Дайте акъл (мнение)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Да разделим ли форума Квебек на 3 по-малки форумчета?

Общо гласове: 0
RA
Обратна връзка:

браво

Мнение от RA »

Да, да, да! Добра идея!
По-лесно ще се ориентираме!

Браво, хора, за полезния и хубав форум и за грижите по него. 8)
А Мечо Пух има право :D - нека има и директория за словесни двубои и многобои, мен лично те ме отегчават, и ще се радвам, ако мога да не ги виждам.
think positive
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Цепенето може и да не е добра идея по принцип, но в случая мисля, че ще бъде повече от подходящо - помислете си само - влиза във форума някой нов привърженик на идеята "Канада" и вижда всичката тази "плява", и си казва "Еееех ето това е което търся - всичката информация на едно място! Тук е само за мен!" :-) друг път...
Това, което виждам напоследък във форума, е трудно да се асимилира от човек, който може да си позволи да речем 1 час на ден да рови в него. И какво излиза - човека трябва да си отсява сам темите, които да разгледа, и които мисли, че ще са полезни за него. Да ме извинят администраторите/модераторите, защото така със сигурност ще имат доста повечко работа, ама май е по-добре те да го правят това отсяване (а ако нямат време то и от само себе си може да се получи - само желание да има).
Освен това съм на мнение, че колкото по-малко разделение има, толкова по-добре - така че разделянето е добре да е максимум на 3...
Малко май пообъркано стана накрая, но се надявам да разберете какво съм имал в предвид :-) твърдо "ЗА".

Поздрави
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Гласувах против - защото, ако форума се раздели според мен много малко хора, от тези които са минали през процедурата ще влизат във подфорум имиграция и съответно ще се намали вероятността някой да отговори на хората, които тепърва минават през разните етапи на формалности.
Не са чак толкова много новите теми и човек може да отсява сам какво да чете и какво не.
Може обаче да се правят някакви архиви на стари теми ако това ще е по-удобно за поддръжката на форума. Само че нека, ако е възможно, да се търси едновременно и в архивите и в новите теми, защото иначе ще изобилстват повторенията на вече дискутирани теми.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Re: Дайте акъл (мнение)

Мнение от gez »

Здравейте отново
Приятели, псуващи или не...не разбирате ли, че така проблема няма да изчезне!!! Та всичко зависи от нас!!! Нали всички сме българи - да използваме българския патент, нe:
ssttoo написа:За да изпълним на практика теоретичната постановка "Разделяй и владей"
Ssttoo, а именно: "Съединението прави силата"!!!

Имам конкретно предложение Ssttoo: дайте право на авторите на темите да ги трият ако сметнат за добре!!! Аз ако имах такова право, оная хамава тема нямаше да я има на първия ден още и нямаше да се стигне до тук!!! ... но уви. Дали умният, или глупавият, все един отстъпва - това имам предвид. Всичко зависи от нас, а ние сме големи и разумни хора, въпреки различията във вижданията си!!! Какво ще кажете?
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Az mislia kato fe_ya.
Spored men razdelenieto na podtemi samo shte poprechi.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Ami keeper-e,
predlagam ti da glasuvash, shtom mislish kato nas (ako ne si gonapravil veche, no mai glasovete ne sa mradnali).
IvHaydu написа:Защо нападате така Боцо?
Той не е лошо момче...
Не е ли по-добре вместо да се отправят лични нападки, да се преглъщат различията в мненията?
От кавги и обиди полза няма...
Я си пийнете по :beer: и да продължаваме!

:D :D :D
IvHaydu, vijdam, che spodeliash vyzgledite mi.....moje pyk da si glasuval s pravilnata opcia vse pak, a?!?!?!
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Re: az sam za

Мнение от ssttoo »

KolioBalkanski написа:... recent threads (neshto kato poslednite mnenia na parva stranica)
Нали има такива на http://www.bgcanada.com/portal/ Може да ги увеличим - от последните 5 да станат примерно последните 10. Или 15.
Niko написа:...Kakvo oba4e 6te stane, kogato bade zadaden konkreten vapros i sled tova temata se izrodi...
Вярно е, че се случва дискусията да се отклонява в друга посока. 1/2 тема да е супер полезна и ценна, другата 1/2 да разправия - това е неизбежно. Какво да правим тогава? Е, в краен случай опцията за триене винаги е налице.
Niko написа:.... temata e premestena ne znam si kade?

За "особено шавливи" теми винаги може да използваш опцията "Наблюдавайте тази тема за отговори", но шаването се надявам да е само в началото.
gez написа:така проблема няма да изчезне!!!
Макар и малко да помогне без да вреди - по-добре от нищо.
gez написа: дайте право на авторите на темите да ги трият ако сметнат за добре
Не съм сигурен, че го има като опция в софтуера. Дори и да го има - не е честно, така ще изтриеш и на другите хора мненията. Иначе твойте и сега винаги можеш да си ги изтриеш. Макар аз лично да го намирам за неетично и малко егоистично. Това не е упражнение по писане-брисане, казана дума-хвърлен камък, баш като в живота офф-лайн. Ако искаш да кажеш нещо, голям човек си, знаеш какво правиш, казваш го. Без "заключванки" от сорта вчера-го-казах-ама-то-си-беше-за-вчера. Ако човек осъзнае, че нещо е сбъркал и иска да се поправи, прави го с действия, а не с анти-действия.

Та в тази връзка изобщо не искам нищо да се трие от форума. Но ако не е на място и пречи, просто се премества, където му е мястото.
fe_ya написа:...много малко хора, от тези които са минали през процедурата ще влизат във подфорум имиграция и съответно ще се намали вероятността някой да отговори на хората...
Вярно, но мисля, че това е компромис, който можем да направим. Ще се намали броя, но ще се увеличи качеството. Защото хората, които обичат да помагат (и на които дължим съществуването на форума), ще имат по-голям стимул да го правят, когато не са заобиколени от разправии и има по-голяма вероятност плода на техния труд и време да е по предназначение.

Поне така се надявам...
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ссттоо, братче,
този път не ми харесва идеята ти (за първи път). В името на по-лесно сортиране на темите при търсене виж колко компромиси трябва да се направят, защото явно си съгласен, че ще има влошаване в някои посоки. Ако греша, поправи ме.
Така, както е сега, е шарено и хубаво. И аз се дразня от "тъпи" теми, от безсмислени спорове и лични обиди, обаче ориентирането каква е темата е многоо лесно. Още по заглавието. Или пък като се заблудиш и попаднеш по погрешка в нежелана тема, това ще е само първия път, после просто спираш да я отваряш.
За мен напоследък Форумът е безполезен, защото освен лични нападки или въпроси по процедурите за имиграция (които вече не познавам с подробности и нито акъл мога да дам, нито мен ме интересуват), няма нищо друго. Но не виждам как едно разделяне може да реши този ми проблем. нали пишещите са/сме пак същите и ако имаме нещо да кажем, и сега никой не ни пречи да го кажем.
Ако разделите Форума, шаренията изчезва. Ако във всеки нов Форум пишещите се придържат само към полезната информация, какъвто е призива и целта, представяш ли си каква скука и сухотия ще е. А и това го има вече: статиите и дискусиите към тях. Ако пък не се придържаме към мотото, темата да е полезна, тя ще иде в заклеймения Форум и няма хич да я четаем, а то мойе да не е чак толкова лошо.
Аз лично ще започна да проверявам само Форума за живота в Канада.

По-добре се насочете към някакъв начин за по-успешно сортиране, не знам дали е възможно.

Сори за разногласието, ама като питаш...
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Забравих да кажа и за предложението за форуми Монреал и гр. Квебек, дето приятелят го дава.
Приятелю, можеш ли да преброиш пишещите от гр. Квебек във Форума? Ако получиш отговор между 0 и 5, си броил добре. Та много оживен разговор се очертава :wink: А и не е чак толкова различно де.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Моите уважения към ssttoo за хиляди неща, но този път съм против неговата идея!

Подкрепям anito, fe_ya, Keeper of the 7 keys!

Мисля че хората, които четат форума са достатъчно умни и могат да се ориентират кой да игнорират , когато си търсят необходимата им информация !Аз не чета всичко, а само някои теми или по-точно части от теми!
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

И аз гласувам ЗА с двете лапки,идеята има смисъл :wink:
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

И аз гласувам ЗА с двете лапки,идеята има смисъл :wink:
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

To e необходимо да стане това разделяне щото всички виждате колко населено стана тука и с каква скорост се бълват теми и потребители :D :D

На мене ми се иска да има и нещо като форум за- реализация работа, бизнес, финанси пари, инвестиции, списъци и условия на разни компании и др. под. :) :) Но да не ставам нахален. Тия предложените също са добри :beer:
Аватар
Fedmahn Kassad

За

Мнение от Fedmahn Kassad »

Аз съм твърдо за! Защото ми писна да чета караници по цял ден. Моного хора май забравиха истинската цел на форума. Да си помагаме, а не да си изясняваме идейните различия. Така, че който иска да се отдели в отделен под-форум и да си изяснява до безкрай остротата на интелекта и правотата на идеите си.
We don't want Other Worlds. We want mirrors.
Bako
Обратна връзка:

Мнение от Bako »

Zdraveite vsichki,
i na men mi se struva dobra ideiata za razdeliane. Naistina e malko skuchno da chetesh kak tozi obigda onzi i drugi podobni.
Заключено