Vnimanie, programata za Self employed e druga! Ne ia namesvaite s permanent workers, da ne vi nakara MAdam da preminete kam drugata programa, za koiato iskat mnoooooooooogo $$$$$...........dog написа:Тук на тези които искат да започнат собствен бизнес им помагат а не им пречат както е в БГ, защото ако откриеш фирма рано или късно ще наемеш работници и така намаляваш безработицата, която не е малка.
Мисля че госпожата иска да чуе че като дойдеш тук ще си регистрираш фирма както в БГ . Ако направиш и някаква връзка със сегашната си фирма и тази в КВЕБЕК която ще откривашще е очарована.
може ли за две седмици да се повиши френски с две нива!!??
eto link za self employed:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... orker.html
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... orker.html
canat не знам дали си прав. Аз до колкото разбирам другата програма е за хора които ще работят сами за себе си, като художници, писатели, адвокати и др. а не тези които ще си регистрират компания (акционерно дружество). Не едноличен търговец, който тук се нарича "Self-employed worker", а ООД или АД както е на български.
Self-employed worker program
To be eligible for this program, you must:
come to Québec to create your own job by practicing a profession or trade on your own account.
have net assets of at least C$100,000 that have been legally obtained with, where applicable, your married or common-law spouse provided he or she is accompanying you
have at least two years of experience as a self-employed worker in the profession or trade you plan to practise in Québec.
come to Québec to create your own job by practicing a profession or trade on your own account.
have net assets of at least C$100,000 that have been legally obtained with, where applicable, your married or common-law spouse provided he or she is accompanying you
have at least two years of experience as a self-employed worker in the profession or trade you plan to practise in Québec.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Извинете че повтарям , но изтрих едно изречение нещата се омазаха а нямам бутон да поправя
dog написа:canat не знам дали си прав. Аз до колкото разбирам другата програма е за хора които ще работят сами за себе си, като художници, писатели, адвокати и др. а не тези които ще си регистрират компания (акционерно дружество, АД или ООД както е в БГ). Eдноличен търговец тук се нарича "Self-employed worker".
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Selecting one of the three immigration programs for businesspeople:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html
canat, приемам че си прав след втория линк.
А може ли тези другите програми да са за хора от държави гражданите на които не могат да кандидатстват по Permanent workers програмата?
А защо човека го връщат за да им представи документи за дейността на фирмата, езика не може да се подобри за 2 седмици?
А може ли тези другите програми да са за хора от държави гражданите на които не могат да кандидатстват по Permanent workers програмата?
А защо човека го връщат за да им представи документи за дейността на фирмата, езика не може да се подобри за 2 седмици?
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
- estoyanova
- Обратна връзка:
Dog, предполагам, Г-жата ме връща, за да и докажа , че наистина съм толкова "тъп и упорит", за колкото се представям. Това, предполагам, ще и даде основанието да ни пусне по-нататък :idea: А пък да правя фирма на място, което има такава голяма административна система - ...аааа, не. Веднъж вече го направих тук, и не ми се ще да се подлагам пак на всички тия глупости. Навремето баща ми каза -" виж какво, най - хубавата разлика се формира, когато има само приходи: вземаш пари, без да влагаш. Заради това или трябва да си посредник между човека с парите и човека със стоката, или да продаваш това, което не можеш от другаде да купиш - акъл. А ако продаваш само физически труд- далече няма да стигнеш. " Та мисля да си продам труда възможно най-скъпо. Ако може по-скъпо, инвестира се в подобряването на "продукта", и това е!
А по въпроса на Естоянова - ами изглежда събираме нужните точки според всички други показатели!
А по въпроса на Естоянова - ами изглежда събираме нужните точки според всички други показатели!
Comptable, извинявам се но нещо не мога да разбера, след като вие сте писали нива 2/2 и 4/4 и събирате точките с тези нива, тогава какво означава това:
Питам, понеже моята логика е че вие надхвърляте нивата с две, т.е- 4/4. Тогава защо ти иска нива 6/6 ?????погледнете - и ми показва една табличка - по моите критерии, вие ппокривате ниво 4 по френски - ами естествено, отговарям, при тая бързина, която искате от мен,а аз ви казах вече, че френският ми не е толкова добър, а тука си забравих и това , което знам, за което моля да ме извините. Та бих искала, каза от Вас , ниво 6 - имате едни мъъъничкии 2чки нива, които ви трябват, за да съм сигурна в способността ви да се интегрирате в Квебек.

Ахам..! Не, питам понеже може би не иска да ти даде от точките за мотивация ( имам предвид тези 10 точки с които разполага интервюиращия/та) и затова единствения начин да съберете необходимите точки са да си вдигнете нивото на френския и от там да съберете точките. Така или иначе щом са ви определили дата за 25-ти, мисля че сте на 99,9% пуснати. Просто ще ви поизмъчи малко повече, но мисля че в крайна сметка ще ви пусне. Действайте с документите и стискам палци всичко да е наред следващия път!!!!!