hankroum написа:ne e do resumeto - smiatam 4e mi e dobre napisano 6tom hodih niakolko pati v Bow Valley i tam 6to gode mi pomognaha da go napi6a.
No ti sega ne tarsi6 rabota i mislia 4e ne znae6 kak stoiat ne6tata.Na vesnici i obiavi e samo iluzia 4e sa6testvuvat tezi vsi4ki pozicii deto gi obiaviavat. Tova naistina e taka, i ako ima6 malko tarpeie i kasmet moje i da si nameri6 rabota.
niama miasto za kasmet
koito e kadaren i go znaiat che e kadaren, drugite firmi se boriat za nego
bateto написа:Това което казват Борис,Диана и ХанКрум го потвърждавам и аз.Сравнение с тук в Мтл. конкуренцията е жестока,много хора събрани на едно место ,а не липсата на бизнес смъкват цената на труда.Обаче виждам нещо положително с тази масова психоза на изселване на монтреалци към каубойските щати,а именно както е тръгнало нищо чудно да се промени статуквото и една метачка в Мтл да получава по вече от зъболекар в Алберта.
Това малко на шега ,само искам да допълня към горните изказвания ,нещо като оценителен анализ на обстановката:
-Който иска да гърби и да изкара някой лев по вече дето ще му потъне в по високия мортидж,детски градини,иншъранси и 20-50% по високи цени за хранителните и питейни стоки тук му е местото.Който държи да си остане бял човек,като се поизучи и да си намери бяла и по лежерна работа да си стои в Мтл. и без това ще му излезе цената на живот 2 пъти по евтина от тук.
Кой разбрал разбрал,кой то не хайде на тръстиката.
a koito ne go biva i ne e kadaren da izklasi v Calgary, da sedi na sever s drugite newfita i da si harchi parite tam
hankroum написа:Ima li zna4enie kakva rabota sam si nameril - to e iasno 4e Ne e ingenerna ama pone e v moita oblasta na injenernata mi praktika. zaplatata ne e goliama no e za parvite 3 meseca a posle 6te vidim.
az takava rabota si tarseh de, ne 4e e niakakva specialna, ama si obikaliah kato glamav iz Calgary za da e nameria.
savet za tarsene na rabota ot izstradal:
Ne se doveriavaite da pra6tate e-maili ili faxove do firmi. Nikoi niama da gi gleda. siadate pred PCto i si izvajdate vsi4ki firmi s adresite im v grada. ka4vate se na kolata i zapo4vate da gi obikaliate, kato sa6tevremenno mojete i da oglejdate naokolo za drugi podobni firmi.
Ta vlizate i iskate da govorite s 4oveka koito otgovaria za rabotata. i taka na miasto e nai dobre. mnogo e vajno da badete uveren v sebe si i da ne mu pokazvate s ni6to 4e se pritesniavate. tova e mnogo vajen faktor.
USPEH NA VSI4KI !!!
Han Krum,
Iskam samo da dopalnia che tozi savet koito go davash e mnogo subektiven i nikoga na tvoe miasto ne bih dal za vsiakakva rabota.
Tuk v Canada si ima pravila. Tezi pravila tribva da se sledvat, a ne da si izmisliame svoi. Tova koeto si otkril varvi za tvoia sluchai no ne e princip.
Ima porfesii, kato vsichki v v busnes administraciata i schetovodtsvoto kadeto, chovek ako tragne da obikalia ofisite, samo shte si tarka podmetkite. Bez CV nikoi niama da mu obarne vnimanie. Za tozi bransh moga da davam saveti, no za drug ne.
За работа като сондьори както и друга полезна информация за намиране на работа в Calgary информация може да намерите в позамрелия форум на Българското дружество в Calgary. Информацията в линка по долу е отпреди година но като автор ви гарантирам че е валидна.
Ако наякои има въпроси може да ги постави там или тук или на лична. Ще се постарая да отговоря доколкото мога.
Boris написа:
Ima porfesii, kato vsichki v v busnes administraciata i schetovodtsvoto kadeto, chovek ako tragne da obikalia ofisite, samo shte si tarka podmetkite. Bez CV nikoi niama da mu obarne vnimanie. Za tozi bransh moga da davam saveti, no za drug ne.
Предлолагам че Ханкрум е имал предвид на се носи СВ-то лично в офиса. Знам че има и други които са го прилагали успешно, но аз не съм намирала нужното време и смелост да го направя. Според мен това си струва да се прави при добър език. Иначе ако говорите зле езика но СВ-то ви е добро, според мен имате по-големи шансове да ви поканят на интервю.
survivor написа:Предлолагам че Ханкрум е имал предвид на се носи СВ-то лично в офиса. Знам че има и други които са го прилагали успешно, но аз не съм намирала нужното време и смелост да го направя. Според мен това си струва да се прави при добър език. Иначе ако говорите зле езика но СВ-то ви е добро, според мен имате по-големи шансове да ви поканят на интервю.
И като те поканят с перфектното резюме на интервю без да ти е добър езика излагацията е пълна.
Според мен ако езика има значение нямаш шансове и при двата случая.
Aries написа:
И като те поканят с перфектното резюме на интервю без да ти е добър езика излагацията е пълна.
Според мен ако езика има значение нямаш шансове и при двата случая.
Снощи местните канадци пак се клаха ,полицейските коли хвърчаха цяла нощ напред ,назад като линейки.Даже затвориха центъра с червени ленти.
Май нещо обърках темите.Инфото е от Едмонтон пък го написах в темата за Калгари.
Самоизтривам се.
a niakoi ima li informacia za prou4vaneto za neft i gaz v Alberta. Ako znaete linkove s podrobna informacia podobna na tazi za sondite neka gi prati ..... mercy
em4o написа:a niakoi ima li informacia za prou4vaneto za neft i gaz v Alberta. Ako znaete linkove s podrobna informacia podobna na tazi za sondite neka gi prati ..... mercy
Здрасти Емчо,
Само да кажа, че въпросът ми звучи нелепо (само да не се обидиш, ей).
В Албърта се проучва за нефт и газ от близо 100 години. Та на теб какъв ти е по-точно въпросът?
Наздраве
a imenno , predi da slojim sondata (koeto e skupo zabavlenie) triabva niakoi da kaje kude to4no. S tova se zanimava Geofizikata i v 4astnost seizmikata. V tazi posoka me interesuvat saitove s info. za kursove prof . organizacii , firmi koito predlagat rabota i t.n. Az sum v Monteral i obmisliam mestene v Alberta zatova pitam. Zavur6il sum geofizika. Sega ve4e mai stana po iasno , verno 4e biah dosta kratuk i neiasen... sorry
em4o