Въпрос към вече влезлите в ордера на инженерите

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
dart vador

Мнение от dart vador »

Тъй като другия месец и мен ще ме запишат в ордата
[/quote]
Честито! Да почерпиш! :beer:
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
survivor

Мнение от survivor »

Dee написа:znachi izliza, che Master ne vyrshi rabota za da rabotish po specialnostta, taka li?

a nqkoi znae li dali raboti sledniq variant - magistratura po chemical Engineering v McGill ili Uni of Toronto, i sled tova tyrsene na rabota v Alebrta? ili druga anglogovorqshta provinciq? orderyt ne e tolkvoa vajen, stiga rabotata da ne e obsht rabotnik, s nikakva perspektiva.

pitam zashtoto tova sa nashite planove zasega, i shte se radvam na mneniq na hora, minali po tozi pyt.

blagodarq :wink:
d

Ами тази сутрин срещнах една позната инженерка, която беше записала магистратура тук. Интересно ми беше какво е станало с нея, защото сред инженерите много се говори че няма смисъл да се прави магистратура. Ами на жената още малко й остава да си довърши дипломната работа, ама вече работи по специалността си. Преподавател бил чул че някъде търсят човек и й казал, а също двама нейни колеги от университета, които били започнали преди нея работа. Накрая след интервютата са й предложили от трите места, а тя си избрала :D Сега знам че не с всеки се получава така, явно жената е показала някакви качества докато си прави изследванията за магистратурата - както професионални, така и личностни. Просто да видите че и така се получава, явно и при други определени обстоятелства.
ivandi

Мнение от ivandi »

Samo ne barkajte nestata. Mojes da si napravish mastera i da si rabotish na dlajnost, kojato ne iziskva chlenstvo v ordera. Sastoto moje i bez master. I az imam poznata, kojato zavarshva veche postdoctorat i sega teparva ste darji izpiti za ordera, prostotia, no fact.

Ta zatova vaprosa mi beshe dali tova chlenstvo v ordera e svarshilo niakakva rabota na niakoj.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
estobestoff

Мнение от estobestoff »

ok, благодарство! Започна да ми се изяснява картинката, но разбрах че изпитите за влизане в ордера били няколко хиляди долара...нещо по-точно можете ли да дадете като инфо..мерси
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ivandi написа:Ta zatova vaprosa mi beshe dali tova chlenstvo v ordera e svarshilo niakakva rabota na niakoj.
Да, свършило е. Случаят на бгканада е такъв.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Interesno e da se vidi na kolko ot tezi deto imat chlenstvo, tova im e svarshilo rabota. V smisal, tochno tova a ne kombinacia ot drugi faktori.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

filipne написа:Interesno e da se vidi na kolko ot tezi deto imat chlenstvo, tova im e svarshilo rabota. V smisal, tochno tova a ne kombinacia ot drugi faktori.
Пусни анкета :lol:
Открий всички българи, които са кандидатствали в Ордера на инжинерите, направи списък и отчетити статистическите данни.
Що се излагаш :)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:
filipne написа:Interesno e da se vidi na kolko ot tezi deto imat chlenstvo, tova im e svarshilo rabota. V smisal, tochno tova a ne kombinacia ot drugi faktori.
Пусни анкета :lol:
Открий всички българи, които са кандидатствали в Ордера на инжинерите, направи списък и отчетити статистическите данни.
Що се излагаш :)
Ne se izlagam ! Mislia che tochno tova e celta (neka ivandi me popravi ako ne e taka) na tazi tema- da se vidi kolko rentabilno e nachinanieto.

Tozi kojto pita "Zashto se izlagash ?" se izlaga naj-mnogo !
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

нямам нищо против аз да съм тази, която се излага :wink:

А мисля, че беше ти, защото не е възможно да получиш такъв отговор. Защо ? Просто си направи упражнението, което ти написах в горния постинг .... то не е възможно. Ще откриеш във форума най-много 10 % от бг инжинери в Канада, които или работят като такива, или не работят.

Желая ти скоро да станеш от първите :beer: :beer:

П.П. Какво е туй чудо инжинер-информатик :shock:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:
Ha ha ! Chuvala li si za Software Engineer ?

E , az sam injener po elektronika ....
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

filipne написа:
krimon написа:
Че то има ли ордер на Software Engineers :shock:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

miteto написа:
filipne написа:
krimon написа:
Че то има ли ордер на Software Engineers :shock:

Niama ! Dokolkoto znam ...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

По принцип в Квебек, ако не си член на Одерът на инжинерите (който е един единствен за вскички инжове) нямаш правото да се наричаш инжинер ,това включва и Software Engineer-те .

Я вижте тук какво става ,тия се съдят и с Microsoft Canada Co :lol:

The Ordre des ingénieurs du Québec is upheld: The Québec Court of Appeal confirms that Microsoft Canada Co. contravened the Professional Code

Montréal, October 7, 2005 - The Ordre des ingénieurs du Québec is satisfied by the October 4, 2005, rejection by the Québec Court of Appeal of Microsoft's application for leave to appeal the June 22, 2005 judgment by the Superior Court.

The Ordre des ingénieurs du Québec had filed penal proceedings against Microsoft Canada Co. for having knowingly, through authorization or encouragement, caused a person who is not a member of the Ordre des ingénieurs du Québec to use the designation "engineer," thereby committing an offence under section 188.1 of the Professional Code, R.S.Q., c. C-26.

In the dispute between the OIQ and Microsoft Canada Co., Judge Cohen of Québec Superior Court had already rejected the multinational's appeal. As the result of the decision by Judge Louise Mailhot of the Court of Appeal, the judgment in the first instance, rendered by Judge Claude Millette on April 5, 2004, becomes enforceable. With the guilty judgment upheld, Microsoft must now pay the fine imposed ($1,000).

The dispute dates back to 2001. After pressure had been applied by groups that included the Canadian Council of Professional Engineers and the Ordre des ingénieurs du Québec, Microsoft Corporation announced in May 2001 its intention to stop using the term engineer in Canada in the title Microsoft Certified System Engineers - MCSE. However, in July 2002, Microsoft Canada reversed its position and notified the 35,000 people it had certified in Canada that they could "continue to use the title engineer as part of the title Microsoft Certified System Engineer." In response, the Ordre des ingénieurs du Québec publicly stated its objection to the position expressed by Microsoft Canada.

As part of its campaign against unlawful practice, and in particular the unlawful use of the title of engineer, the OIQ then began the inquiry that led to these penal proceedings The trial judgment was in favor of the OIQ and the multinational appealed that judgment. .

As Gaétan Samson, Eng., President of the OIQ confirmed, "the OIQ is very satisfied with the result of its actions. The court's refusal to grant the multinational leave to appeal is very important for the professional system because it sets a precedent. It has been clearly demonstrated that the title of engineer, alone or with descriptors, is reserved exclusively for members of the OIQ."

Parallel to its action against Microsoft Canada Co., the OIQ is continuing to fight the unlawful use of the title of engineer by individuals who are not members of the OIQ, pursuant to section 22 of the Engineers Act and section 32 of the Professional Code professions.
По темата, да познавам човек на който му е помогнало членството да си намери работа т.е не е имал преди това работа.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

...
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
ivandi

Мнение от ivandi »

krimon написа: П.П. Какво е туй чудо инжИнер-информатик :shock:
http://www.ulaval.ca/sg/CO/C1/GIF.cours.html

Както виждаш няма нищо общо с представата ти, че това е хлапака дето ти инсталира прозорците.
filipne написа: Ha ha ! Chuvala li si za Software Engineer ?
http://www.ulaval.ca/sg/CO/C1/GLO.cours.html

Става въпрос за различни неща. За това май ордер няма. Иначе всеки писач на визуален базик ще се пише инж.

А по темата. Съдейки по инфото досега мога да кажа само добре, че поне ми излезе без пари "удоволствието".

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Заключено