Че кое пък му е трудното на това да си намериш работа в 2милионен град... разбирам да е някакво село с 50 диви франкофона, но в Монтреал има поне 300 хиляди англофона...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
dobri4uk написа:Abe ne e zaduljitelno da znae6 frenski v Montreal , no puk e ot golqma polza
Nikoga ne sym kazval 4e e zadyljitelno, samo kazah 4e 100% tozi koito ne znae frenski 1 den 6te pla4e mnogo qko to4no 6toto ne znae frenski -:)
И защо ще плаче и кой ден по-точно?
Za6toto 6te popadne na nqkoi kebekar ili vnosen ( ot koito 6te zavisi ne znam si kvo ) na kogoto jena mu ne e dala prednata ve4er ili mu se e slu4ilo ne zavisimo kvo ot toq sort i koito 6te se seti 4e predi ne znam si kolko stotin godini tuk - v Quebec na kebekarite sa im zabranqvali da govorqt frenski sys zakon i kogoto sa hva6tali da govori frenski sa go vkarvali v zatvora za tova i 6te re6i prosto da mu napravi tejyk jivota kolkoto moje pove4e i tova 6te stane to4no v tozi spesifi4en den.
Lub0 написа:Че кое пък му е трудното на това да си намериш работа в 2милионен град... разбирам да е някакво село с 50 диви франкофона, но в Монтреал има поне 300 хиляди англофона...
Napylno sym syglasen 4e e lesno da se nameri rabota v Montreal, vyprosa e tam dali rabotata 6te e rabota koqto 4oveka haresva ( ako e mazohist syotvetno ne haresva ) na kvo razstoqnie ot tqh 6te e ( osven ako ne se kefi da kara na razstoqniq kato 20-50 km. kakto praveha nqkoi ot moite biv6i kolegi ) sy6to taka na tiq deto sa tuk im e izvestno 4e tuk kolkoto pove4e se zadyrji6 na edno mqsto tolkova pove4e delaveri ima ( vkliu4aq zaplatata i premiqlnite ) i ne na posledno mqsto kolko 6te e platena rabotata v sravnenie s taq koqto e zagubil.
A ina4e rabota ima navsqkade, siguren sym 4e i v nai-malkoto kebekarsko selo 6te ima rabota za 2-6 $ na 4as.
Marginal39, за ниски позиции като продавач или нещо от сорта трябват и двата езика, тука съм съгласен, но ако си експерт в това, което правиш, ако трябва и преводач ще ти назначът и няма да имаш проблеми
Lub0 for President!
###############
Lub0 написа:Marginal39, за ниски позиции като продавач или нещо от сорта трябват и двата езика, тука съм съгласен, но ако си експерт в това, което правиш, ако трябва и преводач ще ти назначът и няма да имаш проблеми
Lub0, tva ne e to4no taka, tuka nikoi ne nazna4ava prevoda4, ako si expert koito znae samo angliiski vmesto tebe 6te zemat expert koito znae ili samo frenski ili dvata ezika.
Naskoro jena mi mi kaza za sina na svoq biv6a kolejka koito e avtomontior i 6efa mu e 6veicarec / kanadec na 100 godini i trygnal za1 s edin 100 godi6en negov slujitel da u4at frenski 6toto ina4e gubeli mnogo klienti.
Za niski pozicii kato prodava4 ili ne6to ot sorta trqbvat dva ezika no za pove4eto drugi niski pozicii ne trqbva nikakyv ezik, naprimer ob6t rabotnik koito znae kvo trqbva da se svyr6i i koga.
Ta ako iska6 da kaje6 4e dvata ezika trqbvat samo za da raboti6 na niska poziciq tva e drug vypros.
Marginal39 написа: predi ne znam si kolko stotin godini tuk - v Quebec na kebekarite sa im zabranqvali da govorqt frenski sys zakon i kogoto sa hva6tali da govori frenski sa go vkarvali v zatvora za tova
пълни дивотии
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Lub0 написа:Marginal39, за ниски позиции като продавач или нещо от сорта трябват и двата езика, тука съм съгласен, но ако си експерт в това, което правиш, ако трябва и преводач ще ти назначът и няма да имаш проблеми
Преди няколко години един форумец беше споделил че в Монреал дори за работа в Макдоналдс искали и двата езика, и народът се беше изплашил, та дори някои се отказаха да идват в Монреал. Това е точно така, ама бих казала че не дори, а най-вече за работа като в Макдоналдс се искат двата езика, защото се работи непосредствено с клиенти. Това което казва Любо е абсолютно вярно.
Marginal39, е кое не е точно така, аз тука три компании съм сменил, и винаги съм имал някой да ми превежда ако се падне някой пепър клиент, обикновенно за това ползвам мениджъри и сървис директори, щото и безтова нямат много работа... И още нещо, в обявите по които са ме назначавали винаги е писало и перфекно познаване на двата езика, но ако си знаеш занаята, нямаш проблеми и само с английски, виж само с френски ще ти е доста трудно...
Lub0 for President!
###############
Marginal39 написа: predi ne znam si kolko stotin godini tuk - v Quebec na kebekarite sa im zabranqvali da govorqt frenski sys zakon i kogoto sa hva6tali da govori frenski sa go vkarvali v zatvora za tova
Lub0 написа:Marginal39, е кое не е точно така, аз тука три компании съм сменил, и винаги съм имал някой да ми превежда ако се падне някой пепър клиент, обикновенно за това ползвам мениджъри и сървис директори, щото и безтова нямат много работа... И още нещо, в обявите по които са ме назначавали винаги е писало и перфекно познаване на двата езика, но ако си знаеш занаята, нямаш проблеми и само с английски, виж само с френски ще ти е доста трудно...
пълни дивотии
Kvo zna4i pylni divotii Krimon?
Дивотии е нещо като жаргон в българския език и се употребява, когато човек иска да каже например, че говориш глупости. В частност, в историята на Квебек и Канада няма такова нещо да са забранявали на кебекуата да говорят френски със закон, както и абсурда, че когото "хващали да говори френски го вкарвали в затвора за това".
Ако случайно не съм научила добре тукашната история, моля дай референция към книга или интернет сайт, където да прочета.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
пълни дивотии
Kvo zna4i pylni divotii Krimon?
Дивотии е нещо като жаргон в българския език и се употребява, когато човек иска да каже например, че говориш глупости. В частност, в историята на Квебек и Канада няма такова нещо да са забранявали на кебекуата да говорят френски със закон, както и абсурда, че когото "хващали да говори френски го вкарвали в затвора за това".
Ако случайно не съм научила добре тукашната история, моля дай референция към книга или интернет сайт, където да прочета.
6te nameri6 site ili referenciq za tva kolkoto 6te nameri6 site ili referenciq za tva deto praviha komoniugite v BG sled vtorata svetovna voina.
Anglofonite i bez referenciq & site se vidq kolko im e akyla, izklaha polovinata svqt i otkradnaha ot tam si4ki proizvedeniq na izkustvoto koito uspqha da izvlekat ta ne vijdam kak 6te ostavqt kebekar4etata da govorqt frenski sled kato s francuzite sa se klali ot krai vreme.
Нали ти казвам, пълни дивотии говориш Ако е имало подобен закон, то той щеше да съществува на хартия и щяхме да знаем за него днес. Ако ли не, това което ти говориш са легенди и предания на народите, но даже кебекуата не смеят да твърдят такива неща за себе си. Все едно българите да кажат, че в Османската империя са им забранявали да говорят на български /имало закон по въпроса/ и ако са ги чуели са ги вкарвали в зандана.
Изглежда някой не чете какво е написал човека - МЕСТЯТ ГО НА ПО-ВИСОКА ДЛЪЖНОСТ И С ПОВЕЧЕ ПАРИ!!!
Никой не говори за оставане без работа в Монтреал. Вероятно той (OVNI) ще печели на месец повече, отколкото социаладжиите от форума за 6-9 месеца.
А глупостите за историята на Провинцията, не желая да коментирам!