Tozi Frenski-дали да се откажа
Tozi Frenski-дали да се откажа
Здравейте!
Моля би за съвет.
От една седмица ходя на полуинтензивен курс-3 часа всеки работен ден вечер.Курса е към Френския в София.Преподавателката мисля че е на мноооооого високо ниво,но само препуска да преподава защото бил много материяла.В часовете най-много по три пъти да отговаря всеки курсист.Ужасно съм комплексирана,а и учителката каза че ако не слушам касетата с диалозите няма да го бъде.По цял ден работя и само събота и неделя мога да уча.Дали да се откажа,за да не се излагам?
Благодаря и успех на всички!
Моля би за съвет.
От една седмица ходя на полуинтензивен курс-3 часа всеки работен ден вечер.Курса е към Френския в София.Преподавателката мисля че е на мноооооого високо ниво,но само препуска да преподава защото бил много материяла.В часовете най-много по три пъти да отговаря всеки курсист.Ужасно съм комплексирана,а и учителката каза че ако не слушам касетата с диалозите няма да го бъде.По цял ден работя и само събота и неделя мога да уча.Дали да се откажа,за да не се излагам?
Това е много тъпа мисъл.Дали да се откажа,за да не се излагам?
Не си на ученичка на 12, за да ти пука какво мислят другите и дали се излагаш или не.
Ако си решила да идваш в канада без френски няма да стане. Така че стягай се и забрави тези мисли. Не си на състезание и от това зависи бъдещето ти. И бъди сигурна че никой от околните не се интересува от това как ти напредваш
Последно промяна от iliana на Съб Юли 01, 2006 4:56 pm, променено общо 1 път.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Не, разбира се. Пред кого да се излагаш? Това не е мотив. Мислиш ли, че светът се интересува от обстоятелствата пред кого, кога и как се излагаш? И то в контекста на изучаване на някакъв език. Светът не се интересува от такива подробности. Следвай целите си, независимо от преградите по пътя ти. Ако целите ти са ясно определени, не се колебай! Успех!!!
Чаровни усмивки,
Joana
Чаровни усмивки,
Joana
Re: Tozi Frenski-дали да се откажа
От една седмица ходиш и вече искаш да се откажеш. Един съвет от мен, ако ти идва в повече натоварването и се изнервяш, намали интензивността на курса.natalinik написа:Здравейте!
Моля би за съвет.
От една седмица ходя на полуинтензивен курс-3 часа всеки работен ден вечер.Дали да се откажа,за да не се излагам?
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Не се отказвай!
Ако имаш възможност, поразпитай за частен учител - много хора от форума ще ти препоръчат някой от София. Работи индивидуално - така ще отделяш повече време на нещата, които не разбираш и няма да се бавиш за тези, които са ти ясни. А може и още в началото ученето да е във форма на разиграване на въпроси, които ще ти задават на интервюто. Срещи с френския през целия ми живот = 0, преди интервюто ходих на частни уроци 2 пъти седмично по 1,5 часа - на интервюто разбирах всичко, отговорих си нормално, даже ме писаха франкофон (наясно съм, че това не е реално, но целта е постигната). Наистина, не бях водещ кандидат, но ти пък сигурно имаш повече време да се подготвиш.
Успех и малко повече инат!
Ако имаш възможност, поразпитай за частен учител - много хора от форума ще ти препоръчат някой от София. Работи индивидуално - така ще отделяш повече време на нещата, които не разбираш и няма да се бавиш за тези, които са ти ясни. А може и още в началото ученето да е във форма на разиграване на въпроси, които ще ти задават на интервюто. Срещи с френския през целия ми живот = 0, преди интервюто ходих на частни уроци 2 пъти седмично по 1,5 часа - на интервюто разбирах всичко, отговорих си нормално, даже ме писаха франкофон (наясно съм, че това не е реално, но целта е постигната). Наистина, не бях водещ кандидат, но ти пък сигурно имаш повече време да се подготвиш.
Успех и малко повече инат!
в началото е трудно, после става още по-трудно, но един ден някакси всичко си идва на мястото, започваш от само себе си да усещаш нещата.Тук има една хубава тема-"Науче сам френски" и едни добри хора са споделили с нас много полезна информация, ако можеш започни оттам.Да споделя и друго от опит, когато чух за първи път мавританец да ми говори на френски и ме попита дали аз говоря френски, отговора ми беше-а ти говориш ли?
, да но той не си задава въпроса дали се излага ,въпреки че е "франкофон".Скачай смело на френския кон, и всичко ще бъде наред.Успехи

...мразя мастика без айрян...
Ако си започнала изучаването на езика с цел да емигрираш, то не се отказвай. Нали знаеш, че единственият начин да получиш виза е да говориш френски?natalinik написа:Здравейте!
Моля би за съвет.
Не се отказвай, защото езика е сложна материя, но пък когато навлезеш в материята тогава нещата ти се струват някакси по-лесни.
Аз преподавам английски и съм имала курсисти, на които като теб им се е стувало, че няма научаване, но най-трудно е първите часове после ще свикнеш и наистина настоявай и не се предавай!!!
Успех!
Аз преподавам английски и съм имала курсисти, на които като теб им се е стувало, че няма научаване, но най-трудно е първите часове после ще свикнеш и наистина настоявай и не се предавай!!!
Успех!
Няма пред кого да се излагаш. Ако работиш и нямаш възможност да учиш, докато си на работа е кофти. Опитай поне домашните да си пишеш.natalinik написа:Здравейте!
Дали да се откажа,за да не се излагам?
Ако си подала документите, продължавай с френския, като ни върнат да доучваме, пак имаме някакъв шанс. Аз съм почти на твоето дередже, няма да се плашиш. Изучаването на чужд език изисква доста време. И накрая разбираш, че нищо не знаеш

I'll try being nicer if you'll try being smarter.
- dart vador
Разбира се че няма да се отказваш! Мъжът ми е водещия и той беше в същата ситуация. Работата му е напрегната и свързана с пътуване. Ходехме на частни уроци вечер, на които той често не успяваше да дойде. След това аз му преподавах какво сме взели. Четеше предимно вечер и нищо не му влизаше в главата. Ето ни сега с успешно минало интервю. Е голям смях падна, но пък имаме за какво да си спомняме с усмивка. 

"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
НЕ!natalinik написа:Дали да се откажа,за да не се излагам?
Док..........

TROUBLEMAKER
Здравей Natalinik,
Вече си получила доста съвети и моя не се различава от тях - НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ! Много добре те разбирам. Чувствала съм се тъпо, когато съм отивала без домашно по френски или не съм си научила въпросите, по които ще ме изпитва частната учителка. Кофти чувство, но не е края на света. Не е повод да се отказваш. На никой не му пука как произнасяш дадена дума, учителите са там, за да ти помогнат да усвоиш новия език. Нали за това им плащаш.
Но още нещо е вярно. Според мен си избрала кофти вариант да започнеш френския. През лятото във Френския институт има само интензивни или полуинтензивни курсове, които са за хора, които имат повече свободно време или усвояват лесно чужд език. Този курс е нещо като шокова терапия
, а освен това е и по-скъп!
Бих те посъветвала да си довършиш курса (то интензивните и без това не са много дълги
и да си избереш някоя от частните учителки, широко препоръчвани във форума за през лятото. Така няма да прекъснеш връзката си с френския и ще се подготвиш за интервю (ако това е желанието ти). А от 18 септември можеш да се запишеш на 2ро ниво 2 пъти седмично като добавка към уроците. Ние със съпруга ми, както и много други съфорумци, работихме по тази схема (Френски институт 2 пъти седмично + частна учителка) около година преди интервюто и си го взехме успешно и безболезнено.
Така, че не се отчайвай и успех! Помни, че времето, парите и усилята, вложени в учене на френски не са само, за да преминеш процедурата. Това си е инвестиция в теб самата. Езика е богатство!
Вече си получила доста съвети и моя не се различава от тях - НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ! Много добре те разбирам. Чувствала съм се тъпо, когато съм отивала без домашно по френски или не съм си научила въпросите, по които ще ме изпитва частната учителка. Кофти чувство, но не е края на света. Не е повод да се отказваш. На никой не му пука как произнасяш дадена дума, учителите са там, за да ти помогнат да усвоиш новия език. Нали за това им плащаш.
Но още нещо е вярно. Според мен си избрала кофти вариант да започнеш френския. През лятото във Френския институт има само интензивни или полуинтензивни курсове, които са за хора, които имат повече свободно време или усвояват лесно чужд език. Този курс е нещо като шокова терапия

Бих те посъветвала да си довършиш курса (то интензивните и без това не са много дълги

Така, че не се отчайвай и успех! Помни, че времето, парите и усилята, вложени в учене на френски не са само, за да преминеш процедурата. Това си е инвестиция в теб самата. Езика е богатство!