Футбол за деца в Квебек (2)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
ваня-71

Мнение от ваня-71 »

Моят въпрос е отвлечен от темата.Всички вие,дето пишете от Канада,я ми кажете има ли детски школи по футбол ?
Аватар
c200

Мнение от c200 »

ваня-71 написа:Моят въпрос е отвлечен от темата.Всички вие,дето пишете от Канада,я ми кажете има ли детски школи по футбол ?
В радиус от 2 км оттам, където живея има около 20 (двадесет) футболни игрища с пейки, осветление, тоалетни и дренаж. Играят само деца (включително и момичета), дърти магарета не съм виждал, сигурно ги мързи.
Играят с екипи, бутонки, съдии и публика, всеки ден. Имат си треньори, детски лиги, регионални купи и т.н.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ваня-71 написа:Моят въпрос е отвлечен от темата.Всички вие,дето пишете от Канада,я ми кажете има ли детски школи по футбол ?
soccera е приоритет на жените тука, все пак има и мъже-примерно Toronto FC e доста "известен" :D , ще строят и типичен сокър стадион и т.н.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
ваня-71

Мнение от ваня-71 »

Благодаря на С200 и Sasho71 за бързите отговори.А случайно да знаете на какво ниво са или това вече е прекалено?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

c200 написа:П.С. Абе я да си отворим нова тема за детски футбол, че бягаме по тъча тъй.
ваня-71 написа:Благодаря на С200 и Sasho71 за бързите отговори.А случайно да знаете на какво ниво са или това вече е прекалено?
Гледам че са на възрастови групи, от 7-8 до 17-18 годишни, рядко някой стърчи над останалите. Нивата са като в истински футболен клуб - първи тим, втори тим, резерви и т.н. Подробности - Google, само че вместо с "футбол" търси със "Soccer"
Пример: http://www.arsrs.com/ - тия са от нашто село, ама не са единствени
за футболистите - впечатления само от детски футбол

В нашия квартален парк се играе много сериозно - всякакви възрастови групи, и момичета и момчета, красиви екипи, отбори, съдии, 3 пъти в седмицата, страхотно поддържан стадион, такси - почти смешни ... състезания на кръгове, с гостуващи отбори ...

По лични впечатления играчите са гола-вода. Едвам улучват топката, но това не пречи на родителите да стоят отстрани в сгъваеми столчета и да насърчават чедата на възраст от 3 до 16 години. Носят мокри кърпички и заледени бутилки вода, децата са облечени даже за сокер с някакви защитни кори, дълги вълнени чорапи, направо ги съжалявах през лятото.

Съвсем същата картинка наблюдавам и за американския футбол. Пак в квартала.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
ваня-71

Мнение от ваня-71 »

Благодаря на всички за отговорите.Ако някой знае още нещо по въпроса,нека го каже. :)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Имам колега италианец, който дълги години е бил треньор на отбор с малки деца, каза че най-смешно било, когато на някое дете му доскучае и седне да си скубе тревата по средата на терена :)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Stoni

Мнение от Stoni »

Спорта за децата е забавление все пак, проблема е, че ние сме свикнали всичко да е казарма.Даже и детската градина :D
Аватар
Sote

za futbola

Мнение от Sote »

Да успокоя всички интересуващи-ИМА детски футбол според района.Имам син на 9 и играе през лятото като имат за 3 месеца много трнировки и турнир по футбол./това се отнася за всякакви възрастови групи за деца/
Цената е около 90 $./+ ако ви се падне реда да купите сладолед за децата след мач или тренировка/За зимата е в зала и до Нова година е 35$.
"В живота не винаги можем да имаме това, което искаме,но нищо не се знае"
Заключено