ima li niakoi...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
canat

ima li niakoi...

Мнение от canat »

ima li niakoi, koito da e zhivial v USA i sled tova v Ca?
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Аз не съм, но имам познати (семейството на един колега), които са били 5 години в САЩ преди да дойдат насам.
canat

Мнение от canat »

razkazvali li sa vpechetleniata si - po-tochno za razlikata mezhdu US i CA?
I koia strana sa predpochitali?
Veliko

Мнение от Veliko »

canat написа:razkazvali li sa vpechetleniata si - po-tochno za razlikata mezhdu US i CA?
I koia strana sa predpochitali?
S opasnost pak da se razvihriat strastite, moja zabolekar kazwa, w canada e dobre, za poor
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Разказвали са, да. Освен това съм говорил и с други хора, които са живели в Щатите.
Много зависи от конкретните хора. Какви приоритети имат, дали искат пари, дали искат сигурност, дали искат спокойствие, дали искат по-голям отпуск, добро здравеопазване и др.

Моят колега ми разказва, че една вечер го хванали някакви черни, показали му нож и го обрали. Но това (както и останалото) зависи в кой град живееш, в кой квартал. Същото се отнася и за Канада разбира се.

Принципно в щатите се изкарват повече пари. Но това пак зависи от професията и мястото, където работиш.
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Защо не конкретизирате като правите сравнения? Торонто с Чарлстън ли сравнявате или Уинипег с Голямата ябълка?

Какво значи 'живял'? Аз съм бачкал няколко месеца в УСА-то (Бостън). Ако това се брои - Канада ми харесва повече, защото гърча в по-малко при сходен стандарт.
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Kirilius написа:
Принципно в щатите се изкарват повече пари. Но това пак зависи от професията и мястото, където работиш.
Също и данъците са много по-ниски в щатите ..
canat

Мнение от canat »

VorGrigorov написа: Какво значи 'живял'?
ami zhivial oznachava da si bil za po-dalgo vreme (pone godina), a ne kato turist ili studentska brigada.
Zhivial oznachava da poznevash poveche strani ot zhivota v edna strana, da si se sblaskval s poveche "hubavo" i "losho", "grozno" i "krasivo"
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: ima li niakoi...

Мнение от KolioBalkanski »

az
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
canat

Мнение от canat »

ti kakvo? Bil si v USA i Ca li?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

canat написа:ti kakvo? Bil si v USA i Ca li?
да, нали това ти е въпроса...аз ти отговорих позитивно - живял съм и на двете места и дори и сега съм стъпил с единия крак там и с другия тук...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
canat

Мнение от canat »

po-tochno?... :?:
Zhiveesh v CA, a rabotish v Us li?
Vizhdam che imame obshti interesi -Fishing,Hiking, ama ne moga da te razbera, a pak niamam namerenie da vadia s kuka ot ustata ti. Ili spodelish vpechetlenia, ili.... :roll: :lol: ......... ne. Tuk sme za pomosht, ne na party.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

хехехе, ми питай де - каквото те интересува.
аз вече сигурно 3-4 пъти съм обяснявал разликите, приликите, лошото, доброто - в общи линии ако не си инвалид или мързел и ако си легално в щатите стой там...ама може би се премести от Балтимор.
aleksandar

Мнение от aleksandar »

Az sam jivial v USA okolo 3 god. i sega ot 10 meseza sam v Canada. Gore-dolu kolkoto e razlikata mejdu BG i Canada, tolkova e mejdu USA i Canada. Haide ne chak tolkova, no na polovina sas sigurnost:) Ako si legalen v USA, stoi tam. Shte si dosta po-dobre. Ako imash problemi sas statuta, togava idvai nasam. V USA ima mnogo poveche vazmojnosti za rabota, bilo to kvalifizirana ili ne. Vsichko e po-evtino i danazite sa po-malki. Patishata sa v dosta po-dobro sastoianie i sa mnogo i sa po-shiroki. Tuk prikazkite za sozialnite pomoshti i zdraveopazvaneto sa malko preuvelicheni. Za spezialist lekar chakash s mesezi.
Veche za otnoshenieto kam emigrantite sigurno ima promiana sled 9/11, az biah tam predi tova i ne sam chuvstval takova nadmenno i prezritelno otnoshenie ot strana na obiknovenia amerikanez kam men imigranta, kakto chuvstvam naprimer tuk ot strana na kanadzite.
Tova e v obshti linii. Ti si prezeni, moje da doidesh do Canada na ekskurzia parvo i togava da reshish kade ti se ostava. Vapreki che edno e da si na ekskurzia, drugo da jiveesh i rabotish tuk. No vse pak shte pridobiesh obshta predstava za jivota.

Uspeh!
canat

Мнение от canat »

blagodaria vi mnogo za otgovorite!
kolkoto poveche info, tolkova po-"silni" i ustoichivi na "udarite" shte badem!
Da zapochnesh vsichko otnachalo ne e lesno.
Nanovo ot nulata... :( , zashtoto mai tova ni ochakva v CA...
Заключено