Връщане на пари за предплатени визи на по-високите цени

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ljoni
Мнения: 89
Регистриран на: Вто Юни 22, 2004 5:32 am
Местоположение: Montreal

Връщане на пари за предплатени визи на по-високите цени

Мнение от ljoni »

Здравейте!
Има ли някой с подобен казус: при изпращането на док. до Букурещ на 01.02.2006, ние изпратихме и парите за визите.Цените бяха намалени през месец юни. В писмото с поканата за визи пишеше ако сме платили по-високата цена да изпратим една молба за възстановяване на парите, като посочим и координатите на банкова сметка , където да ги преведат. Визите ни са издадени на 07.07,но все още не са ни преведени парите. В поканите за визи бяха посочили че може да почакаме за парите, но интересно е колко?
Има ли някой предплатил и да е получил разликата?
Аватар
Johny Bravo
Мнения: 25
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 2:09 pm
Местоположение: Kingston, ON

Мнение от Johny Bravo »

ljoni, и ние сме така. Платихме таксите за разглеждане на документите и за визите заедно през април и през юни получхме писмо за намаляването на таксите за визи. Изпратихме им молба с данни за банковата сметка за възстановяване на надплатеното, но още няма нищо. Някой ако си е възстановил надвзетото нека да сподели!!! :?
Аватар
Bubi
Мнения: 379
Регистриран на: Сря Окт 20, 2004 8:02 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Bubi »

Ние по същия начин платихме по-високата цена, но като дойдохме тук /в Монтреал/ изпратихме един формуляр за връщането на тези пари, откъдето искат адрес, валиден поне една година. Значи, че едва ли ще ги върнат толкова бързо.
Аватар
Bubi
Мнения: 379
Регистриран на: Сря Окт 20, 2004 8:02 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Bubi »

Явно не съм добър пророк, защото днес най-неочаквано ни върнаха разликата от парите за предплатените визи - точно по 485 долара на човек. Изпратихме си формуляра в началото на месец юни и си получихме парите с чек.
Заключено