да или не

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
nvterziev

да или не

Мнение от nvterziev »

Имам диплома за средно специално образование със специалност - железопътна техника
и диплома от транспортен колеж със специалност - железопътна техника -дизелови локомотиви
За колежа си пиша 7 точки но не зная дали да си пиша още 4 точки от средното като втора специалност по критиерии 1.2 от таблицата за изчисление на точките понеже двете специалности са доста сходни

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: да или не

Мнение от ivanko13 »

nvterziev написа:Имам диплома за средно специално образование със специалност - железопътна техника
и диплома от транспортен колеж със специалност - железопътна техника -дизелови локомотиви
За колежа си пиша 7 точки но не зная дали да си пиша още 4 точки от средното като втора специалност по критиерии 1.2 от таблицата за изчисление на точките понеже двете специалности са доста сходни

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Кажи колко години си учил средното. И ми се струва ,че ти се дублират специалностите.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Оценява се само последната степен на образование и се сумират образователни степени от едно и също ниво, никога - от различни нива.

Това ще рече, че след като си завършил колеж, то ще ти дадат допълнителни точки (ще се сумират с точките за дипломата от колежа) за всяка една диплома след средното ти образование. При това не само за диплома, а и за какъвто и да е сертификат, доказващ че си учил за това нещо (дадената специалност) минимум една година.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

А точките за втора диплома как се дават? Имам предвид КОГА дават точки за втора диплома?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

RobinHood написа:А точките за втора диплома как се дават? Имам предвид КОГА дават точки за втора диплома?
Когато я представиш, то е ясно. Или аз нещо не схващам въпроса...
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Добре, ще уточня, имам диплома от Техникум по Електроника - сп. Електронно- изчислителна техника, после имам бакалавърска степен от УНСС - Социология, и после имам диплома за полувисше, пак от УНСС, но със специалност Фирмено управление. Мога ли да се надявам за допълнителните две точки с тази си диплома, която е за полувисшето или от другата дето е от техникума?? :roll:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ще получиш допълнителни не 2, а 4 точки за полувисшето след като си учил минимум две години за него. А ако си учил 1 г., то тогава наистина ще са само 2 т.
За дипломата от техникума няма да ти дадат точки след като имаш по-висока образователно-квалификационна степен.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Е, значи би трябвало да ми дадат 4 т., защото съм учил две години и половина за полувисшето. Благодаря ти за отговора! :beer: :wink:
mira91

Мнение от mira91 »

ne moje6 da si pi6e6 dopalnitelni to4ki sa6toto dvete diplomi sa po edna i sa6ta specialnost...sas sigurnost ne moje6...ako primerno ima6 diploma sa gotva4 i sled tova sa jp tehnik- da , no v tvoia slu4ai- ne
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Е, как да не мога да си пиша допълнителни точки за втора диплома?!?! Едната ми е за специалност Социология, и е за социолог, а другата ми е в друг факултет и специалността е коренно различна т.е - Фирмено управление. Не случайно и полувисшето съм го завършил СЛЕД висшето за Социология.Благодаря ти за отговора, но все пак си мисля че Linko е прав.
Заключено