е тръгнал на днешния ден преди 170 години. И не къде да е, а в Квебек Парният локомотив Дорчестър е поръчан във Великобритания и докаран с кораб, благодарение на финансовата подкрепа на Джон Молсон.
Зарежете вие откъде е локомотива, ами обърнете внимание кой го е финансирал - John Molson ! ... Нека сега някой да каже, че бирата не водела към прогрес !!
VanBC написа:Зарежете вие откъде е локомотива, ами обърнете внимание кой го е финансирал - John Molson ! ... Нека сега някой да каже, че бирата не водела към прогрес !!
Като заговори за бира,драги ми Ван,доколкото ми е извесно египтяните са я изнамерили и гле'й само какви чудеса от храброст са сътворили......т'ва пирамидални структури,сфинксове,мумии.....
Подало е пиячка по онова летоброене,а?
Както казва уке ми Георги:жулна 2-3 бири и не знам к'во праа..............
Отговорът е простичък като милиционер - защото по това време предприемачите са били англофони, като Молсон. Освен това Доминион Канада е бил в разцвета си и търговското влияние на империята е било доста силно. Всъщност железниците в началото са обслужвали английските кораби, които са искали да доставят по-бързо и лесно стоките си навътре в континента.