Проблеми на митницата в БГ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
tochica

Мнение от tochica »

ок , не съм разбрала .
:)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
dobri4uk

мм дааа

Мнение от dobri4uk »

Бре какви са тия чаровни българки с пастнати снимки на чуждоземни актриси или модели , тръшнали полвин свят, които правят стреептиз по летищата, чиито служители (малади и стари )момчета като ги видят им течат лигите и са наи-учитивите на земята и дават зелени светлини и спрират движението за другите ха ха ха :D :lol: :beer:
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Mark написа:I prawilno si postapil, no tozi moj poznat e Francuzin i zakona w Bg bil takaw, 4e za da go globiat legalno, triabwalo da mu napi6at zabelejka w pasporta tam na niakakwa stranica (toj nali ne e ot BG, zna4i na Frenskia si mu pasport), a toj 4oweka ne mu bilo priatno da ima pisanki na pasporta si ot niakakwi ne6tastni korumpirani BG 4engeta, 4e zatowa ...
Е значи бях прав като предполагах че е бил в издънка, щом става въпрос за легално глобяване. Ами решението е лесно - щом не иска писанки в паспорта, ще си плаща или още по-добре, няма да нарушава правилника. Законите в България важат дори и за французите. Пак повтарям - ако никой не дава пари, катаджиите нищо не могат да направят - плащаш си глобата като си виновен и пътуваш...
Stoni

Мнение от Stoni »

И не само катаджиите а и всички останали констатиращи манерки, могат да си констатират каквото си искат. :beer: :beer:
Когато постановяващия орган на техните констатации стане достатъчно квалифициран за да е способен да си изпълни задълженията по правилника за приложение и ми позволи да се запозная и с правата и задълженията произтичащи от него, ще си помисля дали да атакувам постановлението му(тук пък са пълни тъпаци) или да си платя като поп, както си плащам в Канада(знаят си работата хората, плащам си) :beer: :beer: :beer:
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

VanBC написа:Разликата я виждам, но не там където я виждаш ти. Разликата за мен е, че при един и същ подход от моя страна към митническите органи на Канада и България, получавам различна ответна реакция! В единият случай, реакцията е породена от стремеж към спазване на закона и защитаване интересите на държавата, в другия случай, реакцията е породена от стремеж към лично облагодетелстване и нулев интерес към защита на интересите на държавата! Забележи, че в примерите които съм дал, както за канадската, така и за българската митница, никъде не говоря за хитруване и опити за заобикаляне на закона!
Ван Бс, както винаги си усетил нещата правилно, само леко да те коригирам - не е само ли4но а и на некои люде свише :D .
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Добричък, ти по-изкривено можеш ли да четеш? Защото това не ми се вижда достатъчно изкривено. :P

Това твоята снимка ли е? Бях решила да ти се пусна като видях къде си се снимал. Тъкмо ще трябва да мина през няколко гранични поста и митници, докато стигна до теб и ще имам възможност да си пробвам усмивките и да се разсъблека няколко пъти. :lol: Ама много са ти дълги шортите... Айде - усмиииивка. Ха, ха. :rotfl:
Дръпнах те за опашката, какво ще кажеш? :lol:

Чаровни усмивки,
Joana
Аватар
totev

Мнение от totev »

Joana написа:

Дръпнах те за опашката, какво ще кажеш? :lol:

Чаровни усмивки,
Joana
ами ,че ти се лющи млада върба.. :D
...мразя мастика без айрян...
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Totev, как са граничните постове и митниците в Португалия? Ей там не съм ходила. А ми се иска... :wink: :lol:

Чаровни усмивки,
Joana
Аватар
totev

Мнение от totev »

и аз не знам, в страни от третия свят не съм ходил.
...мразя мастика без айрян...
mira91

re

Мнение от mira91 »

ima mnogo lesen variant da se otarvete ot tasi situacia...prosto podavate deklaracia v bg posolstvoto sa otkas ot balgarsko grajdanstvo i vra6tate bg ^pasportite...togava vlisate i islisate ot balgaria kato 4ujdenci, no i imoti si kupuvate kato 4ujdenci...t.e 4res registrirane na firma...
dali iskate da imate bg pasporti -tova e li4en isbor, no rasberete, 4e sled kato gi imate, te triabva da sa redovni...prosto malko grajdansko sasnanie e nujno
Stoni

Мнение от Stoni »

Другарко,
Паспорта си го купих с пари а не със съзнание, не го обменят в бюрата :D :beer:
За гражданството акъл неща, то си е лично мое като "МОЯ" и не ми го пипай ако не ти го подавам :beer: :beer: :beer:
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Stoni написа:Другарко,
Паспорта си го купих с пари а не със съзнание, не го обменят в бюрата :D :beer:
За гражданството акъл неща, то си е лично мое като "МОЯ" и не ми го пипай ако не ти го подавам :beer: :beer: :beer:
Ийййй, грубиянин значииии! :twisted:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Stoni

Мнение от Stoni »

Не е от грубост, мразя да ми пипат личните работи :wink:
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Абе Стони защо не написа писа така "моя" :D
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ