Трябва ми инфо за "Electronic arts".
Трябва ми инфо за "Electronic arts".
Имам интервю и ще съм много благодарен ако някой ми даде малко инфо.
Някой знае ли какво е заплащането за програмисти във фирмата?
Всяка информация ще ми бъде от полза. Интервюто е в сряда.
Някой знае ли какво е заплащането за програмисти във фирмата?
Всяка информация ще ми бъде от полза. Интервюто е в сряда.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
- Independent
Последното, което четох (НЕ от първа ръка!) беше, че бивши служители щяха да завеждат дело за незаконен overtime... Изводите се налагат сами. Бях намерила и форум, в който много сегашни и бивши служители се оплакваха от нечовешките условия - работа по 12-15 часа на ден, често събота и неделя, дори и когато проекта не е мърдал от плана. Мота ми се някаква цифра за 80% burn-out rate...
Успех на интервюто и да споделиш после
Успех на интервюто и да споделиш после
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- Independent
В тая връзка: понеже сега чета "The Career Programmer", та там има един много добър съвет за такива ситуации. В момента, в който те попитат дали имаш въпроси, ти ги питаш как стои въпроса с извънредните (предполага се, че досега не сте приказвали). Те обикновено казват няколко сладки приказки как се налага отвреме на време, но не е практика и т.н. Тогава с най-милата усмивка казваш "Страхотно. Аз нямам проблеми да работя извънредно отвреме на време, но ако е за постоянно, това значи, че ръководството е гола вода и жаби в джобовете и нямам желание да бачкам за некадърници".
Ако са ти казали истината и са те харесали, ще те вземат така или иначе. Ако са те излъгали, си обидил така жестоко, че втори път няма да ти се обадят. Което е и целта на заниманието.
Ако са ти казали истината и са те харесали, ще те вземат така или иначе. Ако са те излъгали, си обидил така жестоко, че втори път няма да ти се обадят. Което е и целта на заниманието.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- Independent
Ако те притеснява превода, ша измислим нещо
Сериозно, досега ми се е налагало да го използвам три-четири пъти (първия преди даже да излезе въпросната книга). Резултатът: от едно място не ми се обадиха. Демек действа.
Още веднъж успех!

Сериозно, досега ми се е налагало да го използвам три-четири пъти (първия преди даже да излезе въпросната книга). Резултатът: от едно място не ми се обадиха. Демек действа.
Още веднъж успех!
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Мен също ми е интересно, когато си назначен на годишна заплата и след това се окаже, че редовно работиш 44-46 часа седмично как се процедира.
Защото, когато си на почасово заплащане съществува понятието "овъртайм" и всички са наясно, но когато си на заплата, могат спокойно да ти "обяснят", че този извънреден труд всъщност е "част от договора"?
Защото, когато си на почасово заплащане съществува понятието "овъртайм" и всички са наясно, но когато си на заплата, могат спокойно да ти "обяснят", че този извънреден труд всъщност е "част от договора"?
- Independent
Мога да кажа при мен как стават нещата.
Ако в договора е спомената продължителността на работната седмица, можеш да се позовеш на това и да откажеш да работиш изънредно. Ако не, тогава всичко зависи от ръководителите. При добър късмет можеш да се споразумееш за допълнителна отпуска (ако откажат да плащат), за някои благинки като това никой да не гледа кога идваш и кога си отиваш, храна (напр вечеря) за сметка на фирмата и т.н.
Ако шефа си гледа часовника и те дебне в колко часа цъфваш на вратата с чашата кафе, тогава пристигаш в 8, а в 5:05 без никакви церемонии си грабваш шапката и изчезваш до следващия работен ден. Ако те дебнат кога идваш и въпреки това държат да стоиш извънредно, пък и нищо не получаваш срещу това, значи е време да си грабнеш шапката и да изчезнеш завинаги.
Ако в договора е спомената продължителността на работната седмица, можеш да се позовеш на това и да откажеш да работиш изънредно. Ако не, тогава всичко зависи от ръководителите. При добър късмет можеш да се споразумееш за допълнителна отпуска (ако откажат да плащат), за някои благинки като това никой да не гледа кога идваш и кога си отиваш, храна (напр вечеря) за сметка на фирмата и т.н.
Ако шефа си гледа часовника и те дебне в колко часа цъфваш на вратата с чашата кафе, тогава пристигаш в 8, а в 5:05 без никакви церемонии си грабваш шапката и изчезваш до следващия работен ден. Ако те дебнат кога идваш и въпреки това държат да стоиш извънредно, пък и нищо не получаваш срещу това, значи е време да си грабнеш шапката и да изчезнеш завинаги.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Как трябва да бъде по закон пише тук
Labour Standards in Québec – Commission des normes du travail, Gouvernement du Québec
Ако си на годишна заплата обикновено ти се отразява на бонусите. Ако не ти се работи извъредно винаги може да откажеш, няма начин да те накарат, дори и не уволняват, но по всяка вероятност бонус няма да получиш.
При нас сме се разбеали, че или ти го плащат, или си взимаш часове (аз предпочитам това) , или ти купуват нещо и не плащаш данъци (не законно , но пък е изгодно ).
Labour Standards in Québec – Commission des normes du travail, Gouvernement du Québec
Ако си на годишна заплата обикновено ти се отразява на бонусите. Ако не ти се работи извъредно винаги може да откажеш, няма начин да те накарат, дори и не уволняват, но по всяка вероятност бонус няма да получиш.
При нас сме се разбеали, че или ти го плащат, или си взимаш часове (аз предпочитам това) , или ти купуват нещо и не плащаш данъци (не законно , но пък е изгодно ).
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- Lub0
- Обратна връзка:
Аз също съм на годишна заплата, но при 37.5 работни часа на седмица, всичко след това се води овъртайм. В моята компания аз се водя 2ро ниво мениджмънт, 3то ниво мениджмънт например не получават овъртайм, но пък имат 50% по висок бонус от мен накрая на годината... При всички случай, човек трябва да си изясни нещата преди да се съгласи да започне работа, за да няма после изненади. Питайте и искайте в писмен вид заплата, размера на платената отпуска, политиката за заплащане на овъртайм, носене на пейджър и телефон, размера на бонусите и от какво зависи тяхното получаване, акции и опции ако има колковреме трябва да стоиш в компанията за да можеш да ги ползваш и т.н.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Как мина и това интервю.
Фирмата се намира на площад Вилл Мари. Вътре работят по мое мнение над 30 програмиста. Тишина и приятна музичка. Интервюиращия беше настроен на френска вълна, за разлика от мен
Въпросите бяха много общи, почти нищо по специалността, никакви тестове.
Зададен ми бе и най-очаквания въпрос "Нещо против извънаредни часове?", при което аз попитах "А колко често?!?" - Един път годишно!- беше краткият отговор
Май не бях неговия тип.
Определено и той не беше моя
Фирмата се намира на площад Вилл Мари. Вътре работят по мое мнение над 30 програмиста. Тишина и приятна музичка. Интервюиращия беше настроен на френска вълна, за разлика от мен

Въпросите бяха много общи, почти нищо по специалността, никакви тестове.
Зададен ми бе и най-очаквания въпрос "Нещо против извънаредни часове?", при което аз попитах "А колко често?!?" - Един път годишно!- беше краткият отговор

Май не бях неговия тип.
Определено и той не беше моя

"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
- Independent
Благодарности от мен за информацията. А тия веднага отиват в черния списък (досега бяха в сивото тефтерче
)

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.