e-mail до посолството в Букурещ
e-mail до посолството в Букурещ
Здравейте,
може ли някой да ми сподели мейл в Букурещ, на който е писал за въпроси, свързани с визите, и е получил отговор от там. Разбрах, че е за предпочитане мейлът да е до конкретно лице.
Медицинските ни са пристигнали във Виена на 8 септември 2003, без забележки или обръщане на внимание. На 29 септември 2003 изпратихме поисканите допълнително оригинални дубликати на свидетелства за раждане и гр. брак. Оттогава ни вест, ни кост. Статусът на документите ни е " In process", но вече ми се струва, че някой мързелив бюрократ в посолството в Букурещ си продължава коледната ваканция.
Желанието ми е да напиша мейл с въпрос дали има проблем, ако не, да пращат визите. Това чакане като в роман на Кафка е страшно изнервящо, а всеки си прави планове.
Моля събратя по съдба, минали през това, да ми отговорят.
може ли някой да ми сподели мейл в Букурещ, на който е писал за въпроси, свързани с визите, и е получил отговор от там. Разбрах, че е за предпочитане мейлът да е до конкретно лице.
Медицинските ни са пристигнали във Виена на 8 септември 2003, без забележки или обръщане на внимание. На 29 септември 2003 изпратихме поисканите допълнително оригинални дубликати на свидетелства за раждане и гр. брак. Оттогава ни вест, ни кост. Статусът на документите ни е " In process", но вече ми се струва, че някой мързелив бюрократ в посолството в Букурещ си продължава коледната ваканция.
Желанието ми е да напиша мейл с въпрос дали има проблем, ако не, да пращат визите. Това чакане като в роман на Кафка е страшно изнервящо, а всеки си прави планове.
Моля събратя по съдба, минали през това, да ми отговорят.
Octopus
email: bucst-im@dfait-maeci.gc.ca
Здрасти,
Аз пиша на този email: bucst-im@dfait-maeci.gc.ca. Ако не ти отговорят опитай пак - най накрая ше отговорят. И ние имаме подобен проблем и оттам обясняват че е проблем с пощите и разни други неща. Отговарят без проблем на email , но мисля че е най добре и да се звъне до там.
Аз пиша на този email: bucst-im@dfait-maeci.gc.ca. Ако не ти отговорят опитай пак - най накрая ше отговорят. И ние имаме подобен проблем и оттам обясняват че е проблем с пощите и разни други неща. Отговарят без проблем на email , но мисля че е най добре и да се звъне до там.
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Колко има на опашката мен лично не би ме интересувало, това си е малко Бг мислене, който иска и две години да чака, но недейте налага личното си поведение на други. Гец нищо лично
просто се изказвам, който има време чака, който няма прави нещо. Да ви кажа за е-мейлите, дрън дрън та пляс, чувам че избирателно отговарят на тях и рядко ги гледат насериозно. Аз чаках доста 9 месеца и половина (да не ми се изхвърлят хора с лафове от рода "Ахааа ти какво си чакал, а мен знаеш ли ме" ! ), а дотогава обаждане всяка седмица (две учителски заплати отидоха там), до Румъния. Накрая направих една официално-заплашителна молба в много строг вид, без обаче да прекалявам. Бах чел някъде според регламента на процедурата че определения срок е максимум 8 месеца при безпроблемна "чиста" кандидатура. Акцентирах че ми се нарушават правата и по-специялно че румънците ги оправят с 2-3 месеца по-рано и евентуално ако има проблем да ми го посочат в 14 дневен срок или да вземат решение по процедурата ми в същия период. АКО НЕ - че ще съдя отговорните по нарушаването на правата ми, били те институция или личност. Всичко това се изпраща по ФАКС с забележка че изпратен на три места (поне аз така направих)
* До този който води моето досие (пишат се твоите данни и Би номера);
* До супервайзора на предишния (на внимание на извършваната от него работа);
* ПОСЛЕДНОТО най-яко беше до Виена (с уверение че всички инстанции са уверени за твоето недоволсто и оплакване);
Та на всички копия се вижда до кого още е изпратено.
Още на следващата сутрин съжалих, защото прочетох че на други им се е създавало проблем ако са много НЕДОВОЛНИ.
Но явно даде резултат, след два дни МИ СЕ ОБАДИХА от Букурещ секетарката явно, която нарече себе си асистент на имиграционния служител по моето досие. Основната функция беше да ме "успокои", защото нямало нужда от цялото това притеснение. А визите ми били готови и ми каза че писмо няма да ми пращата, а веднага да си изпратя паспортите за да не губя "драгоценното" си време (кой знае какво бях писал в факса вече), а ми описа какво да напрява.
Това общо взето направих и ми свърши работа, сега на този акъл не съм сигурен дали ще го направя пак, но едно бъдете сигурни че е-майла не струва, а факса му се взима номер и се разглежда.

* До този който води моето досие (пишат се твоите данни и Би номера);
* До супервайзора на предишния (на внимание на извършваната от него работа);
* ПОСЛЕДНОТО най-яко беше до Виена (с уверение че всички инстанции са уверени за твоето недоволсто и оплакване);
Та на всички копия се вижда до кого още е изпратено.
Още на следващата сутрин съжалих, защото прочетох че на други им се е създавало проблем ако са много НЕДОВОЛНИ.
Но явно даде резултат, след два дни МИ СЕ ОБАДИХА от Букурещ секетарката явно, която нарече себе си асистент на имиграционния служител по моето досие. Основната функция беше да ме "успокои", защото нямало нужда от цялото това притеснение. А визите ми били готови и ми каза че писмо няма да ми пращата, а веднага да си изпратя паспортите за да не губя "драгоценното" си време (кой знае какво бях писал в факса вече), а ми описа какво да напрява.
Това общо взето направих и ми свърши работа, сега на този акъл не съм сигурен дали ще го направя пак, но едно бъдете сигурни че е-майла не струва, а факса му се взима номер и се разглежда.
Аз досега съм писала два пъти на адреса даден от dan. И двата пъти ми отговориха бързо.
Пиша на френски. Първия път им писах неоснователно, но си намерих причина, бяха минали само 2 месеца от медицинските, отговориха ми след 5 дни и ми пожелаха Весела Коледа, даже. Отговора дойде на френски.
Втория път вече, си имах сериозно основание да им пиша, беше 1 месец след 1вото писмо. Получих отговор още същия ден. Беше на лош английски и съдържаше само два реда. Според мен си беше направо арогантно, но нейсе.
Така че отговарят, но ако е някой служител като тоя дето ми прати втория мейл, пази боже!
Пиша на френски. Първия път им писах неоснователно, но си намерих причина, бяха минали само 2 месеца от медицинските, отговориха ми след 5 дни и ми пожелаха Весела Коледа, даже. Отговора дойде на френски.
Втория път вече, си имах сериозно основание да им пиша, беше 1 месец след 1вото писмо. Получих отговор още същия ден. Беше на лош английски и съдържаше само два реда. Според мен си беше направо арогантно, но нейсе.
Така че отговарят, но ако е някой служител като тоя дето ми прати втория мейл, пази боже!
Preporuchvame vi da ne si gubite vremeto s e-maili, a direktno da se opitate da se svurjite s tiah po telefona. Lubezni sa i davat informacia. Nashite vizi sushto se biaha zabavili i sled kato niakolko puti im pisahme i ne ni otgovoriha na zapitvaniiata, im se obadihme po telefona. Ot Bukuresht ni kazaha, che vsichko e nared s dokumentite ni i veche mojem da si izprashtame pasportite. Predstaviate li si, ako ne im se biahme obadili koi znae oshte kolko shtiahme da chakame pismo ili info ot tiah. Taka, che ne se kolebaite, a im se obadete vuzmojno nai-skoro.
Moje li da mi kajete telefonnia nomer na posolstvoto i na kakuv ezik si govorihte po telefona?dineka написа:Preporuchvame vi da ne si gubite vremeto s e-maili, a direktno da se opitate da se svurjite s tiah po telefona. Lubezni sa i davat informacia. Nashite vizi sushto se biaha zabavili i sled kato niakolko puti im pisahme i ne ni otgovoriha na zapitvaniiata, im se obadihme po telefona. Ot Bukuresht ni kazaha, che vsichko e nared s dokumentite ni i veche mojem da si izprashtame pasportite. Predstaviate li si, ako ne im se biahme obadili koi znae oshte kolko shtiahme da chakame pismo ili info ot tiah. Taka, che ne se kolebaite, a im se obadete vuzmojno nai-skoro.
Pozdravi i blagodaria!
Телефон на Канадското посолство в Букурещ
Обадете се на: 0040 21 307 5000 и следвайте инструкциите, като изберете връзка с оператор. Нея/него помолете да ви свърже с имиграционния отдел на посолството. Бъдете готови да изчакате няколко души преди вас (ние чакахме 5 човека), но си струва да се почака, защото инфото е много ценно (поне това, което получихме ние - прочетете по-горния ни постинг защо). Ето защо препоръчително е да използвате карта, а не да се набутвате на кожодера БТК. Ние специално говорихме на английски, но може и на френски. Имайте под ръка file number-a по досието си от баркодовете.
Успех!
Успех!
po temata ...
nai sigurnoto e da se obadish po telefona...
imaigracionniqt otdel te swyrza s operator no samo ot 14-16 chasa.
az sasto probwah s faksowe, maili, ne im obrastat mnogo wnimanie.
trqbwa da se obadite.
Az izpolzwam Orbi phone..
nai-izgodno e.
imaigracionniqt otdel te swyrza s operator no samo ot 14-16 chasa.
az sasto probwah s faksowe, maili, ne im obrastat mnogo wnimanie.
trqbwa da se obadite.
Az izpolzwam Orbi phone..
nai-izgodno e.
-
Zdrwej te,
Moje li niakoj da mi pomogne s e-maila w Bukures zashtoto toai daden ot gez
bucst-im@dfait-maeci.qc.ca
ne sto ne raboto wrushat mi che ne moje da otkrie taku adres i sum izpadnal w ti ujas
Mersi predwaritelno
ne sto ne raboto wrushat mi che ne moje da otkrie taku adres i sum izpadnal w ti ujas
Mersi predwaritelno
- gez
- Обратна връзка:
Priatelu - ne znam zashto taka se poluchava pri teb.....az tri pati pisah na tozi e-mail v ramkite na 2 meseca i nai-nakraq mi otgovoriha s dobrata novina, ni nikoga ne mi e vrashtano pismoto zaradi podobni neshta. Probvai ot drugo PC....da ne e v teb problema?!?!?!?!nikolovjordann написа:Zdrwej te,
Mersi predwaritelno
Osven tova vij da ne pishesh vmesto "q" - "g". Zabeleji:maeci.qc.ca...
Kamset drugia pat.
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото