да или не
да или не
Имам диплома за средно специално образование със специалност - железопътна техника
и диплома от транспортен колеж със специалност - железопътна техника -дизелови локомотиви
За колежа си пиша 7 точки но не зная дали да си пиша още 4 точки от средното като втора специалност по критиерии 1.2 от таблицата за изчисление на точките понеже двете специалности са доста сходни
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
и диплома от транспортен колеж със специалност - железопътна техника -дизелови локомотиви
За колежа си пиша 7 точки но не зная дали да си пиша още 4 точки от средното като втора специалност по критиерии 1.2 от таблицата за изчисление на точките понеже двете специалности са доста сходни
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Re: да или не
Кажи колко години си учил средното. И ми се струва ,че ти се дублират специалностите.nvterziev написа:Имам диплома за средно специално образование със специалност - железопътна техника
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Оценява се само последната степен на образование и се сумират образователни степени от едно и също ниво, никога - от различни нива.
Това ще рече, че след като си завършил колеж, то ще ти дадат допълнителни точки (ще се сумират с точките за дипломата от колежа) за всяка една диплома след средното ти образование. При това не само за диплома, а и за какъвто и да е сертификат, доказващ че си учил за това нещо (дадената специалност) минимум една година.
Това ще рече, че след като си завършил колеж, то ще ти дадат допълнителни точки (ще се сумират с точките за дипломата от колежа) за всяка една диплома след средното ти образование. При това не само за диплома, а и за какъвто и да е сертификат, доказващ че си учил за това нещо (дадената специалност) минимум една година.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Добре, ще уточня, имам диплома от Техникум по Електроника - сп. Електронно- изчислителна техника, после имам бакалавърска степен от УНСС - Социология, и после имам диплома за полувисше, пак от УНСС, но със специалност Фирмено управление. Мога ли да се надявам за допълнителните две точки с тази си диплома, която е за полувисшето или от другата дето е от техникума?? 

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ще получиш допълнителни не 2, а 4 точки за полувисшето след като си учил минимум две години за него. А ако си учил 1 г., то тогава наистина ще са само 2 т.
За дипломата от техникума няма да ти дадат точки след като имаш по-висока образователно-квалификационна степен.
За дипломата от техникума няма да ти дадат точки след като имаш по-висока образователно-квалификационна степен.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Е, как да не мога да си пиша допълнителни точки за втора диплома?!?! Едната ми е за специалност Социология, и е за социолог, а другата ми е в друг факултет и специалността е коренно различна т.е - Фирмено управление. Не случайно и полувисшето съм го завършил СЛЕД висшето за Социология.Благодаря ти за отговора, но все пак си мисля че Linko е прав.