Заминаване с бебе

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Ivich
Обратна връзка:

Заминаване с бебе

Мнение от Ivich »

Здравейте,
Те първа ще подаваме документи със съпругата ми за Квебек, но това, което ни притеснява е как ще заминем с дъщеричката ни, която сега е на 6 месеца. Естествено ако всичко мине успешно времето, когато трябва да тръгнем тя ще е на около 1 г. и 6 мес. Бихте ли ни посъветвали как е най-удачно да постъпим? Да заминем без нея и след като се установим да дойдем да си я вземем или някой да ни я доведе. И въобще как стои въпроса с издаването на паспорт на бебе.
Благодаря предварително на всички, които отговорят.
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

Проблем с издаването на паспорта в България няма да имате, но не може да стане за по малко от седмица, понеже пращат един полицай да установи дали бебето живее на посочения адрес, разпитва съседи за същото - при нас след това всички съседи се изредиха да питат дали не са ни отвлекли детето. И освен това искаха да покажем дъщеря си при подаване на документите за паспорта и при получаването му. Като при подаване на документите искаха да присъстват и майката и бащата.
Що се отнася до заминаването с или без дете - още не съм заминал, но не бих си оставил детето на 10 000км от мен(мое мнение). По вероятно е да ги оставя с майка и, но и това е почти невероятно.
"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Установяването и детето не си пречат взаимно. От 18 месеца нагоре децата ходят на нормална детска градина (по-малките не навсякъде ги приемат), така че през деня няма да ви ангажира. Не се притеснявайте и за финансите, детските стигат за таксата на градината, памперси и тям подобни. Най-важното е да сте заедно, така мисля аз.
За паспорта няма никакви спънки, даже преди 2 години нямаше и полицай дето да разпитва из махалата :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

nevergiveup написа:Проблем с издаването на паспорта в България няма да имате, но не може да стане за по малко от седмица, понеже пращат един полицай да установи дали бебето живее на посочения адрес, разпитва съседи за същото - при нас след това всички съседи се изредиха да питат дали не са ни отвлекли детето. И освен това искаха да покажем дъщеря си при подаване на документите за паспорта и при получаването му. Като при подаване на документите искаха да присъстват и майката и бащата.
Що се отнася до заминаването с или без дете - още не съм заминал, но не бих си оставил детето на 10 000км от мен(мое мнение). По вероятно е да ги оставя с майка и, но и това е почти невероятно.
Това па как го измисли бе Невъргивъп къв полицай идва да гледа детето кви съседи разпитва кви глупости пишеш?
Отивате в районното по местоживеене с детето акта му за раждане и копие от него, 2 снимки, попълвате формуляр за издаване на паспорт и след 2 дни си го взимате дори не е задължително и двамата родители да присъстват. процедурата струва 15 лева бърза поръчка.
NO PAIN NO GAIN
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

За издаване на първи документ за самоличност - минахме през тази процедура която описах по горе. За издаване на паспорт на дете е 7лв за три дни. Понеже поставих под въпрос компетентността на служителката, която прие документите ми, ми предложиха да говоря с директорката. Лично тя ми каза че при издаване на първи документ не могат да спазят срока от 3 дни и че им е необходима 1седмица, но се проточи около месец. Не мисля че се е гъбаркала с мене. Мога да го опиша и доста по детайлно, но мисля че е безсмислено.

P.s. Във формуляра има една графа, в която родителите собственоръчно трябва да се подпишат - става пред служителя който обработва документите. Това налага присъствието на двамата родители при подаване на документите. За първи документ за самоличност отказаха и пълномощното което представих вместо съпругата.
"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 1%C5%C1%C5
Ето тази тема може да помогне.
Късмет Ви желая! :thumbsup:
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
megre

Мнение от megre »

Ние също сме семеиство с 10 месечно бебе и ни предстои след 2-месеца да пътуваме.Аз като майка никога не бих си оставила детето,знам че там ще мие трудно защото няма да посещавам курсовете по френски и все пак ще съм сама по цял ден,понеже съпругат ми ще е наработа но всичко това си заслужава.
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

megre написа:Ние също сме семеиство с 10 месечно бебе и ни предстои след 2-месеца да пътуваме.Аз като майка никога не бих си оставила детето,знам че там ще мие трудно защото няма да посещавам курсовете по френски и все пак ще съм сама по цял ден,понеже съпругат ми ще е наработа но всичко това си заслужава.
:thumbsup:
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Паспорт на дете се издава по абсолютно същия начин като на възрастен, с тази разлика, че трябва да присъстват и двамата родители при подаването на документите и да се подпишат. Детето задължително присъства. Процедурата с изпращането на полицай се прави, когато паспорта е изгубен или ако детето е родено в чужбина. Просто някои служители явно се престарават. В това съм сигурна, като бивш служител на паспортна служба. Необходимите документи са 2 снимки според изискванията, попълнено заявление, акта за раждане на детето, документите за самоличност на родителите, адресната регистрация от общината и платената такса, която съвсем не беше 7 лв за 3 дни. Таксите са различни за различните възрастови групи, но най-ниската беше 10,50 за един месец. Не вярвам сега да има кой знае каква разлика в цените отпреди две години. И с пълномощно от единия родител също става да се извади паспорт, но пълномощното трябва да е изрично и само за издаване на задграничен паспорт и оригинала остава в полицията. Може дори с пълномощно и от двамата родители.
А на интервюто на нас ни искаха паспортите на децата, не знам да други. Дъщеря ни също беше бебе тогава.
Iva111

Re: Заминаване с бебе

Мнение от Iva111 »

Гледам че доста са ви писали по въпроса за издаване на паспорт на бебе, за това моят съвет е да не го правите още. Защтото в формулярите трябва да опоменете че имате дете и ще заминете с него и да залепите снимка. След това като получите потвърждение и дата за интервю чак тогава го направете за да е по големичко и да се вижда по добре на снимката. Наистена паспорта първия се издава в срок от един месец и не може за по малко, трябва да присъстват двамата родители в паспортна служба и детето също, акт за раждане. Наистена след това идва полицаи в каштата да установи дали детето живее на този адрес и пита съседите за потвърждение и след това е готов. Тогава може да отиде да го вземе само единия родител.
Относно другото ви запитване аз кандидаствам чрез посредник които е изключително компетентен и също смятах да тръгна без дъщеря ми но тои изрично забрани, защото след това щяло да бъде много трудно да я взема независимо че са и издали виза.
plucky

Мнение от plucky »

Как ще е трудно след като има виза?!
Je ne pense jamais au futur. Il vient assez tôt.
(Einstein)
anju

Мнение от anju »

Aз съм отскоро във форума, но мога да кажа, че явно във всеки град е различно - вадих паспорти и на двете ми деца заради заминаването и нито едно не присъства при подаване и получаване на документите. Само дето трябваше да сме двамата родители при подаването, а при получаването - може и и единия.
Едното ми дете е на 6 год. - втори паспорт. На другото го вадихме на възраст 20 дни (от това по бебе едва ли може :D ) - първи паспорт разбира се - точно за 3 дни (не 1 седмица). Никой не го е виждал в МВР-то нито някой е идвал до в къщи. За голямото само ме питаха къде е и аз казах "на градина" и това беше.
Veronica
Обратна връзка:

Мнение от Veronica »

Iavno sa napravili kompromis da ne prisastva deteto, zashtoto az kato vadih izrichno pitah moje li bez deteto, zashtoto kato vadihme pasport za malkata tia beshe na po malko i mesec, niamashe 3 kilograma i ne mi se iskashe da ya raznasiam po raionni. No izrichno kazaha s deteto, a inache slujitelkata daje ne ia pogledna dali e sashtoto bebe kato ot snimkata. Nie vadihme pasport april tazi godina, iska se formuliarite popalneni, na miasto podpisani ot dvamata roditeli, kopie ot akta za rajdane i platenata taksa, mai beshe 18leva za 3 dni. Nai lesnoto e vzimate ot spravki telefona na raionoto MVR i gi pitate. Nie predi sedmica pratihme pasportite za viza-dashteria mi e na 5 meseca, pochti 6, a sina na 1g. i 4 meseca i ne me e strah da zamina nezavisimo che sa si bebeta. Taka che davaite smelo
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Има Закон за българските документи за самоличност, всеки може да го прочете. Не е възможно без присъствието на детето, било то и бебе. Просто са ви направили компромис наистина. Нали служителят трябва да установи ,че детето срещу него и снимката, която ще залепи на заявлението е едно и също лице. А това, че кварталния ходел по къщите си е явно престараване, не знам. Той ако ходи за всички деца, на които се издават паспорти, без крака ще остане горкият. Аз работех в паспортна служба и такова нещо нямаше. вадих и паспорти на децата си, също бяха малки / на 10 месеца и на две години/ и никакъв квартален не е идвал в нас. ами ако постоянният и настоящият адрес са различни как кварталния ще пита съседите, като детето не живее да речем в този град и съседите не го познават, но постоянният му адрес е там и паспорта трябва да се издаде от този град. При мен случаят е такъв - двата адреса са различни.
Аватар
pantera
Обратна връзка:

pasport na bebe

Мнение от pantera »

Zdraveite,
nie sme semeistvo s malko dete i sme v Montreal ve4e ot 3 dni.Kato podavahme dok. za pasporti v BG malkata be6e na7-8 mes.Podadohme obikn pora4ka za edin mes.,dvamata roditeli biahme pri slujitelkata v pasportna i malkata s nas.Naistina iskaha da ia vidiat.6to se otnasia do zaminavane bez deteto za men li4no e izkliu4eno,a pak i nali kato pristigne zapo4vat da se pla6tat i detski,deteto se adaptira po-barzo,hodi na gradina,u4i ezicite i t.n.Vzemaite si deteto ne mu mislete.
Pozdravi i uspeh !
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
Заключено