, според мен в улеснение на по младите и имащи с 1 степен по ниско образование от досегашните hi-нива (висше образование). Не мога да ти дам много точен отговор, но разгледай темите са пресни и кошера още е разбунен, така че мисля, че ще намериш достатъчно упътваща информация. А и щом знаеш английски официалния сайт предлага такава (когато се публикува)
-има електронен вариант на формулярите, но виждам че вече има изменение в самите форми (май не във всички) и ще се наложи ако държиш да ги набереш на компютър да си преработиш новите бланки сама. Старите бланки се намират на порталната страница в статиите за новодошлите, прочети ги ако не си още (на Роси и Боби мисля че бяха). За новите обработката е възможна с Adobe Acrobat PRO или Foxit PDF Editor, малко е играчка но пък ще се запознаеш добре с самия формуляр :).
-за възраста Линко доказа вече, за сам...докажи ти макар че има доста които са минали сами ( мое лично мнение е, че има някакъв субективизъм, но стигат ли ти точките няма мърдане)
Толкова от мен, кураж и напред, няма нищо страшно. Всякакво инфо можеш да намериш в този форум. Аз лично съм набирал информация само от тук.
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Заключено