Ядки
Ядки
Дайте, моля, идея къде да си купя пресни ядки - не мухлясали, плесенясали или с вкус на грес. С една дума, от 5 години съм тук и не виждам нормална ядка, но съм сигурна че все някъде трябва да продават - я араби, я индийци ..., а най-вече съм сигурна, че са в Монреал, но тъй като ми е мътно положението там с хранителните магазини, споделете и ме насочете. Може би нещо като пазара Жан-Талон, но това звучи много обширно. Ужасно са ми се дояли пресни орехи, такива със зелената шелюпка
, които да ми вапцат ръцете с йод. Есен е, та тялото ми крещи за това, което му отнемам за поредна година. Нещо такова като орех, лешник, бадем, фъстък, семе ...

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Знам го, ама и там не са пресни ядките, ниниnini написа:Krimon, idi v pakistanskiia magazin na Provencher i Pelletier. Tam ima vsiakakvi iadki i ne sa skapi. Ako ne go znaesh mi zvanni da ti go kaja kade e tochno.
Pozdravi.

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Къде се намира горе-долу на Шербрук ? Около кой номер ?Tanita написа:От Акхаван на Sherbrooke.Пресни орехи не съм виждала,но иначе има голямо разнообразие на ядки.
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
аз пък искам да пълнея - обаче с пресни ядки
Кажи къде са, пък аз ще ги мисля килограмите (може и да не ги мисля)

Кажи къде са, пък аз ще ги мисля килограмите (може и да не ги мисля)

като ходиш на изток пресичаш Кавендиш и продължавашkrimon написа:Къде се намира горе-долу на Шербрук ? Около кой номер ?Tanita написа:От Акхаван на Sherbrooke.Пресни орехи не съм виждала,но иначе има голямо разнообразие на ядки.
магазина е от дясната ти страна на около 500 метра +- - ясно е обозначен и си има паркинг веднага след него по Шербрук
W Costco - Bademi i orehi - surowi.krimon написа:аз пък искам да пълнея - обаче с пресни ядки![]()
Кажи къде са, пък аз ще ги мисля килограмите (може и да не ги мисля)![]()
Izpitano ka4estwo - prodawat se w paketi po kam 1 kilo
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
-
Za iadkite
Za iadkite na Costco i az sam saglasna i bademite i orehite sa super .A sashto i v Adonis .A nai vkusni sa kato si gi kupish surovi i gi opechesh vkashti /ako gi predpochitash taka /.
Именно - сурови. Виждали ли сте пресни орехи със зелени обвивки ? Или лешници ? Жан-Талон ?
Въобще на този континент раждат ли се такива работи или само кокосови орехи в Калифорния и южните щати.
Тъй! Разръчках гугъл да ми каже и се получи това:
http://www.sciencepresse.qc.ca/kiosquea ... _noix.html
В резюме: в Квебек и по-голямата част на Канада не се отглеждат орехови, лешникови или бадемови дървета, въпреки че съществуват естествени диви видове. Причини - много, главно климатични. Само в Британска Колумбия има засети 72 акра и в няколко изолирани експериментални ферми - главно в Онтарио и Нова Скотия /една в Квебек - до Жолиет/. Всичко, което купуваме е внос, доста от далеч.
Ето за Онтарио
http://www.songonline.ca/
The Northern Nut Growers Association
http://www.nutgrowing.org/
Квебекската ферма
Pépinière Lafeuillée
- arbres à noix -
55, chemin Lafeuillée
Saint-Charles-Borommée, cté de Joliette (Québec) J6E 7Y8
Tél.: (450) 759-5458
Fax.: (450) 753-1117
Въобще на този континент раждат ли се такива работи или само кокосови орехи в Калифорния и южните щати.
Тъй! Разръчках гугъл да ми каже и се получи това:
http://www.sciencepresse.qc.ca/kiosquea ... _noix.html
В резюме: в Квебек и по-голямата част на Канада не се отглеждат орехови, лешникови или бадемови дървета, въпреки че съществуват естествени диви видове. Причини - много, главно климатични. Само в Британска Колумбия има засети 72 акра и в няколко изолирани експериментални ферми - главно в Онтарио и Нова Скотия /една в Квебек - до Жолиет/. Всичко, което купуваме е внос, доста от далеч.
Ето за Онтарио
http://www.songonline.ca/
The Northern Nut Growers Association
http://www.nutgrowing.org/
Квебекската ферма
Pépinière Lafeuillée
- arbres à noix -
55, chemin Lafeuillée
Saint-Charles-Borommée, cté de Joliette (Québec) J6E 7Y8
Tél.: (450) 759-5458
Fax.: (450) 753-1117
www.amira.ca
Entrepôt & Magasin
1445 Mazurette
Montréal, Québec, H4N 1G8
Tel: (514) 382-9823
Fax: (514) 382-6091
Entrepôt & Magasin
1445 Mazurette
Montréal, Québec, H4N 1G8
Tel: (514) 382-9823
Fax: (514) 382-6091
Съединението прави силата!
за ядките
Ето и един адрес от мен. Магазина е ливански. Ядките се предлагат в три разновидности: безсолни, леко солени и солени. Винаги са пресни. Това е от личен опит. Kато допълнение да кажа, че имаме приятели, които при всяко идване от Отава задължително се запасяват с количества добро качество ядки от там.
Basse et freres
9360, Charles-de la tour
Mtl, Qc, H4N 1M2
tel.(514) 387-8828
fax(514) 385-6514
Basse et freres
9360, Charles-de la tour
Mtl, Qc, H4N 1M2
tel.(514) 387-8828
fax(514) 385-6514