Въпрос към вече влезлите в ордера на инженерите

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
DonPatso
Обратна връзка:

A някой случайно да знае?

Мнение от DonPatso »

Извинете че се намесвам но някой случайно да знае как седи въпроса със сертификатите за електротехник в квебек.Доколкото аз знам има изпит ,но със сигурност трябва да се прочете и нещо за тукашните стандарти . Ако някой знае полезни книги по въпроса ?
Благодаря предварително!
Абе еййй! Всичко което виждаш е триизмерно не забравяй!
bgcanada

Re: A някой случайно да знае?

Мнение от bgcanada »

DonPatso написа:Извинете че се намесвам но някой случайно да знае как седи въпроса със сертификатите за електротехник в квебек.Доколкото аз знам има изпит ,но със сигурност трябва да се прочете и нещо за тукашните стандарти . Ако някой знае полезни книги по въпроса ?
Благодаря предварително!
Ако караш курс към някое проф училище те ще ти кажат всичко което трябва да знаеш. Има огормна разлика между ел техник и ел инженер. Първия има доста по-сериозни шансове да бъде "изпържен" и за това стандартите и изискванията са други. Ако обаче те интересува каквато и да е литература или стандарт- пиши ми лияно съобщение и ще видим какво може да се направи :wink:
Аватар
DonPatso
Обратна връзка:

благодаря ти бг канада!

Мнение от DonPatso »

аз не уча в момента , електротехник съм със стаж около 10 години
от които 2 като асансьорен техник и една година окабеляване ,тестване програмиране на табла с микропроцерно управление. В момента работя горе долу същото но на много по ниско ниво и съответно заплата (причината са така наречените тука класове ,сертификати DEP, DEC и други такива безмислици с които съм сигурен си запознат.
Абе еййй! Всичко което виждаш е триизмерно не забравяй!
Заключено