quote]
Аз втора зима ходя на Ows head. http://www.owlshead.com/
Стръмни писти, прилична дължина 4седалкови лифтове малко хора, никакво или почти никакво чакане на опашка.Добра организация, ниски цени единственото неудобство ако може да се каже че е неудобство е че се намира на 150 км от Монтреал посока изток Sherbrook. http://www.owlshead.com/FR/directions_.html на час и половина от Монтреал при добри климатични условия, иначе пиши ги 2.
Малко е зачукано мястото на 2 крачки от щатската граница.От върха се вижда един ски курорт в щатите тъй че който не му хареса може да прескочи до там

Но да се върнем на Ows head. Може да се отиде и на обяд като от 12 часа има около 30% намаление на цената.Аз предпочитам рано зарана че да си покарам на воля.
По моя статистика минималната температура при която се кара без отрицателни емоции е -16 градуса. Сас сигурност има пичове дето ще се надуят да кажат че карат и на - 25 но то си е техен бизнес. Аз го давам за нормални хора.Всащност тук затварят пистите под определена температура за да не берат ядове от майстори на ски спорта и търсачи на силни усещания.
За това от каде да си купиш ски.
първите ски си намерих на еко центъра без пари.Бяха ги позахвърлили 5-6 чивта.Взех ги и ги раздадох на приятели.Мисля че имам още един чифт ELAN с автоматите в мазата.Миналата година карах с тях и са читави но прави.Сега нали е модата на Карвинг ските та и аз се сдобих тази зима с такива.Другият вариант да си потърсиш ски 1 или 2 ръка е магазина Poubelle de ski намира се на:
8278 boulevard Saint-Laurent
Montreal , QC
Tel:(514) 384-3582
Северно от 40 магистрала.Там можеш да си намериш пълна екипировка , да я купиш или да я наемеш за сезона.- Цени народни
Това мога да споделя с моят скромен опит.По лъскавите курорти около Монтреал не си падам.Близко, скъпо, еснафско.Нямам супер лачена екипировка че да си я показвам в неделя. Ако някой друг знае за някой пичовски курорт( компромис качество и цена) нека сподели тук.
И ако има мераклии да наточим кантове на бухаловата глава можем да се организираме.
Това е.
Бъдете здрави!