Zdraveite,
speshno se nujdaia ot mnenieto vi, kazusat e sledniat:
saprugat mi niama trudova knijka, tai kato e rabotil samo po grajdanski dogovori. Ot Quebec ni izpratiha zapitvane da im predostavim takava.
Tova, koeto bihme mogli da im predostavim sa dogovorite i honorarnite smetki za izplateni sumi, ot koito e vidno, che sa mu pravili vsichki vidove osigurovki.
Pri proverkata ni v NOI se okaza, che rabotodatelite ne sa vnasiala (vapreki che sa udarjani) redovno osiguritelnite vnoski.
MOLIA DAITE NI SAVET KAKVO E NAI-BLAGOPRIATNO DA NAPRAVIM!
BLAGODARIA!
MOLIA ZA POMOSHT OTNOSNO DOKAZVANE NA TRUDOV STAJ!
Re: при мен
Това което бе при мен.
Работил съм на 2 места:
1. По граждански договор.
2. По граждански договор пъроначално, после по трудов. ?!
Не съм пращал трудова книжка към 2-рите докс а само атестации. Но на интервюто първото нещо естествено бе "Дайте си трудовата книжка."
И си доказах стажа чрез:
1. Атестации, Договори, препоръки, платежни, и всякакви докс които се сетиш. (От НОИ нищо не съм носил).
2. Трудова книжка за стажа към втората фирма.
Интервюиращия попита преводачката нормално ли е да се работи в БГ по граждански договор и той да не е вписан в трудовата книжка. Тя потвърди. И той остана хаппи.
Та препоръка от мен. Атестациите имат същата стойност както и трудовата книжка. Направете си атестации за съответното място. + Преведен договор(граждански или каквъто ще да е.) + Писмо обясняващо защо няма трудова книжка и така + НОИ(въпреки че не съм сигурен за осигуровки колко помагат).
Успех
Работил съм на 2 места:
1. По граждански договор.
2. По граждански договор пъроначално, после по трудов. ?!
Не съм пращал трудова книжка към 2-рите докс а само атестации. Но на интервюто първото нещо естествено бе "Дайте си трудовата книжка."
И си доказах стажа чрез:
1. Атестации, Договори, препоръки, платежни, и всякакви докс които се сетиш. (От НОИ нищо не съм носил).
2. Трудова книжка за стажа към втората фирма.
Интервюиращия попита преводачката нормално ли е да се работи в БГ по граждански договор и той да не е вписан в трудовата книжка. Тя потвърди. И той остана хаппи.
Та препоръка от мен. Атестациите имат същата стойност както и трудовата книжка. Направете си атестации за съответното място. + Преведен договор(граждански или каквъто ще да е.) + Писмо обясняващо защо няма трудова книжка и така + НОИ(въпреки че не съм сигурен за осигуровки колко помагат).
Успех
Последно промяна от Kiwi на Пон Фев 02, 2004 4:12 am, променено общо 1 път.
- Fedmahn Kassad
SARDECHNO VI BLAGODARIA ZA BARZITE OTGOVORI!

RADVAM SE, CHE VSE PAK IMA IZHOD OT SITUATZIATA!
ZA SAJALENIE SISTEMATA V BG NI POSTAVIA V KAKVI LI NE NEOBIASNIMI ZA ZDRAVIA RAZUM SITUATZII...
Здравей, Крем77!!!
Не се притеснявай! Можеш да изпращаш каквито документи имаш, стига от тях да става ясно, че си работил по граждански договори и са те осигурявали. Вината не е в теб, че нямаш реално внесени осигуровки в НОИ, а на работодателя. Съветът ми е да не представяш извлечението от НОИ за трудов и осигурителен стаж.В деня на интервюто можеш да си носиш всички оригинални документи в подкрепа на това, че си работил по граждански договор.
Аз и мъжът ми също имахме този проблем на една от нашите работи. Там нямахме издадени трудови книжки, но успяхме да докажем и да ни признаят това време за стаж чрез препоръки и служебни бележки, официално издадени ни от работодателите. В деня на интервюто нямахме проблем. Е, имахме и доста трудови книжки, които ни поиска интервюиращият и които ние представихме за сверка.
С две думи, колкото повече документи носиш, толкова по-добре за теб. Гледай всичко да ти е идеално и подплатено с документи.
Успех!
Не се притеснявай! Можеш да изпращаш каквито документи имаш, стига от тях да става ясно, че си работил по граждански договори и са те осигурявали. Вината не е в теб, че нямаш реално внесени осигуровки в НОИ, а на работодателя. Съветът ми е да не представяш извлечението от НОИ за трудов и осигурителен стаж.В деня на интервюто можеш да си носиш всички оригинални документи в подкрепа на това, че си работил по граждански договор.
Аз и мъжът ми също имахме този проблем на една от нашите работи. Там нямахме издадени трудови книжки, но успяхме да докажем и да ни признаят това време за стаж чрез препоръки и служебни бележки, официално издадени ни от работодателите. В деня на интервюто нямахме проблем. Е, имахме и доста трудови книжки, които ни поиска интервюиращият и които ние представихме за сверка.
С две думи, колкото повече документи носиш, толкова по-добре за теб. Гледай всичко да ти е идеално и подплатено с документи.
Успех!
зa titi
Тити,
много благодаря за вниманието и отговора!
Искрено ти желая успех!
много благодаря за вниманието и отговора!
Искрено ти желая успех!
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Horata sa napisali, che trudov staj se dokazva s preporaki i/ili trudova knijka. E, ne prechi da si nosote dokument za staja ot NOI ili pak aktualno sastoianie na firmata (ako e vasha de
), no, kakto e pisal(a) Titi po-gore, ne gi pokazvaite, ako gi poiskat - togava...
Uspeh!

Uspeh!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!