taralej написа:Дървените къщи/;
влагата през лятото/егати колко е лепкаво/;
How are you/направо ми се повръща като го чуя...абе на кой му пука как си/;
скъпите цигари/е тук направо са се уляли/;
сметката за хайдрото/пууууу...да му се невиди/;
даааа...солта през зимата/хвъргат по ненам си колко тона..та да ти се скапе по-бърже колата/;
Сухия въздух в Алберта - 25% относителна влажност. Трябва да имаш овлажнител в къщи!:D
И мен ме дранеше това How are you, в началото когато парите намаляваха и си търсех работа. Сега ми е приятно да ме питат!:D Отказах цигарите - щото са скъпи и ми е добре!
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Ivan1007 написа:И мен ме дранеше това How are you, в началото когато парите намаляваха и си търсех работа. Сега ми е приятно да ме питат!:D Отказах цигарите - щото са скъпи и ми е добре!
а мен не ми харесва че и нашите л...а миришат като отидем там а не както очакваме на теменужки да ухаят ама са излъгали явно и за това.
а и друго се сетих огъня и там пари нали не е като майчина милувка и водата много мокри бе мама му стара не е честно и слънцето и то като го има в лятаната седмица и то блести едно такова гадно и дразни очите и такива неща се сещам се.
hankroum написа:Men nai me drazniat tezi ne6ta:
...
- alkoholnata zabrana po parkove i ob6testveni mesta. az niama da se nalivam ia - prosto edna biri4ka s priateli 6to da ne izpia.
...
Sno6ti biahme za riba w edno kitno kebekarsko selce. Tam selskite pi4owe si biaha naredili edna masa s bira nasred seloto i si piiwaha carski ... taka, 4e - jawno zabranata ne e za wsi4ki i nawsiakade ...
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
* delikatesnite hrani (evropeiski sirena, kolbasi i t.n.) sa skapi i/ili trudno se namirat.
* sme zavisimi ot kolite si (i che povecheto avtobusi sa bez AC)
* ako se abonirash za amerikansko spisanie na praktika ne pestish mnogo
* knigite, esp. tvarda koritsa, sa nepriatno skapi
* manikiura, predikiura i friziora na saprugata mi sa oshte po-skapi i ot knigite (spored men tova triabva da sa lesno dostapni za srednata klasa uslugi!)
Obshto vzeto - nishto koeto ne se opravia s poveche pari...
V sashnost, ako govorim seriozno, edinstveniat istinski problem (za men) na Kanada e problem i na vsiaka druga darjava koiato ne e Balgaria - rodninite ni ne sa tuk. Poniakoga dori tashtata mi mi lipsva!
Проблемът са климата и ужасните данъци, не ситга, че са толкова високи, ами този главанак Харпър ги вдигна още повече, въпреки предизборните си обещания...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
аха, смотльо!
парадира, че намалил от 7 на 6 % федералната такса, а данък общ доход фръкна ... съвсем като в приказката с едната ръка дава, с две граби
Както съм писал и преди, за мен най-големият недостатък на Канада е здравеопазването.
Значи здравеопазването може да се раздели на три звена: Бърза Помощ, доболнична помощ и болнична помощ. Първите две звена са пълен ташак в Канада!!! ДА НЕ ДАВА ГОСПОД, да ти потрябва истински доктор (разбирай специалист, а не тея диспечери т.нар. фамилни доктори) или пък да отидеш на Бърза Помощ. Веднъж влезеш ли в отделението, немаш грижи. За нивото на болниците в Калгари просто нямам думи - ВРЪХТЪТ на сладоледа. Проблемът, че леглата не достигат, както и специалисти. В резултат на това тук е нормална практика да се изписват пациенти на другия ден, след сериозни операции или раждания.
За мен е БЕЗУМИЕ да имам право да си избирам зъболекар (и съответно да си плащам зъбна застраховка), а да не мога да ходя на частен лекар/болници (съответно да нямам право да си плащам здравна застрховка, не говоря за лекарствата).
На практика се получава така, че може да ти бъде отказан достъп до медицински грижи, ако се прецени, че случаят ти не е спешен. Ето ви един пресен пример - мой колега си счупи челюстта. Чака 3 дни да го оперират, защото докторите преценили, че не спешен случай.. Какво да ви говоря повече.
Аз съм твърдо ЗА частни здравни застраховки и частно здравеоопазване. Сега кво се получава, то пак си има частни клиники в Канада, само че ако човек няма застраховка (каквато не е разрешена в Канада) трябва са се плаща в брой, а числата са жестоки. С две думи богатите хора в Канада и сега му намират колая...
Просто съм бесен на комунистите и педерасите (ОСОБЕНО на изрода Томи Дъглас) къдета са я въвели тази универсална здравна система в Канада. Система, която просто си загива и, която на практика ГАРАНТИРА на обикновените канадци, че НИКОГА няма да получат услуги за които са платили ПРЕСКЪПО. А уж всичко се прави в името на човека... БАхти и комунимъмъ - ПЪЛЕН ЦИНИЗЪМ.
В общи линии, здравеопазването е, засега, единственото нещо, което би ме накарало да се махна от Канада.
Образувателната система също е пълен ташак, но аз нямам намерение децата ми да учат в държавните т.нар. училища. На този фронт поне имам избор...
Наздраве.
П.С. Правя само едно уточнение - ИЗОБЩО не искам да си помислям даже за здравната система в България и да я сравнявам с тази в Канада. В България отдавна са приключили със здравеопазването. Там се избива/търгува на общо основание...