Защо ни третират така?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Златина
Обратна връзка:

Защо ни третират така?

Мнение от Златина »

Едновременно с радост и тъга четем за получилите вече визи.
Ние минахме успешно интервю на 19.04.06.
Направихме медицински в Greenberg на 28.07.06 и получихме официално o'k от МОМ на 18.08.06. За голямо наше учудване обаче една седмица по-късно (в деня, когато трябваше да резервираме билети) се обадиха от МОМ с новината, че във Виена не одобряват рентгеновата снимка на мъжа ми и, или трябва да представим снимка по-стара от 6 мес., или трябва да се направи изследване, чийто резултат излиза след 48 дни, след което - нова снимка отново в Greenberg. Изпратихме стара снимка веднага с имената на мъжа ми и датата на която е направена с надеждата, че всичко ще приключи. За много голямо наше учудване обаче след около 10 дни дойде отоговор от МОМ, че снимката във Виена отново не е одобрена, защото няма име на лицето и те няма откъде да са сигурни, че тя е точно на съпруга ми. Това е абсурдно, защото аз лично затворих плика с надписаната снимка (имената бяха на кирилица) и го изпратих по куриер до Greenberg. Те до МОМ, МОМ до Букурещ, а те до Виена. Възможно ли е толкова хора да не забележат "липсата" на най-важната информация и да не реагират? Не можем да си обясним как са изчезнали имената и е нормално е да се запитаме "Защо ни третират така"? Всяка година мъжът ми минава през основни профилактични прегледи, поради естеството си на работа и сме абсолютно сигурни, че е напълно здрав.
Всичко това ще ни забави най-малко с 3 месеца и освен това ни коства допълнителни разходи и много голямо напрежение.
Има ли някой в подобна ситуация и дали да протестираме официално пред Виена и Букурещ?
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

:D Ami i az ako ti izpratia snimka s imenata mi napisani s katajski ieroglifi i ti niama da razberesh kade mi e imeto!!!!Zasto se chudish? Te horata kak da razberat koe ot nestata napisani na kirilica(napalno nepoznati za tiah bukvi) e imeto na sapruga ti??
Spored men grashkata si e lichno vasha a i ne pozvoliava zapitvania ot roda na ¨`zasto ni tretirat taka`?
Златина
Обратна връзка:

Мнение от Златина »

Нормално е лекарите в България да пишат на български. От МОМ поискаха стара снимка, а в българските болници все още пишат на кирилица. Затова снимките се пращат до Greenberg, а не директно до Виена.
Aries

Мнение от Aries »

Предполагам, че мъжът ти има съмнителни петна по белите дробове, които няма как да бъдат разграничени от болестни освен ако не бъдат сравнени със стара снимка. Понеже едва ли имате стара снимка с латински надпис имате два варианта:
1. Правите изследването, което ви искат (отнема около 45 дена и не е добре да го направи въпреки всичко - сумата е минимална) и повтаряте снимката след 3 месеца.
2. Изпращате отново снимка до Виена, но този път превеждате името написано на снимката и го заверявате при нотариус (не съм сигурен дали ще стане, но може да опитате).
И в двата случая ви съветвам мъжът ти веднага да задейства изследването, защото не може да стане по-бързо от 45 дена.
dionis

Мнение от dionis »

Ako myja e po-atletichen da mu napraviat dve snimki pod razlichen ygal.
Muskulite zasenchvat i se poiaviavat nekvi petna. Na men samia lekar na vremeto mi go obiasni choveka i predloji da napravi napravo dve za da ne si gubia vremeto s vryshtane za vtora snimka.
Златина
Обратна връзка:

Мнение от Златина »

Благодаря за отговорите! Нямаме избор и ще трябва да следваме инструкциите на Виена. Явно в априлската сесия няма случай като нашия.
Заключено