То от смотаняци в нашата държава няма отърване. И като го вземе тъпия митничер за чий....му е притрябвал, като не може да го осребри?! Знам, че човек от нищо не е застрахован. Аз мисля да го пратя с D&D, че UPS-а много скъпо. Ще се надявам да пристигне читаво и неотваряно писмото. Квото стане?! Ще чакаме.RobinHood написа: Ние казахме че има чек, но че този чек не може да се осребри от никой друг освен от бенефициента. Тя каза ОК, но по принцип когато пратките минават границите, се случва някоя от тях да я проверят и че има теоретична възможност някой недобросъвестен митничар да вземе чека.
Такси до Виена - въпрос
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
Току що говорих и с двете куриерски служби. За изпращане само на Сертифицирам банков чек сумите са следните:RobinHood написа:Абе всъщност с UPS не е чак толкова скъпо. На нас ни взеха към 50-ина лева, тъй като ако пращаш само документи( хартия формат А4) имат преференциална цена. А и все пак, въпреки всичко UPS ( поне в САЩ) са ОК, та затова избрахме тях.
UPS: Пристигане до 12.00 на 04.08.2006-29.95 ЕUR
до края на работния ден на 04.08.06-27.69 EUR.
D&D: Доставка до 2 дни: 40.00 BGN
Мацката от UPS ми потвърди, че няма проблем с изпращането на чек. Но от D&D нещо се колебаеха. Сега ще питат в митническият отдел и после ще ми се обадят. Казаха ми същото, което RobinHood написа за тъпите митничари.
Ей, много притеснения, много нещо. Не знам до сега оплакали се хора за нещо, свързано с чек, изпратен с куриер. А на куриерът /според мен/ изобщо не му трябва да знае, че има чек вътре. Съмнявам се да поемат каквато и да било отговорност за чека. А пък ако отбележат, че в пратката има чек.... тогава вече не знам.
ЮПС - 50 лв. / за Сф и Плд мога да говоря/ до Виена. Казвате, че пращате документи. Което си е вярно. ТОЧКА.
Успех
ПС - а тия световнонеизвестни Д&Д изобщо не съм ги чувал и ако разликата в цената с ЮПС е само 10 лв., аз бих заложил на сигурността и името /както и направих де:)/
ЮПС - 50 лв. / за Сф и Плд мога да говоря/ до Виена. Казвате, че пращате документи. Което си е вярно. ТОЧКА.
Успех
ПС - а тия световнонеизвестни Д&Д изобщо не съм ги чувал и ако разликата в цената с ЮПС е само 10 лв., аз бих заложил на сигурността и името /както и направих де:)/
Засрамих се.Jeeves написа:ЮПС - 50 лв. / за Сф и Плд мога да говоря/ до Виена. Казвате, че пращате документи. Което си е вярно. ТОЧКА.
Успех

Плащане с чек е най-удачно, според нашия опит. Ние първо опитахме с банков превод, служителката беше нещо недостатъчно наясно с преводи през граница, че ни се обади след няколко дни с информация, че нямало такава сметка
и парите се върнали
и тя беше сигурна в това, което казва
и ние сме се били объркали жестоко
и ние си викаме: малее, къде сме тръгнали толкоз прости
писахме до Виена
и от там ни отговориха почти моментално, че повредата е в банката, а не в нас
понеже сме дълбока провинция, обадихме се в централата на ЦКБ
помолихме за чек
пратиха ни го
и ние го пуснахме по обикновена поща - препоръчано
чека беше след седмица във Виена
машината се задвижи
. Извод: ако живеете в малък град и сте решили да превеждате парите по банков път, отидете в най-голямата банка, в която служителите имат опит, можете също да поискате чекове от ЦКБ, пристигат ги за 2-3 дена... заради тези неуредици нашият път към Канада се удължи с 1 месец и се набутахме с около 20 долара, доколкото помня, чардж за неуспешния по вина на банковия служител превод... но всяко зло за добро, тоя месец ни даде шанс по-късно да бъдем интерюирани от готин служител