Tova e taka, zashtoto sam v parvite glavi na knigata. Obiknovenno togava chovek zadava obshti vaprosi. S napredvaneto v materiala toi zapochva da zadava po-specifichni i po-smisleni vaprosi. No da ostavia filosostvaneto i da se varna na temata.

Vsashtnost niakoi ot vaprosite ne sa tolkova obshti. Veche znam kade se namirat vaprosnite balgarskite blokcheta, no ne i orientirovachnite ceni. Osven tova zashto pak balgarite sa se nasochili kam New Westminster, a ne kam drugi kvartali? Chovek triabva da e sposoben da sravni kvartalite na grada v koito jivee. Primerno na men Snowdon/Montreal mnogo mi haresva - kashtichki, spokoistvie, park i zelenina, 2 metrostancii, mnogo magazini nablizo, a i decata mi sa v gotino uchilishte i detska gradina.
Neshto po otnoshenie tarseneto na kvartira. Ima li smisal chovek da se rovi v internet ili si e po-dobre da se porazhodi iz kvartalite i da gleda za izlojeni obiavi. Kak e predlaganeto na kvartiri prez avgust/septemvri? Dogovorite za naem s kakva prodaljitelnost sa? Namirat li se vremenni jilishta za po-niakolko meseca? Ima li discriminacia po otnoshenie semeistvata s deca (moje li da ti otkajat kvartira)?
Znam, che Van e sravnitelno po-nov grad i se predpolaga kvartirite da sa sravnitelno po-novi, no da pitam i tova. Skribuca li parketa nad glavata ti, kogato komshiata ti otgore se dviji ili deteto mu ticha? Tuk v Montreal e moderno da gledash kvartiri s 10 plasta boia po shkafovete ili boiadisani vani (molia bateto da ne se obijda). Podobni neshta sreshtat li se vav Van?
Razbrah, che vav Vancouver imalo niakakvi frenski uchilishta, no imalo dosta kandidati za tiah. Vazmojno li e idvashtite deca ot frenska provincia da polzvat niakakvi predimstva pri zapisvaneto?