estoyanova, доколкото виждам, причините да емигрираш не са само парите, ама викам да ги изкоментирам тях

аз бях в абсолютно същата ситуация - на 30 години (е, на 29 бях като идвах), с 600-800 лв заплата, и си ги изхарчвах всичките с кеф

като не съм хранил жена, деца и т.н. Не виждах начин да живея с толкова пари, като се сдобия със семейство... Ами, сега мисля по друг начин, колкото и пари да получавам, все ще се изхарчат, въпроса е че тук си позволявам повече неща (чисто материални), а в България се забавлявах повече, въпреки че работех по 50-60 часа на седмица, за да изкарвам толкова пари.
Та едно нещо винаги е за сметка на друго, а 30 години не са толкова много, че да не можеш да си позволиш да експериментираш за няколко години от живота си - елате, вижте, ако ви хареса, оставате, ако не, прибирате се

просто като фасул (е, има малко съмнения относно това, че след емиграцията вече никъде няма да ви харесва, но поне на мен засега ми харесва и на двете места, и в Канада, и в България, просто по различни причини).