IZBORA DA RODISH V BG ili CANADA??????????????????????

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
bijou

Мнение от bijou »

Moqt suvet e da iz4akate!Po-dobre da napravite bebo v Canada,za6toto sega vi predstoqt mnogo meseci s naprejenie a tova nqma da e dobre za bebeto.Puk i zabremenee6 li v BG trqbva da rodi6 tam,za6toto nqma da moje6 da mine6 medicinskite bremenna.Su6to taka predi zaminavaneto i sled pristiganeto ima dosta xamalogiq,taka 4e edno bebe 6te vi bude v tejest!O6te pove4e ot opit znam,4e tazi rabota s bebeto ne stava to4no kogato ti se iska!No kakvoto i da predpriemete jelaq vi yspex!!!
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

bijou написа:...Puk i zabremenee6 li v BG trqbva da rodi6 tam,za6toto nqma da moje6 da mine6 medicinskite bremenna.Su6to taka predi zaminavaneto i sled pristiganeto ima dosta xamalogiq,taka 4e edno bebe 6te vi bude v tejest!

...

No kakvoto i da predpriemete jelaq vi yspex!!!
1. Ne e zadaljitelno da rodi6 tam.
2. Bremennosta ne e problem za Medicinskite, no e prepora4itelno da ne se prawi rentgenowa snimka predi 6 mesec na bremennosta. T.e. mojete da naprawite snimka, no na wa6a otgowornost, saotwetno 6te wi bade slojena olowna predpazna jiletka.
3. Sled pristiganeto niama nikakwi hamalogii, wsi4ko e to4no i jasno, stawa barzo, stiga da ste se potrudili da prowerite spisacite na ginekolozite w rajona, kadeto otiwate, kakto i ewentualna bolnica za rajdaneto.
4. Ne znam kak edno bebe moje da bade w tejest. Samo kojto ne e imal bebe spored men moje da gowori taka.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Не се замисляй, КАНАДА, а АКО ИСКАШ тогава и Бг гражданин ще го напаравиш после. Решаваш му от раз много проблеми с един акт за раждане а не свидетелство за ставане на гражданин за каквото и да е. Обслужването е много добро, бюрокрацията е в повече нооо всичко се движи. Британска Колумбия, Алберта и Онтарио са по на ниво както слушам, така че там ако отидете хептен ще си паднете на дупетата. А другото е планиране на место (за Канада говоря, не ме питайте защо не аз самия не съм го направил, ами защото ние бързахме много време сме чакали така че не сме се и замислили). Та още в началото майката работи 600 часа и след това старт на бебока за да има право на майчинство (принципа е същия като при Шомажа, НЕ СОЦИАЛ в този случай се взима 55% от заплатата която си имал ако са ти високи доходите и 80% ако са ти малки). За пример за една елементарна заплата от 1200 ще получава мамата 960 за период от 8 месеца и половина, точно толкова колкото ще взимат двама и ако добавиш детски от 250-280 става предостатъчно за едно семейство. След всичко това ако се добави един "мързелив" татко желащ да работи, който да взима цялата заплата която споменахме, амииии няма да забелжите че отглеждате бебе и ще имате достатъчно време за да му отделите. Ако го родите в Бг освен ако не сте богаташи с прилични работи или баби и дедита с дълбоки джобове, със сигурност ще се лишавате от всичко за бебето включително и другото си дете (опа него го забравих още 250-280 и за него). Спор няма има още една врътка за допълнителен бенефит за около 360 кинта отгоре, но всичко наведнъж ще ви е много :) . Поинтересувайте си от въпроса по-сериозно и ще видите че простоб дума за сравнение да не става с Бг.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:18 pm, променено общо 1 път.
joro

Мнение от joro »

MechoPuh написа:E, vie pone imate izbor...az niamam. Nito v Bulgaria mojeh nito v Canada moga da zabremeneia :shock: . Kakvo da pravia kato prirodata me e sazdala majka mechka. Obache po vaprosa se raboti uporito v Montreal i mnogo silno se nadiavam v skoro vreme da zaradvame jelaeshtite da rajdat tatkovtsi (opa majki maiki) s dobri novini...tarpenie bratia. Dolu diskriminatsiata na majete. :idea: :evil:
В Турция всеки ден се правят опити да забременяват мъже, но засега са все безуспешни :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
balbi

:")

Мнение от balbi »

joro написа:
MechoPuh написа:E, vie pone imate izbor...az niamam. Nito v Bulgaria mojeh nito v Canada moga da zabremeneia :shock: . Kakvo da pravia kato prirodata me e sazdala majka mechka. Obache po vaprosa se raboti uporito v Montreal i mnogo silno se nadiavam v skoro vreme da zaradvame jelaeshtite da rajdat tatkovtsi (opa majki maiki) s dobri novini...tarpenie bratia. Dolu diskriminatsiata na majete. :idea: :evil:
В Турция всеки ден се правят опити да забременяват мъже, но засега са все безуспешни :D :D :D
Myahahahahahahaha moje nqkoj den da uspeyat znaesh li:P
laura

za Kuma Lisa

Мнение от laura »

Ние не сме вадили SIN карта (2 годишна дъщеря) но си мисля, че всеки канадски поданник има SIN, вкл. и бебетата. Имам някакъв бегъл спомен, че подавахме някакви документи в началото и в тях се вкл. и SIN, но може и да греша. Все пак 2 години са изминали оттогава. :roll: :roll:

Лаура
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Rosi написа: ako se borite za kanadsko grajdanstvo i detski nadbavki
За детските надбавки няма никакво значение къде е родено детето.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

А нямаше ли нещо, че не е хубаво бременната жена да лети със самолет? Или това са суеверия? :)
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:17 pm, променено общо 1 път.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Сами сме отгледали и двете деца в България - без баби, дядовци и роднини ! Не е толкова трудно!
Забременявай и раждай в Канада, ако можеш да избираш!
В България няма да издържиш на подкупите (ако имаш много пари за хвърляне може и да успееш)! А за нивото на медицинското обслужване и хигиена в държавните болници нямам думи! Ако можеш да си позволиш частна клиника нещата са по-различни!
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

ssttoo написа:А нямаше ли нещо, че не е хубаво бременната жена да лети със самолет? Или това са суеверия? :)
Не,не става дума за суеврия.До 6-ти месец се разрешава,но след това не може,защото жената може да роди в самолета,всичко се случва.Аз летях бременна в 4 месец до Бг и побърках стюардесите ,обаче ме гледаха като писано яйце :roll: Като се върнах в Канада ми забраниха всякакви полети след 7ми месец,дори и вътрешни.

А най-забавното е,че ако някое бебе се роди в самолет,то получава поданството на държавата,над която се намира самолета в този момент :lol: Значи,ако самолета е над Швейцария...ей ти едно швейцарче :P
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Ако мога да избирам - бих си износила почти цялата бременност в България, а бих родила в Канада. Около мен в момента е бум на бъдещи майки, а преди 2 дни се роди и едно от бебчетата (да е живо и здраво). Та изказването по-горе е въз основа на техните отзиви - самата бременност в България се следи повече и по-добре (това го знам и от опит), а тук се ражда по-спокойно.
laura

Мнение от laura »

Най-често авиокомпаниите отказват полет след 36 седмица (т.е. 8-ми месец), но дори и тогава може, ако имате писмо от лекар, че раждането не е предстоящо. Всяка авиокомпания има вебсайт със специфините изисквания и това може да се конкретизира.

Лаура
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Аз също бих изчакала и бих родила в Канада. Знам от опит какво е в българска болница, ако нямащ някои там е ужас.

Тук в Канада е доста по-различно. Даже познавам хора родили тук, които са много доволни и от обслужване, и от болнични условия, от всичко.

Вярно е, че ще ти е трудно без роднини, но познавам много хора, които предпочитат да си отгледат децата сами. Пък и не пречи да ги поканите тук когато му дойде времето.

Но това е строго индивидуално решение и смятам, че вие сами ще си прецените какво предпочитате.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Заключено