Vacantzia na Mayan Riviera (Cancun, Mexico)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
DessY2

Мнение от DessY2 »

Тръгване 02 Декември Sandos Playacar, за две седмици, на човек е 2155+ 263. Това е един от хотелите с най- добра програма за децата и за това е предпо4итан от семейства с деца.

Колкото до Playacar Palace най-ниската в момента повтарям: за две седмици, на човек е 2618+ 263 това умножено по две не е 7601. И о6те не6то, това не е най-добрия хотел в този район.
Освен това места има- пробвах да резервирам онлайн.

Ако не ми вярвате моля проверете, линкът бе6е прекалено дълъг за това не го копирах.

За тези, които все пак търсят да резервират не6то- отваряйте си о4ите добре. Има около 10 интернет саита, които предлагат много добри цени. Обикновено цените им са подобни, разликата е от до 2-10$ на човек, за същия период, за същия хотел. Освен това не винаги най- добрата цена е за last minute, което в превод озна4ава 2 седмици предварително. Въпросните компании предлагат много добри цени и ако резервира6 предварително. Голяма 4аст от тези онлайн агенции, вкл и тази, която цитирах са собственост на мо6тни туроператори. Това плюс големите им обеми води до много ниски цени. За това понякога излиза по-евтино да резервира6 от такава агенция една година предварително.

Преди да резервира6 спри се поне на 4 хотела и задължитело про4ети какво е писано за тях в www.tripadvisor.com, за6тото ако ре6и6 да сменя6 хотела, в последствие 6те е трудно. Когато резервира6 в интернет или по телефон, внимавай как ти е изписано името и титлата, всяка гре6ка се наказва с глоба, от туроператора и или самолетната компания.

Ако сте ре6или да ходите на по4ивка и се 4удите къде, отваряйте си о4ите добре и си търсете най-добрата възможна цена, като всеки един средностатисти4ески канадец. Накрая може да се окаже, 4е ви е излязло безпари, а сте били в петзвезден хотел.
dgovani

Ами....

Мнение от dgovani »

редактирано
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Аз започнах да се оглеждам за ваканция още преди 2 месеца. Понеже досега не съм ходил такова чудо "олл инклусив", реших, че местото където ще отида трябва да отговаря на няколко основни изисквания:
- да не е голям (по-малко от 500 стаи)
-никви дискотеки, демек тишина и спокойствие
- да няма деца
-обслужването да е връхтът на сладоледа
- природата да е жестока
- изключителна храна
-неограничено количество качествен алкохол
След безкрайно четене на отзиви в интернет и разговори с колеги, се очертаха два варианта:
-Ривиерата около Канкун
- посещение на някой от курортите "Sandals" на Карибите.
Местото, където отиваме има 8 ресторанта ( 2 италиански, мексикански, японски, френски, средиземноморски, 2 грилл ресторанта), 10 бара, 6 басейна ( включително 2 с подгрявана вода), масажен център и невероятен плаж.
С две думи, ще си приготвя една торба книги и 2 седмици тотален релакс....
И последно, има една камара класации как се дават звезди на хотели и курорти. Аз съм виждал един и същ курорт да му дават и 4, и 5 звезди. Аз проверявам всички места на един и същ уебсаит, за да им видя звездите - www.expedia.ca. Това е най-стриктният сайт, който съм виждал, когато става въпрос за раздаване на звезди.
И както казва Батката - няма лукс без пари...
НАздраве
П.С. като се върна ще споделя вчипитления.
bateto

Мнение от bateto »

Аз не разбирам от тур оператори и от цялата им система ,доверих се обаче на мои близки разбирачи които ми направиха резервация само за 1680д. на калпак за една седмица извън активния сезон и на практика се оказа след последващо проучване ,че съм се оказал в най скъпия и луксозен хотел на най евтина цена.От там си и правя изводите,че цената която ще плати колегата е съвсем нормална,другото е ала бала и плод на свободни съчинения.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

AlexAA написа: - да няма деца

- изключителна храна
-неограничено количество качествен алкохол
e te това ми се вижда невъзможно :D общо кат гледам за тебе 90% би се покрило Кайо Ларго- захвърлен остров на юг от Куба, супер самотен, супер плажове, деца рядко има, по-скоро тинейари, ама храната и облужването никъде нема гаранция, че няма да се продрискаш я от водата, я от някой коктейл-менте :)
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Здрасти Саше,
Гледай сега брато, това какво може да ти се случи като ходиш на курорт е "Божа работа".
Аз си пия питиетата чисти. Не пия коктейли. Това коктейлите са си recipe for disastrer, anyway. Колкото до храната....
Миналата година си ходих до България за 3 седмици. Отивам във Варна с моя племенник и той ми вика "Вуйчо, тук има жестоки кебапчета. Две те наяждат."
Аз се наядох с едно................... След една седмица "внезапни" посещения до знайни и незнайни "санитарни възли" се принудих да потърся квалифицирана лекарска помощ - бившият завеждащ инфекциозно отделение в Силистра.
Така че брато, ша рискувам и ша са гмурна в карибите. ша пия и шъ ям, пък каквото сабя покаже.
Наздраве
dgovani

Въпреки 4е.........

Мнение от dgovani »

казваш "Аз си пия питиетата чисти. " имай едно в предвид за водка с
лед или друго питие с лед например. В Мексико не съм бил, но съм бил на други места в Южна Америка например и много често там водата не е питеина, а и дори да е то това е за местните, тъй като съсдържа бактерии, с които твоят организъм не е свикнал...............Та за по евтино правят лед от чешмяна вода (въпреки, че в някой от споменатите държави това е незаконно по хотелите) и после висиш по тоалетните и пр...... и то от чисто питие с лед!
Хубаво е да провериш какви ваксинации ви трябват, конкретно за местото където отивате и според мен е препоръчително да имате такава поне срещу хепатит А (не съм специалист, ама го казвам от опит)!

Поздрави,

dgovani
AlexAA написа:Здрасти Саше,
Гледай сега брато, това какво може да ти се случи като ходиш на курорт е "Божа работа".
Аз си пия питиетата чисти. Не пия коктейли. Това коктейлите са си recipe for disastrer, anyway. Колкото до храната....
Миналата година си ходих до България за 3 седмици. Отивам във Варна с моя племенник и той ми вика "Вуйчо, тук има жестоки кебапчета. Две те наяждат."
Аз се наядох с едно................... След една седмица "внезапни" посещения до знайни и незнайни "санитарни възли" се принудих да потърся квалифицирана лекарска помощ - бившият завеждащ инфекциозно отделение в Силистра.
Така че брато, ша рискувам и ша са гмурна в карибите. ша пия и шъ ям, пък каквото сабя покаже.
Наздраве
Заключено