Нужен ли е френски в Онтарио?
Нужен ли е френски в Онтарио?
Знам, че въпроса е обсъждан многократно, но все пак ...
Аз заминавам за Торонто, евентуално. Гледам, че в обявите за работа често търсят bilingual. Дали има смисъл да уча френски преди заминаването?
Аз заминавам за Торонто, евентуално. Гледам, че в обявите за работа често търсят bilingual. Дали има смисъл да уча френски преди заминаването?
В кои обяви ? Аз съм срещал такова изискване само за call-centre и евентуално за някои support позиции... Няма много смисъл да го учиш щото за краткото време да заминаването няма да успееш да го научиш дотам че да те считат за bilingual, а така или иначе 95% от местните знаят 200-300 думи на френски накръст.
По-добре наблегни на английския ако не си с англ. гимназия или филология.
По-добре наблегни на английския ако не си с англ. гимназия или филология.
Re: Нужен ли е френски в Онтарио?
Зависи какво търсиш. Повечето места, за които се иска да си bilingual са да висиш на телефона по 8 часа на ден и да се опиташ да продадеш нещо на нежелаещи да говорят с теб хора. И парите са малко. По-добре използвай времето да си подобряваш английския.becks написа:Знам, че въпроса е обсъждан многократно, но все пак ...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Re: Нужен ли е френски в Онтарио?
Извинявам се, че съм повторил това което е казал miteto. По-бърз е.
Трябва да ти кажа, че в някои области ще ти бъде не просто предимство, но биха те наели заради френски. Друг е въпросът, колко френски можеш да научиш за 1 година интензивно в България. Според мен не е време да залагаш на друг език, защото няма да можеш да достигнеш нивото, което би ти удвоило в някои случаи заплатата. За съжаление, идеалния билингвизъм не съм го срещала сред имигранти, но е страхотно предимство на някои добре образовани местни. Те отнасят и големия пай в държавните администрации и служби. С една дума, наблегни на английския до съвършенство, просто съвет.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
В тая връзка, някой правил ли си е експеримент тука Торонто да заговори на френски на държавни служители ? Като гледам некои тетки по службите (по-така чернички и по-така пълнички и по-така мързеливички например) силно се съмнявам, че знаят френски. Аз отдавна се каня да се избъзикам с някоя такава ама скоро не ми се е налагало да ходя по държавни учереждения 

- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Аз мога да те запозная с единЗа съжаление, идеалния билингвизъм не съм го срещала сред имигранти

Винаги е полезно да говориш и двата езика. Да не се заблуждаваме!
Аз съм потресена от хората в Отава - само като ме видят и ми проговарят на френски! Побеснявам! Сигурно имам Ф на челото!
Обаче много хубав френски говорят...
И ако един ден решиш да ставаш "велик" - и френски ще трябва

Представителна извадка тип "паплач"

Не, че не е полезен френския. Колкото повече езици знаеш, толкова по-добре. Ако искаш да ставаш висш федерален правителтсвен служител - френският е нужен. Също и ако смяташ да се установиш в Тиминс.
За места като Торонто, ако ще работиш нещо по в бизнеса, е по-добре да знаеш мандарински или кантонски, отколкото френски
За места като Торонто, ако ще работиш нещо по в бизнеса, е по-добре да знаеш мандарински или кантонски, отколкото френски
В Health Canada съм пробвал и от средно 30-40 души само един говореше, а па другите ме гледаха с респектmiteto написа:В тая връзка, някой правил ли си е експеримент тука Торонто да заговори на френски на държавни служители ?

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
И на мен така, говорят ми на френски в Отава, не разбирам защо ,само ги поглеждам и те почватЛеля Екимка написа:Винаги е полезно да говориш и двата езика. Да не се заблуждаваме!
Аз съм потресена от хората в Отава - само като ме видят и ми проговарят на френски! Побеснявам! Сигурно имам Ф на челото!

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
хех, това явно зависи от муцуната
в Отава само на английски ме заговарят и да искам на френски, нема братче
, въпреки че последния път настоявах
пък в Пари
, я на френски - они на английски, не могат да ми понасят акцента явно 

в Отава само на английски ме заговарят и да искам на френски, нема братче

пък в Пари

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
И аз не разбирам какво е това?becks написа:Ясно, френския ще го оставя на ниво интервю, поне за сега ...
А за канадския английски кво ще кажете. на мен скоро ми се наложи да говоря по телефона с фирма в торонто. И това "Трранъу" докато разбера кво е ....
Лично аз няма проблеми с разбирането на английски. Само някои франкофони като говорят на английски ми е трудно понякога да ги разбера.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин