Помагайте, сериозен проблем!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Помагайте, сериозен проблем!

Мнение от simplyaven »

моля ви помагайте ако знаете как да решим казуса, защото вече ще откачим семейно значи, аз чакам да ми изискат паспорта от букурещ да сложат виза, всички такси мъжът ми ги е платил /по спонсорска програма/, обаче като бях на интервю ми казаха, че трябва да предплатя и връщането на паспорта - тогава мислех, че връщането ще е до мен и беше ок. сега се оказва, че понеже сме с адвокат посолството по силата на техните си разпоредби е длъжно да изпрати паспорта с визата на адвоката /в торонто разбирайте/, а от dhl и fedex ми казаха, че не е възможно аз да предплатя изпращането на паспорта до трета дестинация - тоест до торонто и сега ето го казуса - от посолството отказват да нарушат разпоредбите и да ми върнат паспорта на мен, трябва да се върне на адвоката. аз не мога да предплатя препращането му до торонто и от своя страна не мога да изпълня изискванията им за предплатеното препращане кажете какво да правя, сблъсквали ли сте се с такава ситуация? адвоката щял да пита дали може той да плати препращането /тоест посолството да прати паспорта за негова сметка/, но аз искам да чуя и други мнения ако някой е бил в нашата ситуация :roll:
Dee

Мнение от Dee »

ne se trevoji, tova, koeto advokatyt e predlojil e nai-razumnoto. ti prati pari na advokata, ili myjyt ti da gi plati, a posolstvoto da pratqt pasporta na advokata. taka kakto go opisvash, ne znam dali ima drug nachin.

:) shtom veche imash viza, nqmash ot kakvo da se pritesnqvash.

uspeh i kasmet
d :wink:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

dee, аз се притеснявам дали посолството ще се съгласят да си нарушат изискванията /защото нали изискват да им изпратиш паспорта с предплатено връщане/ и да го пуснат на адвоката за негова сметка? :roll: не че има някаква вреда за тях, но след като се срещнах с тях, вече съм убедена че нарушаването на правила никак не е възприето и всичко се спазва до последната буквичка! дано някой знае, благодаря ти за отговора :)
Vergie
Обратна връзка:

Помагайте, сериозен проблем !

Мнение от Vergie »

дано моят скромен опит да се окаже полезен. Аз също ползвах услугите на адвокат. Обаче накрая на процедурата много бързах да си хвана самолета (бях направила предварително резервация и си бях платила полета) и нямах време да чакам придвижването на паспорта от мен - до адвоката - до посолството - обратно до адвоката - и чак накрая при мен.
Затова писах до посолството и официално ги уведомих за промяна на адрес за кореспонденция и те, разбира се, уважиха молбата ми. Така си изпратих паспорта с предплатено връщане директно до мен и за 12 дена си получих паспорта с визата.
Чак не мога да повярвам, че това ми се случи само преди 4-5 седмици, тъй като вече от 2 седмици съм в Монреал :)
Аватар
Lucien_vr

za Vergie

Мнение от Lucien_vr »

Bravo na tebe ve4e dava6 i konsultacii.Pozdrav....Lucien
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam Vergie

Garantiras li che i v sluchaja na simplyaven ste stane taka?

Затова писах до посолството и официално ги уведомих за промяна на адрес за кореспонденция и те, разбира се, уважиха молбата ми. Така си изпратих паспорта с предплатено връщане директно до мен

Az ne vizdam s kakvo fakta che si smenila adres ( ako vaobste e vjarno ) zadalzava posolstvoto da si kontaktuva s teb. Ako az sam v posolstvoto i ne bi trjabvalo da ti pratja pasporta na parvia ti adres ne bih go pratil i na vtoria. Po skoro bih ti kazal
" Tazi informatsia za adresa ja kazete na vasia advokat"

Ako saveta ti se okaze gresen i zabavis dopalnitelno simplyaven kak ste se chuvstvas?

I kak ti doide tazi genialna ideja che ako smenis adresa posolstvoto ima zadalzenie da ti prati pasporta na teb?

Ako prastaneto na tvoja passport e izkluchenie, ednokraten propusk na iziskvanjata, ili dori lichno resenie na njakoi v posostvoto garantiras li che tova pak ste se povtori v sluchaja na simplyaven?

I zasto e tova barzane, kupuvane na bilet kato oste pasporta ne e v ratsete na advokata pone?

Samo vaprosi za razmisal

Hullboy
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не разбирам защо е тази нетърпимост към различното, пък било и противоположно на собственото ни, чуждо мнение??
Защо веднага трябва да засипваме със сарказъм и обидна ирония човека, дръзнал да сподели нещо лично преживяно, само защото това ни се струва нереално или неприемливо?

Никой от никого тук не иска и никой на никого не дава каквито и да е гаранции за каквото и да било. Хората споделят чутото, прочетеното или преживяното за да са полезни на идващите след тях по същия път, който те вече са извървели. И какво и до колко ще бъде възприето от споделеното, на какво и до колко ще бъде повярвано е въпрос на избор на всеки един от потребителите на този форум.

Интересно ще бъде в случая, ако simplyaven наистина реши да последва споделения опит (не съвет) от Vergie за решаване на проблема си и това даде очаквания резултат. Тогава какво следва...?

Hullboy, нима вече забрави как се чувстваше, когато заради споделени от теб неща от реалния ти живот в един друг форум, те изкараха лъжец, банков измамник, агент на ДС и не знам си още какво? Защо правиш същото сега с други хора? Не можеш да наречеш някого "лъжец" само защото разказаното от него ти се струва нереално или неправдоподобно.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено