как точно да намеря посолството в Букорещ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
corsar

как точно да намеря посолството в Букорещ?

Мнение от corsar »

Някой може ли да ми обясни как точно се стига ако се пътува с кола? Къде точно в Букорещ? Къде да свия, по кой път, и т.н. Мерси! Чувал съм, че е доста голям град :(
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Аха, Букурещ е най-големия град на Балканите. Ето ти карта на Букурещ, за ориентация - посолството се намира близо до жпгарата.

http://www.harta-bucuresti.com/
Let it go...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ммм, Ивет, никога не съм знаела, че Букурещ е най-големият град на Балканите :shock: Абе ти сигурна ли си :lol: , щото аз май даже не ги причислявам румънците към Балканите (едно на ръка), второ Истанбул на око ми се вижда по-голям (второ на две ръце) и освен това като знам, че от Искъро по-дълбоко нема, а от Черни връх - по-високо и се замислям (това не е третата ми ръка :wink: ) дали най-големия град не е София :rotfl: :rotfl: :rotfl: Я да видим какво казва гугъл :oops:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

И кво каза гуглетооооо? :lol: Да ти кажа, може и да си права, май границата минаваше по Дунава. Ама Истанбул май само половината е на балканите?Сега като се замислих, то и Атина се води на балканите. :? Бе я кажи кой е най-големия град.
викито написа: Букурещ е също така най-големият град в Югоизточна Европа (Балканския полуостров) по брой на населението.

Ама мисля, че си права, а викито се е пообъркало нещо. И аз, де. :oops:, та към твойте ръце слагам и два крака. :lol:
Let it go...
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Хм :roll: :

Балкански полуостров
Албания | Босна и Херцеговина | България | Гърция | Република Македония |
Румъния | Сърбия | Словения | Турция | Хърватско | Черна гора
Let it go...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ивет, Викито го е писал някой заклет румънофил-националист :wink: :lol:

Най-големият е Истанбул, над 15 милиона жители. Атина е над 3,5 милиона жители, Букурещ според викито е над 2 милиона ... Ако искаш можем да ги видим и по разбери градовете, ама то жителите си говорят сами по себе си, ако въобще говорят един език :wink:
Последно промяна от krimon на Вто Юли 25, 2006 2:00 pm, променено общо 1 път.
becks

Мнение от becks »

Истанбул е най-големия. 3/4 от населението (10 млн.) е в европейската част. Всъщност е по-голям от GTA.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Кримон, вярвам ти, бре, просто ми е чудно защо са сложили Румъния на Балканите? :shock:
Let it go...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

аз едно време кандидатствах с география и даже ме бяха приели да уча ... та има и географско понятие, така и политическо ... сега, май отпадна политическото за Румъния на Балканите и затова ги наричат Югоизточна Европа - "онези страни", дето са низвергнати още от ЕС :lol:
becks

Мнение от becks »

Момичета, сори, че ви се намесвам в спора ама са си по-балканци (ако има нещо отрицателно в този израз) и от нас.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

въпросът е, дали Румъния е географски на Балканите, а не дали са по-големи цигани от нас :lol:
becks

Мнение от becks »

Според нашите учебици по география - не. Културно, политически и по друг начин - да.
Езика им е сигурно 10% български думи.
becks

Мнение от becks »

Между другото румънките, по лични впечатления, са или невероятни мадами или циганки, средно положение няма :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

абе аз имам една колежка румънка - ни е циганка, ни е мадама ...

ето от гугъл
Полуостров в Южна Европа, от устието на Изонцо (Соча), по реките Сава и Дунав до Черно море. На запад, юг и изток е ограничен от Адриатическо, Йонийско, Егейско, Мраморно и Черно море. Площ (с островите) 505 578 km2, дължина 1280 km, широчина 930 km.
съгласна с бекс, географски - не, полит и култ - да, но с днешното наименование "Югоизточна Европа"
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Кримон, кои държави влизат в така наречената "Югоизточна Европа"?
Let it go...
Заключено