Cтава ли се лесно електротехник в Квебек?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
nevergiveup

Cтава ли се лесно електротехник в Квебек?

Мнение от nevergiveup »

Здравейте! От 2 седмици ровя в нета и до сега успях да разбера че за да стана apprentice electrician трябва да се сдобия с DEP диплома по специалността, а за да мога да уча за тази диплома(DEP) трябва да имам secondary school диплома или приравнена такава. И че дипломата си може да приравня в учебното заведение в което ще уча за DEP. Много моля да ме поправите и допълните!

P.s. Колко време се учи за DEP?
jana

Мнение от jana »

Година-две, зависи от специалността Ето един сайт, който може да ти помогне да намериш къде я има специалността, която те интересува и каква е продължителността на програмата
http://www2.inforoutefpt.org/guide/programme_global.asp
Съвета ми е да побързаш, ако си решил наистина да учиш, защото понякога доста се чака
jana

Мнение от jana »

Извинявай не видях откъде пишеш :oops:
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

[quote="
Съвета ми е да побързаш, ако си решил наистина да учиш, защото понякога доста се чака[/quote]

Благодаря за отговора! Не мога да зацепя за какво се чака! Да не би да става със предварително записване и да чакам да ми дойде реда понеже има много кандидати?
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Ти в България електротехник ли работиш? И имаш ли някаква такава диплома от БГ? Защото ако имаш такова образование, може да се разминеш и без да учиш DEP. Само да допълня че тука ел. техниците са наполовина водопроводчици :) По голямата част от работата им е да огъват и монтират тръби по стените и таваните :) Ама се свиква явно :)
jana

Мнение от jana »

Точно така. Има списъци, в които се записваш и чакаш, да ти дойде реда.
Съпругът ми например чака за DEP mecanicien de machines fixes.
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

Още веднъж благодаря много на всички! Иначе нито образование, нито доказуем стаж като електротехник имам. Затова мисля че ще ми се наложи да поуча, а и това е работа която доста ми допада.
До скоро и успех!!!!!! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Заключено