Докторантура - трудов стаж?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
railleuse
Обратна връзка:

Докторантура - трудов стаж?

Мнение от railleuse »

Значииии... Наложи се да си оправям някои леко неприятни грешки по дипломата... Които така и не успях да ликвидирам засега, поради летни настроения в СУ-то, но междувременно от секретарката на катедрата научих, че времето на докторантстването се брояло за трудов стаж, но не и за осигурителен такъв :shock: . Досега изобщо не смятах тези годинки за к'вто и да е стаж, но ако влизат - добре дошли :beer: ! Тя, секретарката, се нае да ми извади някаква бележка (справка, дър-бър, не помня точното наименование), в която се упоменава и това, че докторантурата е трудов стаж (това важало, когато се начислявали класове).
Някой има ли опит с това и някаква яснота - да ги пиша ли за стаж тия години в DCS въз основа на този документ, при положение, че като си докторант не си на заплата, а на стипендия и не ти текат осигуровки за пенсия? И още - това време частично се припокрива с времето, в което работя на трудов договор в една фирма (на 1/2 раб. ден) - та може ли само да създам по този начин съмнения разни...
Квай тас Тиминушка, ве?
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Spored nashia opit (moia i na saprugata mi) aspiranturite ne se priznavat za trudov staj ot Kanadtsite, no ti se davat poveche tochki za obrazovanie, koeto obiknovenno kompensira.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

напиши си докторантурата за трудов стаж - признават го и канадците, и бг институции - от личен опит ...(а най-вероятно си и преподавала в СУ по това време) ... освен това канадците не се интересуват дали това ще ти важи за пенсия или не, а дали се счита за трудов стаж. Това голяма тъпотия, според мен - хем трудов стаж, хем не важи за пенсия. Мен също ми издадоха някаква бележка в този смисъл, но какъв номер беше не помня.

никакви съмнения няма да създаваш и с работата си на половин работен ден по същото време - тук доста студенти (и не само) работят и учат - пиши я за трудов стаж спокойно - и това от личен опит
mira91

re

Мнение от mira91 »

Bsolutno sigurno e , 4e Immigracionnite slujbi 6e prisnaiat trudov staj sa doktoranturata...ako ima diploma sa doktor...ot li4en opit snam 4e navsviakade v Quebec, obu4enieto sa doktorat se prisnava sa trudov staj...a osiguritelniat staj e li4na rabota, to i ti moje6 da si vnese6 vnoski v NOI i da si napravi6 staja osigiren
kasmet
chili

Мнение от chili »

Трябва ли задължително да си защитил? Сестра ми е докторант, но засега няма никакви изгледи да защити, не ме питайте защо... Дали е възможно да си вземе минимума, надявам се, че поне това ще стане и да кандидатства, тъй като официално няма и един ден трудов стаж.
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Izviniavam se, ne sam obarnal vnimanie che vaprosa e v Imigratsia v Kvebek. Nie sas saprugata mi minahme prez Federalnata protsedura.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

chili написа:Трябва ли задължително да си защитил? Сестра ми е докторант, но засега няма никакви изгледи да защити, не ме питайте защо... Дали е възможно да си вземе минимума, надявам се, че поне това ще стане и да кандидатства, тъй като официално няма и един ден трудов стаж.
Не е задължително, времето на докторантурата се брои за трудов стаж. Колкото й е продължила, толкова трудов стаж пишете. Само че има едно условие - да не е прескочила срока за завършване (в повечето случаи 3 години) + удължаването от 6 месеца (за СУ, в БАН е повече). Значи, ако й предстои право за защита - 3 години и половина трудов стаж.
Заключено