Убийство в Beaconsfield

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

kurta007 написа:Вече друг е въпроса какво е довело тоя човек до болеста,ген ,обстановка ,среда в която е живял и т.н. и спора беше че КАНАДСКАТА деиствителност е причината което не е вярно луди има навсякъде.Жалко само за жена му и особедно децата му млади млади са си отишли от тоя свят
Мда - "луди има навсякъде" - къде повече, къде по-малко.
Пример за повече - Кебек (в нета има много инфо по въпроса).
Така че не е едно и също дали ще имаш 10 или 1000 луди на 100 хил души например.
Stoni

Мнение от Stoni »

krimon написа:
Stoni написа:
krimon написа: Обаче вярващите хора са опасни и от тях най-много си е патило човечеството.
Кримон, това е върхът на върхът :shock:
Осъзнай се момиче, какво говоприш, на един милиционер бих му разбрал такъв изказ, но ти :shock: Такива ли сте средно статистическите тук :shock:
Май съм паднал доста ниско :shock:
filipne написа:
krimon написа:Един от редките случаи, когато съм съгласна с Марк :wink: Само що се отнася до вярващите хора, но не и за извода, който е направил от един имейл или дума. Никой не знае дали въпросният човек е бил вярващ или не и дали такива са били мислите му. Обаче вярващите хора са опасни и от тях най-много си е патило човечеството.
Това е един от честите случи, когато няма да се съглася с кримон :lol:

Ако това предположение се приеме за вярно, то трябва да има стотици милиони самоубили се по света всяка година. Или по друг начин казано - всеки вярващ християнин ( не знам за другите религии) ще си има за мечта да се самоубие :shock:
Чете история бе хора :wink:
или слушайте редовно новините :P
Ей това успяха да направят, за 100 години комунизъм.Съсипаха 500 милиона.Не вярвам света да успее да се справи с 500 милиона.
Каква трагедия!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа: Вярващите хора са опасни и предизвикали най-големите нещастия в историята на човечеството, това го повтарям! Това не значи само религиозни, обърни внимание.
Извинявай, но вярващи и религиозни много често се използват като синоними. Да не говорим , че малко преди това стана дума за религии. Ако беше казала вярващи в какво, нямаше да стане объркване. :wink:

Кримон, ти как мислиш - обществото влияе ли на поведението на индивида или не ?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ми влияе, как не, я виж Стони :rotfl: :rotfl:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Stoni

Мнение от Stoni »

Че ако не прави разлика от вярващ и религия, защо не си гледа сериали а се занимава с неща, които са далеч над възможностите и?
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:ми влияе, как не, я виж Стони :rotfl: :rotfl:
Не мога да не се съглася (макар и с неохота :wink: ) с теб ! :lol:
bateto

Мнение от bateto »

Не е системата ама друг път.Ако сте малко по интелигентни веднага би ви направило впечетление какви са мотивите за едно убийство или самоубийство.Ако се концентрирате на проблема няма начин да не ви направи впечатление огромната разлика м/у България и Канада в поводите и причините да се случват такива гадни неща.
В България повечто престъпления са на битова основа ,някой има да дели нещо с някого си или жена му изневерила,друг се напил и дал воля на емоциите си ,обесил се от отчаяние породено от бедност и безпаричие.Докато в тукашните престъпления ,вчастност убийства липсва мотивът,съсед не гърми съседа си заради общия двор,брат брата заради общ имот,мъж не убива жена си заради изневяра ,групировки не си чистят босовете в борба за надмощие и подялба на територии.
Къде е тогава тук мотива за извършване на едно престъпление.Според вас това мотив/причина/ ли е ,че си луд за да изпозастреляш цяла гимнази и да затриеш семейството си .И ,ако причината/мотивът/ за по вечето трагедии завършили с отнемането на човешки живот/и/ е да си луд ,това плод на какво е ,на една система или на съотноешението брой луди.И ако смятате второто ,понеже отхвърляте първото според вас на какво се дължи този факт/брой луди/,на материалната незадоволеност на населението ли ,на лошата храна ,на гадния климат или на Селин Дион. :(
survivor

Мнение от survivor »

Естествено че едно психическо заболяване може да е причина за убийство. Майка ми имаше една приятелка, чийто син, шизофреник, беше убил баща си. Защото си внушил че Сатаната се бил вселил в него. Майка му казваше че впоследствие, когато е разбрал какво е направил, е страдал ужасно. Момчето си отиде младо-младо от инфаркт. Тези хора също са жертви, те са болни, те страдат, не ги съдете строго :cry:
Silviya

Мнение от Silviya »

krimon написа: Обаче вярващите хора са опасни и от тях най-много си е патило човечеството.
Що за изказване е пък това?
Ако имаш предвид че християните като вярващи хора са опасни , на първо място това е обида към милиони и второ, какво е опасното - че това е вяра основана на Любовта? Всеки християнин знае че самоубийството е смъртен грях.
Krimon, Твърдението ти е напълно неуместно и абсолютно невярно. и не разбирам каво общо има с тази трагедия - не знаем почти нищо за тези хора, но сме ненадминати в коментарите.
bateto

Мнение от bateto »

Защо ми отбягвате упорито въпроса и не искате да ми отговорите,защо тук хората с психически заболявания са толкова много,това от чистия въздух ли е или плод на други причини.Да приемем за основен пункт материалната обезпеченост на хората и да изключим факта ,че мотивите за едно убийство и едно самоубийство са плод на отчаяние или неигурност.Или може би точно от Несигурност.
Stoni

Мнение от Stoni »

Батка, тази система и системите от нормалния свят не са живи и не могат да убиват или да са причина, за каквото и да е в съдбите на човек.Системите са рамки и норми в които работят най обикновени хора (много и бедни и нови имигранти и черни и вярващи и невярващи)
Никой или никоя група не може да влияе или да използва системата да причини някакви следствия.Обществото в нея с цялото си разнообразие е причинител на всички процеси дори и на самата система е творител, така, че само това я извежда извън подозренията и търсенето на причините са в индивида и другите, и другите и индивида.
Друг е въпроса със живия вид система, която управляваше милиони маси и беше способна да избие милион по поръка на един тъпак, който го боляло зъб днес.Сега много от таммудифицираните елементи са по целия свят.Какво ще стане не е ясно.
Правете разлика това е огромна разлика.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Мисли си каквото искаш, Силвия. Аз поддържам твърдението си и доказателства колкото искаш има в хилядолетната човешка история и ежедневието ни. Коментарът ми не беше свързан с конкретния случай, а само подкрепих едно твърдение /същото/, което изказа Марк. Не става въпрос за самоубийствата, а въобще за нещастията и кръвопролитията, които са причинени от вярващи хора /например хората, които вярваха в комунизма, а преди това във фашизма ... и въобще идеологиите/ по света в продължение на векове, а и днес.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Stoni

Мнение от Stoni »

bateto написа:Защо ми отбягвате упорито въпроса и не искате да ми отговорите,защо тук хората с психически заболявания са толкова много,това от чистия въздух ли е или плод на други причини.Да приемем за основен пункт материалната обезпеченост на хората и да изключим факта ,че мотивите за едно убийство и едно самоубийство са плод на отчаяние или неигурност.Или може би точно от Несигурност.
Този въпрос е глупав по много причини.
Само едно ще ти кажа щото нямам време.Помисли си, за отношенията към тези проблеми на обществото тук и в лубимите ни КРАКОЗИИ.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

survivor написа:... син, шизофреник, беше убил баща си. Защото си внушил че Сатаната се бил вселил в него. ...Тези хора също са жертви, те са болни, те страдат, не ги съдете строго :cry:
Istinskite "jertwi" sa ubitite spored men i sastradanieto ne e nai-uda4noto 4uwstwo, koeto as bih izpitwal kam ubiicite.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
bateto

Мнение от bateto »

Стони има затворени системи и отворени от гледна точка на идеологическото и политическото им управление.Общото м/у тях е че човек няма личен избор и свобода,а е вкаран в матрицата.Разликата м/у тях е хуманният момент,едната за да съществува действа със сила и принуда ,а другата с промиване на мозъци и икономическа зависимости.
Поддържам тезата на Кримон,наскоро четох ,че на оня свят ,ако се разбия с Боинг в хед офиса на Канада Тръст ще ме чакат 40 девици.Така ,че приемам оферти за временно пренаемане на Боинг.
Заключено