Въпроса ми е за попълване на док. до Виена.Ако си учил висше образование за периода 1996-2000, завършил си семестриално, но защитата на дипломата си я положил 4 или 5 години по- късно?В този случай какъв срок на обучение се пише 1996-2000 или 1996-2005?
Естествено, че периода на обучение е 1996 - 2000 г., защото след 2000-та година просто е нямало обучение.
Би ли могъл да представиш, примерно, каквато и да е академична справка за хорариума часове в периода след въпросната година?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
С академична справка става. Кажи да ти напишат нещо като: "завършил семестриално 4-годишен курс на обучение на ..., защитил дипломна работа на ...".
И я прати още с първите документи, защото тези от Виена гледат датата върху дипломата за край на обучението.
Аз съм подобен случай - завърших семестриално 2003, на защита бях през 2005. На дипломата ми пише за срок на обучение 2002-2003. При половинката - подобна ситуация. На нас така ни е по-добре, защото ако разтегнем периода на обучение годините припокриване на учене и работа стават много.