Заминаване с бебе
Заминаване с бебе
Здравейте,
Те първа ще подаваме документи със съпругата ми за Квебек, но това, което ни притеснява е как ще заминем с дъщеричката ни, която сега е на 6 месеца. Естествено ако всичко мине успешно времето, когато трябва да тръгнем тя ще е на около 1 г. и 6 мес. Бихте ли ни посъветвали как е най-удачно да постъпим? Да заминем без нея и след като се установим да дойдем да си я вземем или някой да ни я доведе. И въобще как стои въпроса с издаването на паспорт на бебе.
Благодаря предварително на всички, които отговорят.
Те първа ще подаваме документи със съпругата ми за Квебек, но това, което ни притеснява е как ще заминем с дъщеричката ни, която сега е на 6 месеца. Естествено ако всичко мине успешно времето, когато трябва да тръгнем тя ще е на около 1 г. и 6 мес. Бихте ли ни посъветвали как е най-удачно да постъпим? Да заминем без нея и след като се установим да дойдем да си я вземем или някой да ни я доведе. И въобще как стои въпроса с издаването на паспорт на бебе.
Благодаря предварително на всички, които отговорят.
- nevergiveup
Проблем с издаването на паспорта в България няма да имате, но не може да стане за по малко от седмица, понеже пращат един полицай да установи дали бебето живее на посочения адрес, разпитва съседи за същото - при нас след това всички съседи се изредиха да питат дали не са ни отвлекли детето. И освен това искаха да покажем дъщеря си при подаване на документите за паспорта и при получаването му. Като при подаване на документите искаха да присъстват и майката и бащата.
Що се отнася до заминаването с или без дете - още не съм заминал, но не бих си оставил детето на 10 000км от мен(мое мнение). По вероятно е да ги оставя с майка и, но и това е почти невероятно.
Що се отнася до заминаването с или без дете - още не съм заминал, но не бих си оставил детето на 10 000км от мен(мое мнение). По вероятно е да ги оставя с майка и, но и това е почти невероятно.
"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
Установяването и детето не си пречат взаимно. От 18 месеца нагоре децата ходят на нормална детска градина (по-малките не навсякъде ги приемат), така че през деня няма да ви ангажира. Не се притеснявайте и за финансите, детските стигат за таксата на градината, памперси и тям подобни. Най-важното е да сте заедно, така мисля аз.
За паспорта няма никакви спънки, даже преди 2 години нямаше и полицай дето да разпитва из махалата
За паспорта няма никакви спънки, даже преди 2 години нямаше и полицай дето да разпитва из махалата

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
- Bily T
Това па как го измисли бе Невъргивъп къв полицай идва да гледа детето кви съседи разпитва кви глупости пишеш?nevergiveup написа:Проблем с издаването на паспорта в България няма да имате, но не може да стане за по малко от седмица, понеже пращат един полицай да установи дали бебето живее на посочения адрес, разпитва съседи за същото - при нас след това всички съседи се изредиха да питат дали не са ни отвлекли детето. И освен това искаха да покажем дъщеря си при подаване на документите за паспорта и при получаването му. Като при подаване на документите искаха да присъстват и майката и бащата.
Отивате в районното по местоживеене с детето акта му за раждане и копие от него, 2 снимки, попълвате формуляр за издаване на паспорт и след 2 дни си го взимате дори не е задължително и двамата родители да присъстват. процедурата струва 15 лева бърза поръчка.
NO PAIN NO GAIN
- nevergiveup
За издаване на първи документ за самоличност - минахме през тази процедура която описах по горе. За издаване на паспорт на дете е 7лв за три дни. Понеже поставих под въпрос компетентността на служителката, която прие документите ми, ми предложиха да говоря с директорката. Лично тя ми каза че при издаване на първи документ не могат да спазят срока от 3 дни и че им е необходима 1седмица, но се проточи около месец. Не мисля че се е гъбаркала с мене. Мога да го опиша и доста по детайлно, но мисля че е безсмислено.
P.s. Във формуляра има една графа, в която родителите собственоръчно трябва да се подпишат - става пред служителя който обработва документите. Това налага присъствието на двамата родители при подаване на документите. За първи документ за самоличност отказаха и пълномощното което представих вместо съпругата.
P.s. Във формуляра има една графа, в която родителите собственоръчно трябва да се подпишат - става пред служителя който обработва документите. Това налага присъствието на двамата родители при подаване на документите. За първи документ за самоличност отказаха и пълномощното което представих вместо съпругата.
"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 1%C5%C1%C5
Ето тази тема може да помогне.
Късмет Ви желая!
Ето тази тема може да помогне.
Късмет Ви желая!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
megre написа:Ние също сме семеиство с 10 месечно бебе и ни предстои след 2-месеца да пътуваме.Аз като майка никога не бих си оставила детето,знам че там ще мие трудно защото няма да посещавам курсовете по френски и все пак ще съм сама по цял ден,понеже съпругат ми ще е наработа но всичко това си заслужава.
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Паспорт на дете се издава по абсолютно същия начин като на възрастен, с тази разлика, че трябва да присъстват и двамата родители при подаването на документите и да се подпишат. Детето задължително присъства. Процедурата с изпращането на полицай се прави, когато паспорта е изгубен или ако детето е родено в чужбина. Просто някои служители явно се престарават. В това съм сигурна, като бивш служител на паспортна служба. Необходимите документи са 2 снимки според изискванията, попълнено заявление, акта за раждане на детето, документите за самоличност на родителите, адресната регистрация от общината и платената такса, която съвсем не беше 7 лв за 3 дни. Таксите са различни за различните възрастови групи, но най-ниската беше 10,50 за един месец. Не вярвам сега да има кой знае каква разлика в цените отпреди две години. И с пълномощно от единия родител също става да се извади паспорт, но пълномощното трябва да е изрично и само за издаване на задграничен паспорт и оригинала остава в полицията. Може дори с пълномощно и от двамата родители.
А на интервюто на нас ни искаха паспортите на децата, не знам да други. Дъщеря ни също беше бебе тогава.
А на интервюто на нас ни искаха паспортите на децата, не знам да други. Дъщеря ни също беше бебе тогава.
Re: Заминаване с бебе
Гледам че доста са ви писали по въпроса за издаване на паспорт на бебе, за това моят съвет е да не го правите още. Защтото в формулярите трябва да опоменете че имате дете и ще заминете с него и да залепите снимка. След това като получите потвърждение и дата за интервю чак тогава го направете за да е по големичко и да се вижда по добре на снимката. Наистена паспорта първия се издава в срок от един месец и не може за по малко, трябва да присъстват двамата родители в паспортна служба и детето също, акт за раждане. Наистена след това идва полицаи в каштата да установи дали детето живее на този адрес и пита съседите за потвърждение и след това е готов. Тогава може да отиде да го вземе само единия родител.
Относно другото ви запитване аз кандидаствам чрез посредник които е изключително компетентен и също смятах да тръгна без дъщеря ми но тои изрично забрани, защото след това щяло да бъде много трудно да я взема независимо че са и издали виза.
Относно другото ви запитване аз кандидаствам чрез посредник които е изключително компетентен и също смятах да тръгна без дъщеря ми но тои изрично забрани, защото след това щяло да бъде много трудно да я взема независимо че са и издали виза.
Aз съм отскоро във форума, но мога да кажа, че явно във всеки град е различно - вадих паспорти и на двете ми деца заради заминаването и нито едно не присъства при подаване и получаване на документите. Само дето трябваше да сме двамата родители при подаването, а при получаването - може и и единия.
Едното ми дете е на 6 год. - втори паспорт. На другото го вадихме на възраст 20 дни (от това по бебе едва ли може
) - първи паспорт разбира се - точно за 3 дни (не 1 седмица). Никой не го е виждал в МВР-то нито някой е идвал до в къщи. За голямото само ме питаха къде е и аз казах "на градина" и това беше.
Едното ми дете е на 6 год. - втори паспорт. На другото го вадихме на възраст 20 дни (от това по бебе едва ли може

Iavno sa napravili kompromis da ne prisastva deteto, zashtoto az kato vadih izrichno pitah moje li bez deteto, zashtoto kato vadihme pasport za malkata tia beshe na po malko i mesec, niamashe 3 kilograma i ne mi se iskashe da ya raznasiam po raionni. No izrichno kazaha s deteto, a inache slujitelkata daje ne ia pogledna dali e sashtoto bebe kato ot snimkata. Nie vadihme pasport april tazi godina, iska se formuliarite popalneni, na miasto podpisani ot dvamata roditeli, kopie ot akta za rajdane i platenata taksa, mai beshe 18leva za 3 dni. Nai lesnoto e vzimate ot spravki telefona na raionoto MVR i gi pitate. Nie predi sedmica pratihme pasportite za viza-dashteria mi e na 5 meseca, pochti 6, a sina na 1g. i 4 meseca i ne me e strah da zamina nezavisimo che sa si bebeta. Taka che davaite smelo
Има Закон за българските документи за самоличност, всеки може да го прочете. Не е възможно без присъствието на детето, било то и бебе. Просто са ви направили компромис наистина. Нали служителят трябва да установи ,че детето срещу него и снимката, която ще залепи на заявлението е едно и също лице. А това, че кварталния ходел по къщите си е явно престараване, не знам. Той ако ходи за всички деца, на които се издават паспорти, без крака ще остане горкият. Аз работех в паспортна служба и такова нещо нямаше. вадих и паспорти на децата си, също бяха малки / на 10 месеца и на две години/ и никакъв квартален не е идвал в нас. ами ако постоянният и настоящият адрес са различни как кварталния ще пита съседите, като детето не живее да речем в този град и съседите не го познават, но постоянният му адрес е там и паспорта трябва да се издаде от този град. При мен случаят е такъв - двата адреса са различни.
- pantera
- Обратна връзка:
pasport na bebe
Zdraveite,
nie sme semeistvo s malko dete i sme v Montreal ve4e ot 3 dni.Kato podavahme dok. za pasporti v BG malkata be6e na7-8 mes.Podadohme obikn pora4ka za edin mes.,dvamata roditeli biahme pri slujitelkata v pasportna i malkata s nas.Naistina iskaha da ia vidiat.6to se otnasia do zaminavane bez deteto za men li4no e izkliu4eno,a pak i nali kato pristigne zapo4vat da se pla6tat i detski,deteto se adaptira po-barzo,hodi na gradina,u4i ezicite i t.n.Vzemaite si deteto ne mu mislete.
Pozdravi i uspeh !
nie sme semeistvo s malko dete i sme v Montreal ve4e ot 3 dni.Kato podavahme dok. za pasporti v BG malkata be6e na7-8 mes.Podadohme obikn pora4ka za edin mes.,dvamata roditeli biahme pri slujitelkata v pasportna i malkata s nas.Naistina iskaha da ia vidiat.6to se otnasia do zaminavane bez deteto za men li4no e izkliu4eno,a pak i nali kato pristigne zapo4vat da se pla6tat i detski,deteto se adaptira po-barzo,hodi na gradina,u4i ezicite i t.n.Vzemaite si deteto ne mu mislete.
Pozdravi i uspeh !
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл