Животът в Канада
-
- Обратна връзка:
Животът в Канада
Привет на всички,които все още се двоумят и чудят кой път да поемат.Нелекия на имигрцията или неспокойния в България.Искам да кажа на всички с риска да бъда охулена от някой и неразбрана от други,аз знам че Канада е моята държава ,в която искам да живея занапред.В Канада се чувствам спокойна ,така както никъде другаде,Монтреал е моя град.Всичко толкова ми липсва ,а съм в България от 4 дни 

"Дори и да загубиш битката ,важното е да спечелиш войната "
Браво! Е точно това искаме повечето в този форум да чуваме - "В Канада се чувствам спокойна ,така както никъде другаде...", защото все пак форума е Имиграция в Quebec, а не Емиграция в България. От време на време това ни дава сили и увереност за тези от нас, които са поели по пътя, че сме се ориентирали правилно.
- estoyanova
- Обратна връзка:
Dam, i na men mnogo mi haresa Slunchev brqg minalata godina - imah chustvoto che sum v industrialnata chast na Montreal - baq stroitelstvo vidqh, da se chudi chovek ot kude tolkoz bogati hora v BG
" Do vchera bqhme mutri, dnes sme biznessmeni..."
Iliq Pavlov

" Do vchera bqhme mutri, dnes sme biznessmeni..."
Iliq Pavlov
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
V.Frankl (1962)
-
Всеки имигрант нов или ветеран бил той, е дърво без корен. Колкото и силно да го привлича родината той не би могал да се завърне. Колкото и много да му е дала страната в която живее тя никога няма да му стане родна. Ние избягахме не от Бълария! Тя ни е мила до живот. Ние се махнахме от българщината! И всеки който се опитва да гравитира изцяло насам или натам лъже себе си!
Мдааа, тия дни както си пътувам и се дивя на прекрасната ни природа, ми викат: "а тука навремето имаше много хубави овощни градини, ама ги изкорениха!" - гледам, на същото място някой се е набутал да насади трънаци - ми те сами си виреят!
Туй то: може и да не правим нищо, ама го правим по трудния начин
П.С: А коня , дето лани го изядохме на наденици, впрягате ли го още!?

П.С: А коня , дето лани го изядохме на наденици, впрягате ли го още!?

È àç ñúì "çà" â ïîäêðåïàòà çà âñåêè êîéòî å íàìåðèë ìÿñòîòî êúäåòî å ùàñòëèâ è çà âñåêè êîéòî âñå îùå ãî òúðñè.Õóáàâî å êàêòî Desy îò âðåìå íà âðåìå ÷îâåê äà ñå äîêîñâà äî íåùàòà êîèòî ñà ãî ïðèíóäèëè äà èìèãðèðà,çàùîòî æèâîòà íàâúí,ìàêàð è çà ðàçëè÷íè ïåðèîäè îò âðåìå,ìíîãî ÷åñòî çàìúãëÿâà ïðåäñòàâèòå çà ðåàëíîòî ñúñòîÿíèå íà íåùàòà â Áã-ïîíå òîâà å ìîåòî ñêðîìíî ìíåíèå îò ïðåæèâÿíîòî äî ñåãà.
Аз мисля, че докато се чудим дали да имигрираме или не живота си минава и само зяпаме как хората си живуркат и се кефят на красотата на живота. Какво сме заревали, че щяло да ни е мъчно или да ни липсва. Ама кое? Коя България ви липсва? Онази, дето лишава децата от образование и прави отглеждането им все по-невъзможно?! Или онази, която създава закони само за престъпници?! О, може би онази хубавата с красивите девствени места гори и планини?! Ами колко от вас са ходили по морето или на планина скоро?! Кое успявате да спретнете по-напред-тока, водата, таксите в детската градина, учебниците на по-голямото дете и ... останаха ли пари за закуски на детето, а за шоколад и за разходка?!?
Това, за което ще ми е мъчно ще са приятелите ми, които още не са се решили на такава крачка и мъничко ще ме е яд, че трябва да ги чакам и да ги гледам как хем се мъчат хем не вземат решение...ама ние българите така си обичаме да ни е гадно...?!?

Това, за което ще ми е мъчно ще са приятелите ми, които още не са се решили на такава крачка и мъничко ще ме е яд, че трябва да ги чакам и да ги гледам как хем се мъчат хем не вземат решение...ама ние българите така си обичаме да ни е гадно...?!?

-------------------------------------------------------
Точно така ,нека да спрем да хленчим наближава времето за интервюта...така че по-добре е да помислим по въпроса за френския.....и да се понапънем малко повече
Ако има нещо за което си заслужава да тъгуваме са само близките ни и приятелите ни които след време може да се вразумят и да поемат нашия път красива е природата навсякиде....и хората си имат и морета и планини......и реки и .......абе всеки има право да си блъска главата
особено за глупости