Има ли скиори в Монтреал или къде да начешем бялата краста

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Koko M
Обратна връзка:

Има ли скиори в Монтреал или къде да начешем бялата краста

Мнение от Koko M »

[quote="Plamen"]Коко М, може ли да подадеш наистина малко повече инфо. да ти кажа честно време не ми остава за ски, а съм върл фен на тоя спорт /тука е мястото на Жоро да каже как по нашия регион се раждаме на ски... :wink: /. Та ако можеш да дадеш инфо за курортите и ски пистите че аз знам само Мон Тремблан и Мот сен Савьор...и ако имаш идея откъде човек да си купи ски...
quote]

Аз втора зима ходя на Ows head. http://www.owlshead.com/
Стръмни писти, прилична дължина 4седалкови лифтове малко хора, никакво или почти никакво чакане на опашка.Добра организация, ниски цени единственото неудобство ако може да се каже че е неудобство е че се намира на 150 км от Монтреал посока изток Sherbrook. http://www.owlshead.com/FR/directions_.html на час и половина от Монтреал при добри климатични условия, иначе пиши ги 2.
Малко е зачукано мястото на 2 крачки от щатската граница.От върха се вижда един ски курорт в щатите тъй че който не му хареса може да прескочи до там :D .Цените за канадци са преференциални сиреч ако цената за един ден е 25 щатски долара за Kанадци е също 25 но CAD.
Но да се върнем на Ows head. Може да се отиде и на обяд като от 12 часа има около 30% намаление на цената.Аз предпочитам рано зарана че да си покарам на воля.
По моя статистика минималната температура при която се кара без отрицателни емоции е -16 градуса. Сас сигурност има пичове дето ще се надуят да кажат че карат и на - 25 но то си е техен бизнес. Аз го давам за нормални хора.Всащност тук затварят пистите под определена температура за да не берат ядове от майстори на ски спорта и търсачи на силни усещания.

За това от каде да си купиш ски.
първите ски си намерих на еко центъра без пари.Бяха ги позахвърлили 5-6 чивта.Взех ги и ги раздадох на приятели.Мисля че имам още един чифт ELAN с автоматите в мазата.Миналата година карах с тях и са читави но прави.Сега нали е модата на Карвинг ските та и аз се сдобих тази зима с такива.Другият вариант да си потърсиш ски 1 или 2 ръка е магазина Poubelle de ski намира се на:

8278 boulevard Saint-Laurent
Montreal , QC

Tel:(514) 384-3582
Северно от 40 магистрала.Там можеш да си намериш пълна екипировка , да я купиш или да я наемеш за сезона.- Цени народни
Това мога да споделя с моят скромен опит.По лъскавите курорти около Монтреал не си падам.Близко, скъпо, еснафско.Нямам супер лачена екипировка че да си я показвам в неделя. Ако някой друг знае за някой пичовски курорт( компромис качество и цена) нека сподели тук.
И ако има мераклии да наточим кантове на бухаловата глава можем да се организираме.
Това е.
Бъдете здрави!
Кой какво сам - никой друг.
Koko M
Обратна връзка:

Мнение от Koko M »

Ей, какво става с вас. Тук само сърфисти ли има,.... и не е Флорида. Тежка зима, но за сметка на това продължителна.
Гост

Мнение от Гост »

Ами тук сме Коко - бивши скиьори и бъдещи такива. :( :( :( Май и тази зима няма да сме ти компания. Аз в събота и неделя ходя да "копая" по археологическите писти на Квебек, вместо на снежните пистите. Ей, миграция ти казвам, чак мутация. :shock: А ходил ли си на осветената писта за вечерно пързаляне на Сент Брюно - на две крачки от нас. Картата за сезона е 120 долара - всяка вечер след работа - на една ръка разстояние. :lol:
Хайде, пързулни се един път и за нас ! :beer: :beer:
SERGIO

Мнение от SERGIO »

Tazi nedelya s priyatel shte hodime na ski. Zvanni mi na dom 514 7660082 i mi ostavi saobshtenie. Mislihme da hodim na Tremblant , kurorta za koito ti spomenavash ne go znaehme , takla che moje da go obsydime. A mobilniya mi e 514 5707290
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Az sum fen na skite sushto,ama mnogo studeno vse oshte.4akam mart -april (mislia 4e ima sniag togava) ta da xodia .Ima li namalenie na skite na karia na sezona,4e az smiatam da s kopuvam novi.
SERGIO

Мнение от SERGIO »

За ски проверете в OBERSON. Единият от магазините е на бул. Ташеро. От острова по 15 север , мост Шамплен и след моста ще хванете Ташеро запад. След няколко стотин метра ще видите магазина в ляво. Малко след това има каде да обърнете дживението. Ските (нови), но миналогодишни модели започват от 50$. Обувките от 150$. Миналата година за 350$ си купих ски автомати и обувки
SERGIO

Мнение от SERGIO »

Obyrkah - 15 yug , a ne sever
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Merci za informaciata.Malko naxalno ,ama ako niakoi ima svobodno miasto v kolata ili si tursi kompania za ski moge da mi prati suobshtenie,4e niamam s kogo da xodia.
Koko M
Обратна връзка:

Мнение от Koko M »

IRA написа:Az sum fen na skite sushto,ama mnogo studeno vse oshte.4akam mart -april (mislia 4e ima sniag togava) ta da xodia .Ima li namalenie na skite na karia na sezona,4e az smiatam da s kopuvam novi.
Ако чакаш март април може и да нияма сняг.Тук няма високи планини и каквото е положението със снега в града такова е и в "планината"
Надявам се ве пак да караме и през март. Дават времето с дни напред по ски курортите тъй че можеш да си направиш план при подходящи температури.
http://www.meteomedia.com/bulletins/ski ... htm#Quebec
Аз на по ниски от- 16 не ходя.
Sergio ще ти званна в събота да видим какво ще измислим.Ние смятаме да ходим на Ows head.
Омби ще се хързулна един път и заради теб, пък другият сезон ще ми върнеш жеста. И какви ги копаете сега ако смея да попитам.Чувал сам че и багер не може да копае в тези студове.Почвата е по твърда от скала :shock: А на Сент Бруно още не сам се качвал.Всеки път като се връщам от Олс хед минавам от там.За следващият сезон ще си взема карта, че сега на билетчета ми се връзва скъпо.
Заключено